Je bekijkt nu Boekentip: Kikker gaat logeren

Boekentip: Kikker gaat logeren

Gaat je kind binnenkort bij iemand logeren of ben je gewoon fan van de boeken van Kikker? In november is er een nieuw boekje verschenen van de bekende schrijver Max Velthuijs, namelijk:  ‘Kikker gaat logeren’. In dit blog vertel ik je er meer over.

Kikker gaat logeren
Beertje wil graag eens een keer logeren. Hij besluit dan ook dat hij een nachtje bij Varkentje wil logeren. Samen met Kikker pakt hij zijn rugzak in.
Na een gezellige middag en avond is het tijd om naar bed te gaan. Zowel Beertje als Kikker kunnen niet echt slapen. Maar daar is al snel een oplossing voor gevonden.

Mijn mening
Het boekje is van stevig karton gemaakt, dus kan meerdere malen door je kind gelezen worden, zonder dat je bang hoef te zijn dat het snel kapot gaat. De illustraties vullen de volledige bladzijdes en zijn vormgegeven zoals in elk boek van Kikker. Kleurrijk, gedetailleerd en ze stralen warmte uit.

Aan de hand van dit verhaal kun je heel goed emoties bespreken. Beertje is blij en Kikker is bezorgd. Is jouw kind dat ook wel eens? Hoe voel je je dan of hoe ziet dat er uit?

Het boekje ‘Kikker gaat logeren’ is een herkenbaar verhaal voor jonge kinderen. Logeren is vaak heel leuk, maar als je moet gaan slapen is het toch wel een beetje spannend en ga je vaak aan thuis denken. Aan de hand van dit verhaal kun je hier prima over in gesprek met je kind. Mijn tip is wel om ook andere oplossingen te bespreken met je kind dan wat hier in het verhaal gebeurd.

Weer een aansprekend verhaal van Kikker.

Kikker gaat logeren
Auteur: Max Velthuijs
Uitgever: Leopold
Prijs: €7,99

Klik hier voor meer informatie of om het boek te bestellen.

BewarenBewaren

Hanneke Boxman

Hanneke Boxman werkt als leerkracht in het basisonderwijs. Ze deed de PABO in Ede en is leerkracht op een school in Veenendaal. Ze heeft echt hart voor de onderbouw en geeft met veel plezier les aan de kleuters. Ze heeft haar opleiding tot taalcoördinator afgerond, is onderbouwcoördinator en zoekt altijd manieren om zich te blijven ontwikkelen.

Geef een reactie