Je bekijkt nu Review: een beetje gek en veel pret

Review: een beetje gek en veel pret

Op zoek naar een leuk en grappig boek voor de beginnende lezer? Dan is het boek ‘Een beetje gek en veel pret’ een echte aanrader. Lees deze review voor meer informatie.

De inhoud
Juf Noor is geen juf zoals alle andere juffen. Ze heeft regelmatig twee verschillende sokken aan en ze draagt een broek en een rok. In de ochtend drinkt ze koude thee en eet ze gebakken vis. Juf vindt dat een beetje gek veel meer pret is. Dit is ook te merken in de klas.

Mark is de baas van de school. Hij houdt van rust en is streng. Het tegenovergestelde van juf Noor eigenlijk. Zij geeft graag les met een been in haar nek of gaat boven op de tafel staan omdat er een spin in de klas is.

Na een aantal waarschuwingen mag juf Noor geen les meer geven en gaat meester Mark dat doen. Maar daar is de klas het niet mee eens, want zonder een beetje gek is het heel saai in de klas. Wout heeft een idee. Zal het hem lukken om de pret weer terug te krijgen?

De illustraties
Van de naast elkaar liggende pagina’s bestaat de ene kant uit tekst en de andere kant uit een illustratie. Deze zijn kleurrijk en gedetailleerd weergegeven. Er zit humor in de illustraties en nog wel het meest opvallende is, is dat de karakters zijn afgebeeld als honden.Review: een beetje gek en veel pret

Mijn mening
‘Een beetje gek en veel pret’ is een origineel en grappig boek voor de beginnende lezer. Het boek is geschikt voor AVI-M3. De tekst bestaat dan ook uit korte zinnen in een gemakkelijk te lezen lettertype. Er is wisseling tussen korte en lange tekststukken.

Doordat de juf al een beetje gek doet en ze ook nog eens is afgebeeld als een hond denk ik dat het een welkome afwisseling is van de verhalen die kinderen op dat niveau lezen. Daarnaast speelt het verhaal zich af in de belevingswereld van de kinderen.

Wat een het boek nog een extra dimensie geeft is dat geluiden, zoals de trommel, druppels enz) in verschillende grootte van letters staat afgebeeld. Daarnaast wordt daarin ook met vorm en kleur gespeeld.

Als kers op de taart staan er achterin het boek nog een aantal raadsels geschreven en afgebeeld. Een fijne beloning voor de beginnende lezer die zijn boek net uit heeft.

Klik hier voor meer informatie of om het boek te bestellen.

Een beetje gek en veel pret
Auteur: Jonas Boets
Illustrator: Esther Platteeuw
Uitgever: De Eenhoorn
Prijs: €9,95

Hanneke Boxman

Hanneke Boxman werkt als leerkracht in het basisonderwijs. Ze deed de PABO in Ede en is leerkracht op een school in Veenendaal. Ze heeft echt hart voor de onderbouw en geeft met veel plezier les aan de kleuters. Ze heeft haar opleiding tot taalcoördinator afgerond, is onderbouwcoördinator en zoekt altijd manieren om zich te blijven ontwikkelen.

Geef een reactie