Je bekijkt nu Boekentip: Val niet van dat vlot

Boekentip: Val niet van dat vlot

Deel 12 in de vrolijke en avontuurlijke avi-reeks over juf Fiep en haar dappere groep 3 is uitgekomen. Namelijk het boek Val niet van dat vlot. In deze blog vertel ik je graag meer over dit deel.

Val niet van dat vlot
De neef van Kas komt een maand in de klas. Zijn ouders werken in het circus en ook Bram kan koorddansen. Dit komt in het avonturenverhaal goed van pas. Na het harde werken neemt juf Fiep groep 3 mee naar de beek op de berg.

De kinderen krijgen de opdracht om een vlot van tonnen, touw en takken te maken. Zou het vlot blijven drijven in de beek? Bram maakt het touw los en hup, de stroom neemt het vlot mee. De beek is best wild en het vlot gaat daardoor wel erg snel. Niet zo handig dat er geen stuur of rem op zit.

Dan ziet juf Fiep een hert in het water; hij is op de vlucht voor een wolf. Juf Fiep springt op om de wolf weg te jagen, maar daardoor raakt het vlot een rots. Het vlot breekt in tweeën en iedereen valt in het water. De kinderen komen allemaal aan de kant, maar juf Fiep wordt meegenomen door de sterke stroming.

Het lijkt alsof de beek stopt bij de rand, maar dat is niet zo. De beek stort van de rots af tot in het dal. Daar gaat juf Fiep; ze duikt de rand af en weg is ze. Met haar vest is ze aan een tak van een boom blijven hangen. Gelukkig is daar Bram.

Bram maakt een dik koord vast een boom en gooit de rest van het koord naar de boom waar juf Fiep hangt. Hij loopt over het touw naar juf Fiep en helpt haar om los te komen. Samen lopen ze over het koord terug naar de kant; al valt dit nog niet mee voor juf Fiep. Wat een held is Bram!

Mijn mening
Wat een heerlijk boek weer over juf Fiep en haar groep 3. Dit verhaal was niet alleen grappig door o.a. de opmerkingen van Eef, maar vooral ook heel spannend! Gelukkig loopt het altijd goed af met juf Fiep.

Het boek is geschreven op M3-niveau; het verhaal bestaat uit zowel mkm- als mmkm- en mmkmm-woorden. Doordat het verhaal echt aantrekkelijk is voor jonge lezers zullen ze er hun best voor doen om het te kunnen lezen.

Het verhaal wordt ondersteund met mooie zwart-wit tekeningen. Achterin het boek kunnen de kinderen lezen hoe ze ook zelf een vlot kunnen bouwen.

Kortom weer een prachtig deel dat in de boekenkast van groep 3 absoluut niet mag ontbreken!

Val niet van dat vlot
Schrijver: Corien Oranje
Illustrator: Marja Meijer
Uitgever: Royal Jongbloed
Prijs: €7,95

Klik hier om het boek te bestellen.

Boekentip: Val niet van dat vlot

 

BewarenBewaren

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie