Je bekijkt nu Review: Het tweede grote verzamelboek Agent en Boef

Review: Het tweede grote verzamelboek Agent en Boef

Ik denk dat bijna elke kleuterleerkracht wel bekend is met de grappige verhalen over Agent en Boef. Misschien heb je wel allerlei losse delen verzameld, maar er is nu ook een tweede grote verzamelboek. Dat bespaart weer ruimte in de boekenkast! In deze blog vertel ik over de nieuwe bundel.

Agent en Boef
Deze bundel bestaat uit drie verhalen, namelijk:

De fopmoppen
Boef slaagt er weer in om uit de gevangenis te ontsnappen. Hij vlucht en onderweg neemt hij iedereen beet. Agent zet de achtervolging in. Kan Boef ontkomen of wordt hij deze keer zelf gefopt?

Het boefvangfeest
Agent is jarig. Hij wil feestvieren, maar eerst moet hij Boef vangen. En die trakteert hem op een speurtocht vol boevenstreken…

De gladde grapjes
Boef ontsnapt en steelt zeep. Even later glijden overal mensen uit… Kan Agent Boef weer in de gevangenis en in bad stoppen?

Review: Het tweede grote verzamelboek Agent en Boef

Ik vind de verhalen van Agent en Boef prachtig. Ze zitten boordevol droge grapjes en de kinderen vinden de verhalen dan ook geweldig! De rolverdeling en karakters zijn ook heel grappig. De kinderen weten best dat het in het echt helemaal niet zo gaat. Een domme agent die het veel te gezellig vindt dat Boef bij hem in de gevangenis zit. En elke keer laat hij zich weer foppen!

De illustraties maken het verhaal helemaal af. Ze hebben heldere kleuren en zijn met veel humor getekend. Kortom echt een vrolijk voorleesboek voor kinderen vanaf 4 jaar.

In de klas
Het boek is leuk om tijdens het eten/drinken voor te lezen, maar je kunt het natuurlijk ook heel goed tijdens een thema over de politie inzetten. Met pientere kinderen zou je het over de verschillen/overeenkomsten kunnen hebben met de ‘echte politie’. Het is interessant om hier verder over door te praten.

Daarnaast zou je een verhaal kunnen uitkiezen om te gebruiken voor de verteltafel of om het te verwerken in een voorstelling voor ouders. Tip: bij Kleuteruniversiteit vind je diverse projecten rondom Agent en Boef.

Het tweede grote verzamelboek Agent en Boef
Schrijver: Tjibbe Veldkamp
Illustrator: Kees de Boer
Uitgever: Lannoo
Prijs: €16,99

Klik hier om het prentenboek te bestellen.

Review: Het tweede grote verzamelboek Agent en Boef

 

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie