Je bekijkt nu Review: Saar op hockey

Review: Saar op hockey

De boeken van Vivian den Hollander kan ik eigenlijk nooit laten liggen. Er staan er dan ook genoeg in mijn boekenkast. Met het boek ‘Saar op hockey’ heb je geluk. Je hebt dan niet één boek in je bezit, maar wel drie boeken. Dit zijn al eerder los verschenen delen van de serie de ‘Ministicks’. Met deze omnibus kun je lekker achter elkaar doorlezen. Lees dit blog voor meer informatie.

Saar op hockey
In de omnibus Saar op hockey vind je de verhalen: een stick voor Saar, snel naar het veld en goud voor Saar.

Het verhaal gaat over Saar die lid wordt van de hockeyclub HRC. Haar moeder heeft dit aangeraden aangezien ze nogal slordig en onbesuisd is en dan lekker kan bewegen. Ze gaan samen een outfit uitzoeken waarbij de stick natuurlijk niet mag ontbreken.
Tijdens de eerste training blijkt al snel dat Saar nog veel te oefenen heeft wat betreft het echte spel, maar ze is op een andere manier wel erg handig met haar stick.

Bij een uitwedstrijd komt ze bijna te laat en dan blijkt haar outfit ook niet helemaal op orde te zijn. Maar dat houdt Saar niet tegen, hoewel sommige teamleden daar anders over denken. Bij een clinic met een bekende hockeyspeelster laat Saar zich van een verrassende kant zien, want opgeven dat kent Saar niet. En daar wordt ze dan ook zeker voor beloond.


Mijn mening
Voor meiden die op hockey zitten of interesse hebben in hockey is dit een erg leuk boek om te lezen. Er wordt namelijk in het verhaal veel verteld over hoe een training eruit ziet, hoe een uitwedstrijd gaat en hoe een clinic in zijn werk gaat. Herkenning voor de meiden die al op hockey zitten en leerzaam voor degene die er interesse in hebben.

Hoewel het boek voornamelijk over hockey gaat kun je ook veel van Saar leren. Ze moet zich aardig bewijzen tegenover de pittige dames in haar team. Ze heeft veel positiviteit in zich en daarbij een behoorlijke dosis doorzettingsvermogen.

Het boek is geschreven op M4 niveau. De tekst heeft een groot lettertype en lengte van zinnen die je bij M4 niveau kunt verwachten. Daarnaast zijn er op elke pagina minstens twee illustraties te vinden in vrolijke kleuren die het verhaal nog meer laten spreken. Sommige illustraties zijn zelf paginavullend. Ideaal voor de beginnende lezer.

Doordat het een omnibus is heb je een echt leesboek in handen, waar een beginnende lezer alleen maar trots op zal zijn.

Klik hier voor meer informatie of om het boek te bestellen. 

Saar op hockey
Auteur: Vivian den Hollander
Illustraties: Saskia Halfmouw
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
Prijs: €13,99

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

Hanneke Boxman

Hanneke Boxman werkt als leerkracht in het basisonderwijs. Ze deed de PABO in Ede en is leerkracht op een school in Veenendaal. Ze heeft echt hart voor de onderbouw en geeft met veel plezier les aan de kleuters. Ze heeft haar opleiding tot taalcoördinator afgerond, is onderbouwcoördinator en zoekt altijd manieren om zich te blijven ontwikkelen.

Geef een reactie