Je bekijkt nu Review: Het grote karton knutselboek

Review: Het grote karton knutselboek

Karton is een veelzijdig materiaal om mee te knutselen. Je kunt het vouwen, rollen, knippen, plakken en beschilderen om de mooiste kunstwerken mee te maken. In ‘Het grote karton knutselboek‘ worden 25 ideeën gegeven zodat ook jij ermee aan de slag kunt gaan. In deze blog vertel ik je graag meer over dit knutselboek.

Het grote karton knutselboek
Aan de hand van stap-voor-stap instructies en kleurrijke foto’s  kunnen kinderen aan de slag met 25 leuke projecten. Denk aan een leeuwen- of zebramasker, een robotpak dat je kunt aantrekken, een piratenschip of een konijnenracespel. Dit boek laat zien hoe je met oud materiaal spannende creaties kunt bouwen en waarmee je zelfs kun spelen.

Voor de projecten in het boek kunnen kinderen kartonnen verpakkingen die overal in huis te vinden zijn gebruiken. Denk aan lege zakdoekdoosjes, kartonvellen of eierdozen. Voor deze projecten hebben de kinderen geen speciaal gereedschap nodig: met een goede schaar, lijm, verf, plakband en touw komen ze al een heel eind. 

De projecten verschillen van moeilijkheidsgraad, dit staat er ook bij vermeld. Kinderen kunnen natuurlijk ook prima zelf inschatten of ze iets kunnen maken. Voordat de projecten worden uitgelegd komen eerst de verschillende kartontechnieken aan bod. Het is wel handig als de kinderen dit van te voren even bestuderen.

Bij elk project staat heel duidelijk weergegeven wat je nodig hebt, wat de moeilijkheidsgraad is en hoe je het moet maken. Bij de verschillende stappen staan tekst en foto’s.

Hoe gebruik je het boek
De kinderen kunnen thuis de projecten selecteren waar ze mee aan de slag willen gaan. Maar het knutselboek is ook op school erg leuk om te gebruiken. Zo kunnen de kinderen verschillende spellen maken, die erg leuk zijn om in circuit te spelen. Elk groepje zou je bijvoorbeeld een ander spel kunnen laten maken. De uiltjes zijn erg leuk voor het begin van het schooljaar en de vrolijke bloemen zijn een prachtig cadeau voor moederdag.

De knutsels zijn niet onderverdeeld in thema’s of seizoenen. Het is daarom handig om hier aan het begin van het schooljaar even over na te denken en deze alvast in te plannen. Zo komt er bijvoorbeeld een pinguïn project naar voren dat leuk is voor de winter.

Ik vind de meeste projecten vooral geschikt voor de bovenbouw. De kinderen moeten wel een beetje inzicht en geduld hebben bij het knippen en plakken. Mijn groep 3/4 kinderen zie ik dit nog niet zo snel doen.  Ik ga het boek zeker aan mijn bovenbouw collega’s laten zien, want de projecten zijn erg leuk om tijdens de creatieve uurtjes in te zetten!

Het grote karton knutselboek
Schrijver: Jemma Westing
Uitgeverij: Lannoo
Prijs: €15,99

Klik hier om het boek te bestellen.

Het grote karton knutselboek

BewarenBewaren

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie