Je bekijkt nu Review: Mijn kleine safari

Review: Mijn kleine safari

Ben je op zoek naar een mooi en verrassend boekje met foto’s van Afrikaanse dieren? Dan is het boekje ‘Mijn kleine safari‘ van Joukje Akveld en Justin Fox zeker geschikt. In deze blog vertel ik je er graag meer over.

Mijn kleine safari
Hoe leuk is het om met de kinderen nieuwe dieren te ontdekken en tegelijkertijd belangrijke begrippen te oefenen? Wanneer je het boekje doorbladert kom je allerlei foto’s tegen van Afrikaanse dieren. Deze foto’s zijn gemaakt door wildlife-fotograaf Justin Fox.

Hij laat kinderen op een nieuwe manier naar Afrikaanse dieren kijken. De focus ligt namelijk niet zozeer op de namen van de dieren, al worden die ook genoemd, maar op de situatie waarin het dier zich bevindt of op een specifieke eigenschap van dat dieren. 

Tijdens het bekijken van de foto’s kan je er met de kinderen over praten. Hierdoor leren ze tegenstellingen, tellen, kleuren en nog veel meer.

Hieronder op de foto’s zie je een aantal voorbeelden.

Review: Mijn kleine safari Review: Mijn kleine safari Review: Mijn kleine safari Review: Mijn kleine safari

Mijn mening
Ik word om meerdere redenen heel enthousiast van dit boek. Ten eerste zijn de foto’s werkelijk prachtig. Daarnaast ga je door de begrippen op een hele andere manier kijken naar de dieren op de foto’s.

In dit boekje draait het echt om de begrippen, sommige zijn makkelijker dan de ander. Het boekje is geschreven voor jonge kinderen, maar ik denk dat kinderen uit groep 3/4 ook nog veel plezier aan dit boekje zullen beleven. Niet alle begrippen zullen bij de kinderen al bekend zijn, denk maar aan ‘gehaast – ontspannen’ en ‘tsjirpen-krijsen’. Deze kunnen de kinderen op deze manier op een leuke manier oefenen.

Daarnaast komen ze in aanmerking met allerlei dierennamen en ik weet zeker dat ze er heel veel nog niet kennen. Het is dus fijn dat deze in het klein erbij zijn gezet, zo kan je ook de namen met de kinderen bespreken.

Al met al een leuk boekje geschikt van peuters tot ongeveer kinderen van 8 jaar. Ook in NT-2 lessen kan dit boekje goed gebruikt worden. Echt genieten van de prachtige foto’s! Ga je ook mee op avontuur?

Klik hier voor meer informatie of om het boek te bestellen. 

Mijn kleine safari
Auteur: Joukje Akveld
Foto’s: Justin Fox
Uitgeverij: Gottmer
Prijs: €13,99

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie