Je bekijkt nu Review: Silvester… en de onhandige dief

Review: Silvester… en de onhandige dief

Yes! Weer een nieuw boek in de Silvester serie. Alweer het vierde deel, waarin ook deze keer Silvester niet stil zit. ‘Silvester… en de onhandige dief’ bevat weer veel humor, goede ideeën en soms wat onhandige acties.

Silvester… en de onhandige dief
Als één van de inwoners van IJsselbroek een klap op zijn hoofd heeft gehad door een inbreker kunnen Silvester en zijn vrienden natuurlijk niet stil blijven zitten. Zeker niet als de wijkagent aangeeft dat het belangrijk is om je omgeving goed in de gaten te houden. In ‘de keet’ bedenken de vrienden een plan waarbij ze de politie een handje kunnen helpen om de daders op te sporen. Ze beginnen een tuinhulpbedrijf zodat ze alles wat er in de buurt gebeurd goed in de gaten kunnen houden.

Silvester wordt uitgenodigd door zijn vrienden uit Burgerdam om mee te gaan het pretpark Pretland. Daar heeft hij erg veel zin in, zeker als hij hoort dat Marieke ook meegaat. Hij kan zich al helemaal voorstellen hoe ze samen in de achtbaan zitten. Dat gaat alleen iets anders dan gepland.

Inmiddels mag Silvester aan de slag bij Engelbert in zijn tuin. Ook al heeft Silvester nog veel te leren over wat onkruid is en wat niet, toch mag hij er vaak aan de slag. Op een avond stuit hij op iets heel anders dan alleen onkruid.

Mijn mening
‘Silvester… en de onhandige dief’ heb ik in één keer uitgelezen. Er lopen, zoals gewoonlijk, een aantal gebeurtenissen door elkaar en dat maakt dat er lekker de vaart in het verhaal zit. Voor je het weet heb je het boek al weer uit.

Zonder vele illustraties geen graphic novel, dus ook deze keer is er op elke bladzijde weer genoeg te zien. In dit boek zijn er, meer dan in de andere delen, spreads te vinden met titels als: ‘Hoe zaag je een boom om?’,  ‘Wat heeft een politieagent in zijn auto?’ en ‘Hoe word je een mislukte dief?’. Dus wel twee pagina’s naast elkaar vol met tekeningen en krabbels erbij.

Elk boek leert Silvester weer een paar woorden ‘IJsselbroeks’ erbij die hij dan in zijn woordenboek schrijft. Het is leuk om zelf ook met de kinderen zo’n woordenboek te maken. misschien werk je wel op een plek in Nederland waar ze in een dialect praten.

En hebben de kinderen zelf al wel eens geprobeerd om zo’n bladzijde te maken zoals Silvester vaak doet als hij iets geleerd of meegemaakt heeft?

In het nawoord wordt de belofte gedaan dat er weer een nieuw deel aankomt. Dit wordt een extra speciale omdat je kans kan maken op een rol in dat nieuwe boek. Je kan meedoen aan de Silvester lookalike wedstrijd. Laat zien waarom jij juist zoveel op Silvester lijkt. Je kan je foto mailen naar [email protected] o.v.v lookalike wedstrijd. Dit kan tot eind november 2017. Wie weet lees ik dan in het volgende deel wel over jou!

Klik hier voor meer informatie of om het boek te bestellen.

Silvester… en de onhandige dief
Auteur: Willeke Brouwer
Uitgeverij: Callenbach
Prijs: €12,99

BewarenBewaren

Hanneke Boxman

Hanneke Boxman werkt als leerkracht in het basisonderwijs. Ze deed de PABO in Ede en is leerkracht op een school in Veenendaal. Ze heeft echt hart voor de onderbouw en geeft met veel plezier les aan de kleuters. Ze heeft haar opleiding tot taalcoördinator afgerond, is onderbouwcoördinator en zoekt altijd manieren om zich te blijven ontwikkelen.

Geef een reactie