Je bekijkt nu Boekentip: De Salto Sultan

Boekentip: De Salto Sultan

Lezers die dol zijn op de boeken van Corien Oranje kunnen hun geluk niet op, want er is een nieuwe serie gestart. Het boek ‘De Salto Sultan’ is de eerste in de reeks van de serie Cruiseschip De Cliffhanger. In dit blog kun je meer over dit boek lezen.

De Salto Sultan
Zijn vader (ook wel Salto Sultan genoemd) is wereldkampioen schoonspringen en zijn moeder is de wereldberoemde beautyvlogger Latifah Langnagel. Beide beroepen vindt Farouk maar niks. Hij is dan ook erg blij als zijn vader aangeeft dat hij een andere baan heeft. Dat geluk wordt echter al snel verstoord als blijkt dat de hele familie moet meeverhuizen naar een cruiseschip met de naam De Cliffhanger.

Op het schip komt hij Nina, dochter van het hoofd beveiliging, tegen en die maakt de verhuizing meteen een stuk interessanter. Ze vertelt dat er spullen verdwijnen en er een dief aan boord moet zijn. Farouk en Nina gaan samen op onderzoek uit. Ze beginnen met het verzamelen van vingerafdrukken. Het onderzoek wordt hun niet makkelijk gemaakt door twee jongens die denken dat ze de baas zijn op het schip.

Een waardevolle diamant de Pink Star wordt tentoongesteld op het schip en is de grote attractie. Waarom wordt de tentoonstelling dan vroegtijdig beëindigd en waar worden de ouders van Farouk van beschuldigd? De tijd dringt, zullen Farouk en Nina het mysterie op tijd kunnen oplossen?

Mijn mening
Ik heb met veel plezier dit boek gelezen. Na de korte introductie van Farouk en zijn familie, word je meteen meegetrokken in het mysterie. Kinderen die het boek gaan lezen zullen gegrepen worden door het verhaal en het uit willen lezen.

Er zit humor in het boek verweven, wat het naast een spannend verhaal, ook leuk en grappig maakt. Ik vind het knap dat er veel gebeurtenissen te lezen zijn, maar dat je ook heel duidelijk de rode draad van het verhaal nog voor ogen hebt. Op deze manier leer je veel personages kennen, maar blijft de spanning er wel in zitten.

Tot het eind blijft het spannend wie de spullen heeft gestolen en waarvoor de spullen nodig waren. Een echte aanrader voor kinderen vanaf 7 jaar die graag een spannend boek krijgen voorgelezen Kinderen vanaf AVI M6 kunnen zelf met het boek in een hoekje kruipen.

En het leuke is: het is een serie dus er volgen nog meer mysteries!

Klik hier voor meer informatie of om het boek te bestellen. 

De Salto Sultan
Auteur: Corien Oranje
Illustrator: Saskia Pekelharing
Uitgever: Royal Jongbloed
Prijs: 9,95

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

Hanneke Boxman

Hanneke Boxman werkt als leerkracht in het basisonderwijs. Ze deed de PABO in Ede en is leerkracht op een school in Veenendaal. Ze heeft echt hart voor de onderbouw en geeft met veel plezier les aan de kleuters. Ze heeft haar opleiding tot taalcoördinator afgerond, is onderbouwcoördinator en zoekt altijd manieren om zich te blijven ontwikkelen.

Geef een reactie