Je bekijkt nu WINACTIE! Informatieboeken voor kinderen met dyslexie

WINACTIE! Informatieboeken voor kinderen met dyslexie

Wij werken in de klas met thema’s; een goede reden om naast leesboeken ook informatieboeken aan te bieden. Toch zijn deze informatieboeken voor sommige kinderen nog best lastig. Daarom ben ik zo blij met de informatieve boeken van Zwijsen.

Informatieve boeken voor moeilijke lezers
Misschien ken je al wel de Zoeklicht serie van Zwijsen. Deze bestaan uit allerlei leuke leesboekjes geschikt voor kinderen met dyslexie. Ze hebben nu ook informatieve boeken voor dyslectische lezers van 8 t/m 12 jaar.

De boeken zijn makkelijk te lezen door het lagere AVI-niveau. Hierdoor zijn ze dus niet alleen geschikt voor kinderen met dyslexie, maar ook voor kinderen die op een wat lager leesniveau lezen.

Op dit moment heb je als leerkracht de keuze uit acht verschillende titels. Ik heb de volgende vier boekjes in mijn klas:

Oh la la, een boek vol mode – Elisa van Spronsen
AVI M4. Hou jij van mode? Droom je van de catwalk? Hoe komt iets in de mode? En waarom verandert de mode steeds weer? Wil je alles weten over die wereld? Van Coco Chanel tot Viktor en Rolf? Lees alles over stijl, trends en merken in dit boek.

Survival, zo doe je dat – Ruben Prins
AVI E4. Hoe kun je overleven op een onbewoond eiland? Hoe vind je de weg terug uit het donker oerwoud?  Kun jij blijven leven op een vlot op zee?  Hoe vind je water in een snikhete woestijn?
En hoe overleef je een ijskoude sneeuwstorm? Dit boek geeft je alle antwoorden.

WINACTIE! Informatieboeken voor kinderen met dyslexie WINACTIE! Informatieboeken voor kinderen met dyslexie

Een spannende gids door het Rijksmuseum – Jorgen Hofmans
AVI M5. Wat weet jij van kunst? Ken je De Nachtwacht? Dat is dat grote schilderij in het Rijksmuseum. Elk kunstwerk heeft een verhaal. Met dit boek leer je meer over de spannende avonturen van vroeger. Lees in deze gids alles over oorlog, strijd op zee en stoere helden die je in het museum ontdekt.

Gekke dieren, ze leven overal! – Anja Vereijken
AVI M4. Er leven meer dan één miljoen diersoorten.  En nog wordt er elke dag wel een nieuw dier ontdekt!  Een dier met rare stekels.  Of eentje dat zo klein is als een speldenknop.  Sommige zijn erg eigenaardig om te zien.  Wil jij meer weten over deze gekke dieren?  Sla dit boek dan maar gauw open.

WINACTIE! Informatieboeken voor kinderen met dyslexie WINACTIE! Informatieboeken voor kinderen met dyslexie

Mijn mening
Ik ben ontzettend blij met de boekjes van Zwijsen. Hoe vaak ik wel niet op zoek ben geweest naar makkelijke informatieboeken, die wel aansluiten bij de belevingswereld. Kinderen van 8 of 9 jaar vinden hele andere dingen leuk dan kinderen die net leren lezen.

De thema’s zijn ook echt ontzettend leuk; denk aan het boekje over mode voor meiden of de boeken over gamen en robots voor jongens.

Wanneer je het boek openslaat kom je gelijk bij een woordenlijst. Deze kunnen de kinderen uitvouwen en eventueel naast de tekst houden. Deze woorden sluiten niet aan bij het leesniveau, maar wel bij het onderwerp. Daarom worden ze extra uitgelegd; de betekenis en uitspraak worden vermeld.

De informatieboeken ogen heel kleurrijk en er worden afwisselend foto’s en illustraties getoond. Voor de kinderen is het heel aansprekend. De meeste stukjes tekst worden afgebeeld in vakken, hierdoor is het overzichtelijk en afgebakend. Heel helder! Ook de strips en interessante infographics maken het geheel aantrekkelijk.

