Je bekijkt nu Review: Waarom je eigen scheten soms niet zo erg stinken!

Review: Waarom je eigen scheten soms niet zo erg stinken!

Altijd al eens willen weten waarom er spuug in je mond zit of waarom plas helemaal niet vies is? Dan kun je straks niet stoppen met lezen in het boek ‘Waarom je eigen scheten soms niet zo erg stinken!’. Wat je nog meer te weten kunt komen in dit boek, vertel ik je in deze blog.

Inhoud
Op wel vijftig ‘waaromvragen’ wordt er in het boek antwoord gegeven.  De vragen zijn onderverdeeld in zeven categorieën, waarin een mooie opbouw zit. Zo lees je over de weg die je eten aflegt, leer je dat geen drol hetzelfde is, hoe je de maaltijden gezond houdt, hoe het zit met smaken, welke manieren er zijn om te eten, hoe je ziek kunt worden van eten en wordt er afgesloten met bijzondere verhalen over eten.

Elke ‘waaromvraag’ begint met een pakkende inleiding waarna het antwoord op de vraag volgt. Dit wordt afgewisseld met leuke feitjes en interessante weetjes. Ook word je aan het denken gezet door diverse vragen en opdrachten die in het boek te vinden zijn. En wie denkt dat het bij alleen lezen blijft in dit boek heeft het mis, want er staan leuke proefjes in die je uit kunt voeren.

Bekijk hier een inkijkexemplaar.

Illustraties
Door het hele boek heen heb je veel te bekijken. Het geeft het boek een vrolijke en gekleurde uitstraling. Geen één bladzijde is hetzelfde en dat maakt het speels. Een tekening kan gebruikt worden ter verduidelijking van de tekst, maar soms ook gewoon als humoristische toevoeging. De illustraties staan onder, tussen, naast of soms zelfs door de tekst heen.

Elke categorie heeft zijn eigen beginkleur. Verder worden er diverse lettertypes en kleuren gebruikt. De weetjes staan vaak in kaders die ook weer diverse kleuren bevatten. Dit alles maakt het een vlot te lezen boek.

In de praktijk
Als je het thema eten en je lijf gaat uitdiepen dan kan je niet zonder dit boek. Naast dat er enorm veel informatie in te vinden is, geeft het ook veel inspiratie om een proefjescircuit op te stellen binnen je thema. Ook staan er opdrachten in het boek die je kunt gebruiken als onderdeel of verwerking van je lessen.

Laat de kinderen zelf een waaromvraag bedenken aan het begin van het thema en die uitwerken zoals dit boek heeft gedaan. Bundel ze en je hebt je eigen klassenboek over eten en je lijf.

En heb je een zoon of dochter in de leeftijd van 9 t/m 12 jaar die gek is op feitjes over boeren, verslikken, soorten poep, sprinkhanen en bananen? Dan raad ik je zeker dit boek aan. Meelezen mag uiteraard altijd!

Waarom je eigen scheten soms niet zo erg stinken!
Auteur: Esther Walraven
Illustrator: Elly Hees
Uitgeverij: Van Goor
Prijs: €14,99

Klik hier om het boek te bestellen.

Hanneke Boxman

Hanneke Boxman werkt als leerkracht in het basisonderwijs. Ze deed de PABO in Ede en is leerkracht op een school in Veenendaal. Ze heeft echt hart voor de onderbouw en geeft met veel plezier les aan de kleuters. Ze heeft haar opleiding tot taalcoördinator afgerond, is onderbouwcoördinator en zoekt altijd manieren om zich te blijven ontwikkelen.

Geef een reactie