Je bekijkt nu Review: Woezel & Pip naar school

Review: Woezel & Pip naar school

De zomervakantie is voor regio midden al weer ten einde, maar ook voor de andere regio’s schiet de vakantie al op. Misschien gaat jouw zoon of dochter wel voor het eerst naar school. Het ene kind kan bijna niet wachten en de ander vindt het erg spannend. ‘Woezel & pip naar school’ is een leuk boek om samen met je kind te lezen ter voorbereiding op de eerste schooldag.

De inhoud
Voor Woezel en Pip is het een bijzondere dag, want ze gaan voor het eerst naar school en dat vinden ze best wel spannend. Na het ontbijt pakken ze samen hun tas in. Zo leren ze al meteen wat een tienuurtje is van tante Perenboom. Als alles in hun tas zit vinden Woezel en Pip het best wel spannend worden, want wie zou de meester zijn? En bij wie komen ze in de klas?

Al snel blijkt dat school heel erg leuk is, want een aantal van hun vriendjes zitten bij hen in de klas. En zelfs de meester is geen onbekende. Ze beginnen met het leren om een mooie cirkel te tekenen. Ook leren ze een liedje over tellen, eten ze hun pauze hap en mogen ze lekker buitenspelen.

Na de lunch gaan ze lekker gymmen, maar dat gebeurt niet in het gymlokaal. De schooldag vliegt voorbij en Woezel en Pip kunnen niet wachten tot ze weer naar school mogen.

De illustraties
Zoals altijd is ook dit boekje kleurrijk vormgegeven. De illustraties ondersteunen het verhaal, maar laten ook nog ruimte over om zelf invulling te geven. De emoties die Woezel en Pip hebben zijn goed van hun gezichten te lezen. De tekeningen beelden één en al vrolijkheid uit.

Mijn mening
‘Woezel & Pip naar school’ kan heel goed gebruikt worden als voorbereiding op de eerste schooldag van je kind. Je kunt samen doorpraten over wat er in de tas van jouw kind gaat als het naar school mag. Vraag eens aan je kind wat hij denkt dat het gaat doen op school. Zal dat hetzelfde zijn als wat Woezel en Pip gaan doen?

Of praat eens over hoe Woezel en Pip zich voelen voordat ze naar school gaan, maar ook over hun gevoel als de schooldag voorbij is.

Voor degene die bekend zijn met het hondentweetal is het weer een heerlijk typisch Woezel en Pip verhaal. En lees het boekje vooral nog eens als je kind al een paar weken op school zit. Leuk om dan de herkenning van je kind te merken.

Woezel & Pip naar school
Auteur: Guusje Nederhorst
Illustrator: Dromenjager
Uitgever: Leopold
Prijs: €6,99

Klik hier voor meer informatie of om het boek te bestellen. 

BewarenBewarenBewarenBewaren

Hanneke Boxman

Hanneke Boxman werkt als leerkracht in het basisonderwijs. Ze deed de PABO in Ede en is leerkracht op een school in Veenendaal. Ze heeft echt hart voor de onderbouw en geeft met veel plezier les aan de kleuters. Ze heeft haar opleiding tot taalcoördinator afgerond, is onderbouwcoördinator en zoekt altijd manieren om zich te blijven ontwikkelen.

Geef een reactie