Kortom echt een leuke serie voor de schoolbibliotheek. De informatieboeken zijn geschikt voor lezers die minimaal AVI M4 lezen.

Winactie
Ben je nieuwsgierig geworden naar deze mooie serie? Ik mag drie keer een informatieboek naar keuze weggeven! Snuffel rond op de website en laat hieronder in een reactie weten welke titel jij wilt winnen. Je kunt tot volgende week woensdag meedoen, dan maak ik de winnaar bekend. De winnaars zijn: Willeke Ravensbergen, Jorien ten Broeke en Chantal den Haan. Ze hebben inmiddels bericht gehad.

Welk informatieboek zou jij willen winnen? Laat hieronder een reactie achter.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Dit bericht heeft 116 reacties

 1. Phaedra

  Voor mijn zoon lijk me ” Enter de game zone” wel leuk.
  Gek van gamen en erg veel moeite met lezen.

 2. Jorn Vlassak

  Zoeklicht dyslexie info
  Enter de game zone (als je durft)
  Monique van Hest

  ALS IK WIN DAN LEES IK I.P.V. TE GAMEN !!! ?

 3. Jorn Vlassak

  Zoeklicht dyslexie info
  Enter de game zone (als je durft)
  Monique van Hest

  ALS IK WIN DAN LEES IK I.P.V. GAMEN !!! ?

 4. Patricia Bouthisma

  Wat een geweldige actie zeg. Ik maak graag kans op het boek; Gekke dieren, ze leven overal. Onze dochter zou dat een geweldig boek vinden.

 5. Nancy van Heck

  Wat een leuke boeken ik zou graag gekke dieren ze leven overal willen winnen voor mijn zoontje. Want mijn zoontje is een grote dierenvriend en hiermee zou hij erg blij mee zijn.

 6. Sonja Hubregtse

  Gekke dieren, ze leven overal! Lijkt me erg leerzaam en leuk om over verder te werken…

 7. Cynthia Brands

  “Survival, zo doe je dat” lijkt me in eerste instantie een heerlijk boek voor ondernemende jongens en in het bijzonder voor mijn eigen zoontje. Er zijn weinig echt leuke jongensboeken, valt me op.
  Als hij hem uit heeft, kan ik er nog jaaaaaren plezier van hebben in mijn eigen groep 4 voor de kinderen daar. Thumbs up!

 8. Bart Boogers

  Oh la la , een boek vol mode . Dit boek past mooi bij mijn meiden in de groep die erg goed zijn in dyslexie !

  1. Renée Krijtenburg

   Ik zou heel graag het boek over de robots willen winnen voor onze dyslexie toppers! We zijn net met dit onderwerp bezig tijdens de lessen, dus dat zou fantastisch uitkomen!
   Het is een prachtige nieuwe serie van Zwijssen waar vast heel veel kinderen plezier van zullen heb
   ben!

 9. Marita Cuypers

  Voor mijn kleinzoon, zou ik graag meedoen voor het leuke boek: Enter de Gamezone

 10. Jonnie leutscher

  “Maffe Sporten” (die je nog niet kende)

  Een educatief en grappig boek om onze dochter te helpen met lezen en er ook nog wat van te leren. Een win win situatie.
  Groetjes Jonnie

 11. Cindy

  O lala boek vol mode.
  Dit echt iets voor mijn oudste van 10!
  Heeft erg veel moeite met lezen.
  En begrijpen.
  Zou motivatie zijn om haar toch leuk te laten lezen.
  Op haar niveau.
  Als mam gun haar het beste!!!
  Liefs trotse mama. Dit hoopt op dit boek.

 12. Patty

  Ohh graag. Enter de game zone als je durft zou een mooie aanvulling zijn voor onze school. Alle boeken worden gesaneerd en we houden bijzonder weinig boeken over. Een mooi begin voor de start van onze schoolbieb. Een boek wat veel kleine gamers zal interesseren.

 13. Joke Ham

  Wat goed deze nieuwe serie, een paar jaar geleden hebben wij onze schoolbibliotheek uitgebreid met veel informatieboeken. Informatieboeken met veel plaatjes en korte teksten zijn al prettig voor kinderen met dyslexie maar deze boeken voor deze doelgroep zou een erg welkome aanvulling zijn! De titel maakt niet zoveel uit. Als de boeken echt goed voldoen, kopen we de overige titels ook wel. Maar over mode hebben we nog niets, dus zou een lichte voorkeur hebben.

 14. Sharon

  Gekke dieren, ze leven overal! – Anja Vereijken.

 15. Sarien Overduin

  Een spannende gids door het Rijksmuseum lijkt mij een superleuk boek voor onze kinderen die lezen nog best lastig vinden

 16. Miranda

  Ja leuk! Graag een spannende reis door het rijksmuseum. Al zijn alle andere titels ook leuk! Hier kan ik op school een heleboel kinderen blij mee maken.

 17. Liza jegerings

  Ik zou heel graag een boek winnen voor mijn verstandelijk gehandicapte zusje, zo kan zij ook leuke informatieve boeken lezen op haar niveau!

 18. Mirjam Smouter

  ‘Enter de game zone (als je durft)’ is een titel die de zwakke kinderen in mijn groep erg zou aanspreken. Ook wordt ik, net als velen hier, erg enthousiast van ‘gekke dieren, ze leven overal!’ Ik heb een aantal kinderen in de groep die ik dit schooljaar zeer intensief begeleiding geef op het gebied van technisch lezen. Na al het harde werken, zou ik hun mega blij maken met het winnen van één van deze boeken!

 19. Jolanda

  Ik zou graag het boek gekke dieren, ze leven overal winnen. Voor de zwakkere lezers in mijn groep! Een leuk boek voor kinderen die eigenlijk een lager leesniveau hebben en zo toch een leuk maar vooral ook interessant boeken kunnen lezen.

 20. Chantal den Haan

  Survival, zo doe je dat!? Fingers crossed of we dit avontuur gaan meebeleven.

 21. Yndira

  Ik zou heel graag het boek “gekke dieren, je vindt ze overal” ontvangen voor mijn zoontje. Door zijn tos is leren lezen erg lastig. Dit boek zou heel erg leuk voor hem zijn en motiveert weer om nog een keer je extra in te zetten voor het lezen.

 22. José

  Super leuk voor mijn kids in groep 4! Hebben een aantal denk ik echt veel plezier van.
  Het boekje over dieren voor m4 lijkt me geweldig!

  1. Kim

   Dat zijn leuke boeken!
   Favorieten: survival of Rembrandt ?

 23. Carola vogelaar

  Super leuk voor de montessori school Noordwijk!! Gekke dieren, je vindt ze overal! Kinderen zijn gek op dieren, dus dit zou wel een hele mooie aanvulling zijn voor onze bibliotheek.
  Gr. Carola

 24. Nicole Hensels

  Gekke dieren leven overal zou te gek zijn voor onze klas.

 25. ilse Callaerts

  “Gekke dieren leven overal” ziet er super leuk uit. In ons taalthema werken wij elk jaar rond dieren. De kinderen moeten dan zelf een dierenposter maken met info die ze kunnen opzoeken in boeken. Het is niet zo makkelijk om goede en duidelijke boeken te vinden voor de kinderen. Ik werk in Vilvoorde en het Nederlands is hier vaak de derde of vierde taal die de kinderen spreken. Ze kunnen ook niet zo goed lezen. Dit boek ziet er ideaal uit. Niet alleen voor de leuke en mooie prenten, maar ook voor het eenvoudige taalgebruik. De kinderen kunnen hierdoor desondanks hun leesniveau, toch mee verder.
  Toffe en leuke actie trouwens.

 26. Anne

  Ik zou graag het boek gekke dieren, ze leven overal willen winnen voor in de kast in mijn klas! Mijn leerlingen zijn dol op dierenboeken! Het stickeralbum van de ocean buddys en Freek vonk zijn al kapot gelezen en hopelijk kunnen ze dat binnenkort ook met dit boek doen!

