Je bekijkt nu Review: Waar zitten ze? Vind alle dieren!

Review: Waar zitten ze? Vind alle dieren!

Werk je rondom het thema dierentuin bij de kleuters en ben je op zoek naar een spannend telboek? Dan is het boek ‘Waar zitten ze? Vind alle dieren!‘ wellicht geschikt. In deze blog vertel ik je er graag meer over.

Waar zitten ze? Vind alle dieren!
Oppasser Job zorgt goed voor zijn dieren, maar soms is hij een beetje vergeetachtig. Op een dag is het erg stil als hij bij de dierentuin komt.

De dierentuin gaat ervandoor! Alle dieren zijn ontsnapt en oppasser Job moet ze terug zien te vinden. De kinderen kunnen Job helpen met zoeken. Sommigen zijn makkelijk te vinden, maar anderen kunnen zich heel goed verstoppen.

Met de magische lens, die in een vakje in het boek zit, kunnen alle dieren opgespoord worden.

Op elke twee bladzijden staat een kijkplaat. De kijkplaten bevatten auto’s, treinen of boten. De tekeningen zijn vrij eenvoudig geïllustreerd. Het is echt bedoeld als achtergrondafbeelding. Het gaat uiteraard om de dieren die gezocht moeten worden.

Op elke kijkplaat staat een zoekopdracht: “Deze slimme dieren proberen te ontsnappen met de boot, maar dat laat Job mooi niet gebeuren. Weet jij waar de 8 ijsberen zitten?” Deze dieren zijn met het blote oog zichtbaar. Op de rechter bladzijde staat steeds een lijst met dieren die met de rode lens gevonden kunnen worden. Bijvoorbeeld: 9 walrussen, 3 octopussen, 7 zeepaardjes, 9 krabben, 5 garnalen en 2 kwallen.

In de klas
Ik vind het een erg leuk boek om in de klas (bijvoorbeeld in de rekenhoek) te gebruiken. Je zou kinderen in tweetallen met het boek aan de slag kunnen laten gaan. De zoekplaatjes zijn best klein, dus de kinderen moeten echt goed kijken.

Het boek is geschikt voor kinderen van groep 1 tot groep 4. Maar ik denk dat ook de bovenbouwers het een leuke uitdaging vinden om alle dieren te vinden.

Waar zitten ze? Vind alle dieren!
Uitgever: Ploegsma
Prijs: €12,50

Klik hier voor meer informatie of om het boek te bestellen.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie