Je bekijkt nu Review: Er zit een gat in mijn boek

Review: Er zit een gat in mijn boek

Als je dit boek van Hervé Tullet ziet dan kun je niet anders dan het even oppakken en er doorheen bladeren. ‘Er zit een gat in mijn boek‘ is niet een gewoon voorleesboek. Niet alleen het formaat van het boek is bijzonder, er is ook nog eens een hap uit, dat geeft veel mogelijkheden! Lees snel verder voor meer informatie over dit grappige boek.

De inhoud
Als je de eerste pagina van dit boek voor je hebt wordt er gelijk een vraag aan je gesteld. ‘Wat ga je klaarmaken?’ Op de afbeelding staat een lepel, een potje zout en een steelpan. Alleen waar je normaal kan zien wat er in de pan zit, zit er een gat. Aan jou de taak om te bedenken wat er in de pan zit.

Zo is de opzet van het hele boek. Elke bladzijde brengt zijn eigen vraag of opdracht met zich mee. Bijvoorbeeld:

  • Hoe ziet de koning van het kasteel eruit?
  • Maak het hoogste gebouw.
  • Wat gebeurt er in het zwembad?
  • Probeer met je vingers tanden te maken.
  • Wie durft zijn hand in de bek van dit dier te stoppen?

Zo zijn er ongeveer 50 vragen en opdrachten waarbij kinderen hun eigen fantasie en creativiteit kunnen gebruiken.

Bekijk ook de review over het boek ‘Speel je mee?‘ van Hervé Tullet. 

De illustraties
‘Er zit een gat in mijn boek’ is helemaal in het zwart-wit geïllustreerd. Per opdracht worden twee pagina’s gebruikt. De tekeningen zijn ruim opgezet, waardoor als je bijvoorbeeld je hand als slurf moet gebruiken dit aardig in verhouding is.

In de praktijk
Het is je vast al duidelijk dat dit een echt ‘doe boek’ is. Er wordt veel van de fantasie en creativiteit van de lezer gevraagd en geen één antwoord of oplossing is fout.
Je kunt gaan voor een voor de hand liggend antwoord, maar het is ook leuk om eens helemaal out of the box te denken.

Uiteraard zijn er mieren te vinden onder je vergrootglas, maar misschien zie jij wel een heel nieuw diersoort. Ook kun je variëren in de uitvoering van het antwoord. Je kunt het boek boven een echte mierenhoop houden, maar je kunt ook het dier tekenen of verven. Of wat dacht je ervan om het in 3D te maken.

Doordat de tekeningen in het zwart-wit zijn, leent dit boek zich ook uitstekend als kleurboek.

Heb jij al zin om zelf je fantasie de vrije loop te laten gaan of om je kinderen thuis of in de klas te stimuleren hun creativiteit te gebruiken?

Klik dan hier voor meer informatie of om het boek te bestellen.

Er zit een gat in mijn boek
Auteur: Hervé Tullet
Uitgever: Lannoo
Prijs: €12,50

Review: Er zit een gat in mijn boek

Hanneke Boxman

Hanneke Boxman werkt als leerkracht in het basisonderwijs. Ze deed de PABO in Ede en is leerkracht op een school in Veenendaal. Ze heeft echt hart voor de onderbouw en geeft met veel plezier les aan de kleuters. Ze heeft haar opleiding tot taalcoördinator afgerond, is onderbouwcoördinator en zoekt altijd manieren om zich te blijven ontwikkelen.

Geef een reactie