 27. Gerdien de Vries

  Tja, wat zal ik nog zeggen. Al mijn voorgangers hebben de meest fantastische redenen opgegeven. Weet je je, ‘mijn kinderen van groep 5’ zouden er gewoon blij mee zijn. Heerlijk op vrijdagmiddag, met z’n 2-en op je buik liggend op een oude tuinstoelkussen is het heerlijk om samen te lezen en te bladeren in informatieboeken die ze begrijpen. Daarom dus…

 28. Willeke Ravensbergen

  Voor mijn bovenbouw groep zou ik graag het boek maffe sporten willen winnen. Dit past heel goed bij onze school en vooral bij mijn groep.

 29. Proost Caroline

  Het boekje ‘Maffe sporten’, zou ik wel super vinden en de kids ook!

  Groetjes Caroline

 30. Leonie Dudink

  Wat super dat dit bestaat! Ik heb een klas met nieuwkomers. Veel boeken zijn te moeilijk om te lezen. Deze boeken zouden perfect zijn door de woordenlijst die er bij zit. Het boeken over gekke dieren past bij de verschillende thema’s die wij aanhouden.. Ik ben nu al enthousiast!!!!

 31. Leonie Dudink

  Wat super dat dit bestaat! Ik heb een klas met nieuwkomers. Veel boeken zijn te moeilijk om te lezen. Deze boeken zouden perfect zijn door de woordenlijst die er bij zit. Het boeken over gekke dieren past bij de verschillende thema’s die wij aanhouden.. Ik ben nu al enthousiast!!!

 32. Anouk

  Wauw leuk !! Gekke dieren, ze leven overal! Lijkt mij erg leuk voor mijn groep 3/4/5. Dieren vinden ze geweldig en ze maken heel vrije studies over dieren. Toch is het soms nog lastig een geschikt boek te vinden. Hier vind je makkelijk leesbare informatie In, waardoor ze zelf aan de slag kunnen

 33. Elsbeth

  Graag het boek een spannende gids door het rijksmuseum!!
  Zou super zijn voor onze groep 8; 2 met dyslexie en veel interesse in de wereld van kunst!

 34. Michelle klos

  Alle boeken lijken mij super leuk! Maar als ik moet kiezen, dan past Gekke dieren, ze leven overal! Het beste bij mijn klas. Net het thema Dierenmanieren gehad en ze vonden het geweldig ! Dit boek zou hier perfect bij aansluiten

 35. Jolande

  Wauw, geen speciale titel, elk (informatie)boek is welkom!

 36. Sahrona Swinkels

  Het boek ‘Gekke dieren, ze leven overal!’ voor mijn collega die een bovenbouwgroep heeft op de taalschool waar ik werk. Deze kinderen zijn allemaal anderstalig en hebben vaak een laag leesniveau. Ze lezen dan in boekjes die niet passen bij hun leeftijd. Deze boekjes zouden geweldig zijn!

 37. Imelda Dijk

  Het boek over gekke dieren! Wat zouden de kinderen in mijn klas daar enthousiast van worden! En juf ook! ?

 38. Bianca

  Het boek gekke dieren, ze leven overal. In mijn klas zitten 4 kinderen met dyslexie. Allemaal kunnen ze dit boek dan gaan lezen. Er zijn weinig informatie boekjes te vinden voor kinderen met dyslexie. Op deze manier kunnen ook zij tijdens het leescircuit informatieboekjes lezen die bij hun lezen aansluit

 39. Maaike Bruinings

  Wat een gave boeken! Ik had al van ze gehoord maar nog niet mee kunnen werken. Ik zou graag het ‘gekke dieren’ boek winnen voor mn kanjers die erg veel moeite hebben met lezen maar wel keihard werken! In de klas maken we een werkstuk over dieren dus zou het voor mn kanjers super zijn om deze te gebruiken!

 40. Leanda

  Heel graag het boek ‘Gekke dieren, ze leven overal! – Anja Vereijken’, omdat de kinderen in mijn klas dit een geweldig boek zullen vinden! Dat weet ik zeker! :)

 41. Esther

  Het boek Gekke dieren, ze zijn overal, zou ik wel willen winnen!!! Gewone leesboeken voor zwakke lezers zijn meestal wel te vinden maar informatieboeken… Dus dit zou een mooie aanvullen bij ons op school zijn!

 42. Linda de Haan

  Ik zou heel graag het boek over het rijksmuseum winnen, omdat we daar met groep 5 tot en met 8 naar toe gaan. Maar ” de gekke dieren” lijkt ons ook leuk, vanwege een schoolreis naar de dierentuin. eigenlijk maakt het niet uit, alles is mooi. Vooral omdat onze schoolboek net gesaneerd is, en we op zoek zijn naar nieuwe eigentijdse informatieboeken voor ons nieuwe schoolbibliotheek in onze nieuwe school die gebouwd wordt!

 43. Rosanne

  Gekke dieren, ze leven overal.
  Bij ons zijn de kids erg enthousiast over dieren boeken en het sluit goed aan bij het leesniveau. Hopelijk kan ik de kinderen in de leesclub blij maken met dit boeken en krijgen ze weer wat meer leesplezier!

 44. Melissa

  Gekke dieren, ze leven overal! – Anja Vereijken
  AVI M4 zou heel goed passen bij ons thema in groep 4/5. Ik denk dat mijn onderzoekers in de dop daar wel raad mee weten.

 45. Annemieke ten Brinke

  Het boek ‘gekke dieren’ zou ik heel graag winnen voor mijn ‘zwakke’ lezertjes. Kunnen ze ook eens een info boek zelf lezen…

 46. Rosalie

  Wat een superleuke boeken! Het boek over gekke dieren zou mijn klas erg leuk vinden! Wat tof dat er speciale boeken bestaan hiervoor!

 47. Annemieke

  Wat een leuke boeken!!
  Ik zou heel graag het boek ‘Gekke dieren’ willen winnen. De kinderen in mijn klas zijn gék op dierenboeken, maar veel boeken hierover zijn van een hoger AVI-niveau. Dit zou dus ideaal zijn!

 48. Marjolein Haenen

  Geweldige actie!! Ik wil graag: Survival, zo doe je dat – Ruben Prins voor mijn klas winnen!

  Wat een gave boeken zijn er tegenwoordig toch! Zo gaat het echt lukken om alle kinderen aan het lezen te krijgen.

  1. Ilona

   Ik wil graag voor mijn dochter: Een spannende gids door het Rijksmuseum.
   Zij is 10 jaar en net ontdekt dat zij dyslexie heeft. Hopelijk gaat de wachtlijst snel , tot die tijd lijkt mij dit leuk leesplezier :-)

 49. Annet Krikken

  Ik zou heel graag het boek ‘Gekke dieren’ willen winnen! Mooi om in te zetten in mijn klas! ?

 50. Anja

  De gekke dieren.
  Ideaal voor onze kinderen. Veel met taalachterstand of laag AVI niveau.
  Zou super zijn

 51. Anj

  De gekke dieren.
  Ideaal voor onze kinderen. Veel met taalachterstand of laag AVI niveau.
  Zou super zijn

 52. Suzanne

  Oh wat super fijn! Het Rijksmuseum boek past heel goed bij ons nieuwe thema kunst! Heel graag!

 53. Wieke

  ik zou graag het boek over de gekke dieren willen winnen

 54. Else-Marie

  Ik zou het boek gekke dieren willen winnen. Leuk voor jongens en meiden!

  1. Marieke

   Ik zou voor onze school graag een boek willen winnen en het maakt eigenlijk niet uit welke! Ze zijn allemaal leuk!!

  2. Nina

   Ik zou graag het boek Survival, zo doe je dat willen winnen. Ik denk dat alle kinderen in mijn klas daar heel blij van worden, want over het algemeen lezen ze graag informatieve boekjes. Juist hoor de zwakke lezers is de motivatie erg belangrijk. En dit boekje lijkt me ook nog eens heel leuk aansluiten bij de methode Da Vinci waar mijn klas ook dol op is.

 55. Kelly Meijers

  Ik zou graag het boek over gekke dieren willen winnen. Een aantal van mijn zwakke lezers zijn helemaal gek van dieren dus dit boek zou helemaal goed zijn in mijn klas

 56. Angelique

  Ik zou de boekjes heel graag voor mijn dochter winnen ze is 9jr en heeft dyslexie. Het is zo moeilijk om de juiste boekjes voor haar te vinden.en dan zijn ze ook best prijzig.

 57. Nancy

  Ik zou graag het boek over de gekke dieren willen winnen voor mijn klas. Heb een aantal leerlingen in de klas met dyslexie en ze zijn gek op de natuur en dieren. Dus dat boek past perfect bij ons!

 58. Ilse van helvoort

  Enter de games. Ik ben juf van gr 1- 2 en leescoordinator en weet meteen welke jongens hierdoor ik aan het lezen krijg. Dus kom maar op met dat boek of ben ik dan iets té brutaal. Nou ja ik wil het gewoon heel graag?

 59. Mara van Delft

  Wat een gave boeken en wat een super actie!
  Ik zou het boek gekke dieren, ze leven overal. Allereerst voor mijn zoon en als hij hem heeft gelezen, gaat hij natuurlijk mee naar de klas.

 60. Ilona

  Het boek over gekke dieren zou ontzettend leuk zijn voor in mijn groep 3/4!

 61. Heidi

  Ik zou supergraag t boekje van E4 willen winnen, dat zal zeker weten aanspreken bij de vele jongens op onze school met dyslexie!!

 62. Daniëlle Hazelaar

  Oh ik zou heel graag het boek over de dieren willen winnen. Nu een keer niet voor mijn kinderen in de klas of school, maar voor mijn eigen lieve meisje. Wat vindt ze lezen lastig, en al doet ze zo haar best, het blijft een frustratiepunt voor haar. Hopelijk wordt met dit boekje lezen weer leuk! En als ze uitgelezen is… dan gaat het boek natuurlijk naar mijn school toe!!!

  1. Irma Leutscher

   Ik zou heel graag het boek ‘gekke dieren, ze leven overal’ winnen voor de zwakke lezers in mijn groep. Dat zou zo goed zijn om op deze manier hun leesmotivatie weer een positieve draai te kunnen geven.
   Ik ben al aan ‘t duimen ?

 63. Dorine Zwaneveld

  Ik zou heel graag het boek over survival willen winnen voor onze schoolbibliotheek. Een mooi informatieboek voor leerlingen bij wie lezen niet altijd vanzelfsprekend is. Duimen dus maar!

 64. Martine Hartevelt

  Gekke dieren, ze leven overal!
  Dat is zeker een boek dat past in onze klas ♡

 65. Ditta gerrits

  Voor mijn groep 6/7 zou ik graag het boek over survival willen winnen want veel leerlingen zitten op survival en zijn al echte krachtpatsers. Die hebben wel wat verdiend.

 66. Geeske

  Een spannende gids door het Rijksmuseum van Jorgen Hofmans, past helemaal op de buitenkans in Heerenveen. Het is een school die heel veel met kunst werkt doordat ze werken volgens de pedagogiek van Reggio Emilia. Dit boek is dus eigenlijk een must voor de school.

 67. Annelies Breevaart

  Het boek over de dieren zou ik willen winnen voor mijn leerlingen die ernstige leesproblemen hebben. En die van mij leesbehandelomg krijgen, daarbij is het opnieuw weer plezier krijgen in boeken lezen een belangrijk onderdeel.

 68. Petra

  Voor mijn groep graag maffe sporten. Werken nu over thema sport, hebben onze podiumpresentatie daar over en binnenkort schoolvoetbal toernooi. Komt dus helemaal van pas.

 69. Kinderzwerfboek Zeeland doet graag mee aan deze winactie! Alle boeken lijken ons mooi, maar het boek: Gekke dieren…. heeft onze voorjeur! Kinderzwerfboek heeft als motto: alle kinderen moeten kunnen lezen! Dit boek willen we graag in de zwerfboekenkast van de voedselbank in Goes neerleggen??

 70. Sandra verheul

  Gekke dieren. Welk kind is nu niet gek op dieren. Dus erover lezen is altijd leuk..

 71. Miranda

  Gekke dieren zijn overal. Een mooie aanvulling voor onze klassenboekenkast.

 72. M. Bos

  Graag gekke dieren voor mijn dochter. Er is net dyslexie bij haar gecontacteerd dus wij zijn nog zoekende naar goede boeken voor haar.

 73. Nicole

  Oh heel graag voor mijn dochter die moeite heeft met lezen! Het boek over mode of dieren zou ze geweldig vinden!

 74. Marjolein

  ‘Gekke dieren, ze leven overal!’ zou mijn klasje wel willen winnen. De boekjes zien er erg aantrekkelijk uit! TOP!

 75. Ineke Broers

  Voor mijn dochter van 10 met dyslexie zou een boek vol mode super zijn! Ze doet haar spreekbeurt over mode, maar de boeken in de bieb zijn te moeilijk voor haar! Ze wil later ook modeontwerper worden! Als we het boek winnen kunnen we het gebruiken voor haar spreekbeurt! Daarna geven we het aan de school zodat alle kinderen er plezier van beleven!

 76. Sietske Trinks

  Gekke dieren, ze leven overal! Zou tof zijn!

 77. Elise Voss

  Een spannende gids door het Rijksmuseum! Ik werk met NT2-kinderen en deze boeken lijken me erg geschikt voor ze! Het boek past heel goed bij het thema ‘kunst’. Ik zeg win-win! :)

 78. Tim geers

  Maffe sporten… een onderwerp waar nog niet zo veel over te lezen is!

 79. Jorien

  Dansen is stoer man! Toffe titel. De meiden die in mijn klas leesoefening nodig hebben, dansen veel liever. Dit boek lezen, lijkt me een prima idee. *fingers crossed*

 80. marlies wijnen

  Gekke dieren overal zou ik graag willen winnen voor mijn kleizoon met dyslexie. Hij zou dit boek kunnen gebruiken voor zijn spreekbeurt.

 81. Kelly Meijet

  Gekke dieren, ze leven overal.
  Met informatieboeken krijg ik ook alle jongens lekker aan het lezen!

 82. Elisa Van Ryssel

  Het boek over de gekke dieren! Voor een jongen van 10 uit mijn klas die dyslexie heeft. Zo’n doorzetter, dat zou hij wel verdienen!

 83. Ine

  Een spannende gids door het Rijksmuseum!Niet alleen voor bij het thema Kunst maar al die geschiedenis in die verhalen! Dat boek willen ze allemaal wel lezen.

 84. Wieke kooijman

  Het lijkt me een super leuke serie! Maar vanwege het aankomende kunstproject zou ik nu kiezen voor Een spannende gids door het Rijksmuseum. Gelukkig verschijnen er steeds meer ‘leuke’ boeken over kunst maar de keus is nog klein. Het zou een mooie aanvulling zijn!

 85. Daniëlle

  Gekke dieren, ze leven overal!
  Sluit mooi aan bij het thema van STAAL.

 86. Ellen

  Heel graag het boek over de gekke dieren! Past mooi bij het thema over de dierentuin dat we over een poosje gaan draaien!

 87. Chantal

  Dansen is stoer, man! Voor mijn 2 dansende dochters!

 88. Linda

  Gekke dieren, ze leven overal voor mijn invalshoek 4 met een aantal zwakke lezers. Deze boekjes krijgen hen vast een stukje verder.

  1. Linda

   Hmmm autocorrect en lichtgrijze letters levert invalshoek op ipv invalgroep….

 89. Gera van Sprang

  Het boek ‘Maffe sporten (die je nog niet kende!)’ van Daniëlle Schothorst zou ik dolgraag willen hebben voor een dyslectische leerling uit groep 5, zodat hij samen met een oudere leerling dit samen kan lezen. Hij heeft veel last van zijn dyslexie en werkt hier hard voor. Omdat hij sporten erg leuk vindt, zal dit boek zeker bij hem in de smaak vallen. Hierna zal het boek een mooi plekje in de schoolbieb krijgen.

 90. Annemiek

  Voor onze groep 4 leerlingen op een cluster 2 school zijn deze boeken super fijn! De jongens in onze klas zijn dol op dieren en lezen gemiddeld E3/M4 dus “gekke dieren, Ze leven overal.” Zou geweldig zijn om te winnen.

 91. Juf Elise

  Mijn leerlinge uit gr 6 heeft een flinke, maar zeker ook leuke, kluif aan het modebeeld. Die graag dus!

 92. Tonny Bos

  Oooh! Wat moeilijk kiezen…… Ze lijken me allemaal te gek voor onze dyslexiekinderen! Maar we zijn niet voor niets techniek&Wetenschapschool, dus ik ga voor de robot of toch maar het programmmeerboek?! Mmm, echt een dilemma ?

 93. Stephanie

  Ik zou graag het boek gekke dieren willen winnen. Eindelijk een goed informatief boek voor mijn plus leerlingen! Ze zijn echt zo moeilijk te vinden.

 94. Mirjam

  Het boek: gekke dieren, ze leven overal zou ik heel graag willen winnen voor onze school. Ik doe de opleiding tot taalcoordinator. Wij kunnen nieuwe materialen en inzichten gebruiken voor dyslectische kinderen, dit zou een mooi boek zijn om het weer even onder de aandacht te brengen.

 95. Lesanka Donselaar

  Welk boek?! Geen idee, elk boek zou ontzettend welkom zijn bij onze EHBD (eerste hulp bij dyslexie) club!

 96. C. Van der Peijl

  Het maakt me niet uit welke titel het is. Wij zijn op dit moment onze schoolbieb aan het updaten. We hebben zoveel “bejaarde” boeken dat we wel iets nieuws kunnen gebruiken. Echt een boek wat kinderen snel zullen pakken omdat het er superleuk uit ziet aan de buitenkant. Hierdoor worden ze vast weer enthousiast om te gaan lezen!

 97. Hiske Rijpma

  Dit is echt super! Hier word ik zo blij van!!!!!! Wat een prachtige boeken. Ik kan moeilijk kiezen maar ik zou denk ik gaan voor het boek “Gekke dieren, ze leven overal!”

 98. Frank Janssen

  Wat een prachtige informatieboeken.
  Ik denk onmiddellijk aan een ‘speciale’ leerling in mijn groep 5 die moeite heeft met de reguliere lesstof, maar bijzonder geïnteresseerd is in alles wat met techniek te maken heeft.
  Regelmatig heeft hij zijn verzameling ‘technisch lego Mindstorms’ tentoongesteld in de klas en daarover een presentatie gegeven.
  ‘Wat slim, een robot’ is voor hem een ‘musthave’.
  Het zou geweldig zijn als ik hem dit boek kan aanbieden in de groep.

  Het boek

 99. Jessica

  Ik loot voor mijn klas graag mee voor: Een spannende gids door het Rijksmuseum – Jorgen Hofmans

 100. Samantha

  Voor mijn tweede leerjaar zou ik graag de titel : Gekke dieren, ze leven overal! Willen winnen. Omdat ze op deze leeftijd vaak erg geïnteresseerd zijn in dieren.

 101. Hélène

  Ik zou graag oh la la, een boek vol mode willen winnen. Deze is dan eerst voor mijn eigen meisje met dyslexie. Als zij er dan flink in heeft kunnen oefenen, gaat hij mee naar school waar nog meer kinderen met leesproblemen er van kunnen genieten!

 102. Marieke

  Voor mijn bovenbouwklas zou ik graag het boek over gekke dieren winnen! Ik werk op een school voor leerlingen die door passend onderwijs tussen wal en schip vallen en 70% van m’n leerlingen heeft dyslexie. Ze zouden dit boek geweldig vinden!

 103. Nina

  Wij zouden op onze school erg blij zijn over het boek over mode. Past perfect binnen ons IPC thema over “Kleden en verkleden” van de groepen 3-4, waar we na de voorjaarsvakantie mee starten!

Geef een reactie