Je bekijkt nu Boekentip: Wombat & Vos – Avonturen in de stad

Boekentip: Wombat & Vos – Avonturen in de stad

Je hebt vast de boeken van ‘de Waanzinnige Boomhut’ wel eens gezien. De tekenaar van deze boeken heeft nu zelf een boek geschreven. Over zijn debuut ‘Wombat & Vos – Avonturen in de stad‘ kun je in dit blog meer lezen.

Wombat & Vos – Avonturen in de stad
Aan het begin van het boek maak je kennis met de personages: Wombat, Krok, Vos, De Vijf Apen, Borstelrat en De Zusjes Nijlpaard. Hun eigenschappen worden omschreven, maar ook wat ze graag eten en waar ze wel en niet van houden. Je kunt lezen over drie dagen uit het leven van Wombat en Vos.

Wombats geluksdollar
Wombat vindt een blinkende nieuwe dollarmunt. Hij belt meteen Vos op om te vertellen dat hij rijk is en hem wil trakteren op een ijsje. Ze bestellen drie bolletjes, maar dat is toch iets duurder dan verwacht. Ze moeten op de vlucht.

De ijscoman zit hen op de hielen. In ruil voor de dollarmunt vragen ze vrienden om hulp. Helaas voor Wombat en Vos heeft iedereen al snel door dat het geen dollar is en hebben ze binnen een korte tijd behoorlijk wat mensen achter zich aan. Als dat maar goed komt.

Supervos Goudschoen
Vos heeft al 125 pogingen gedaan om de bal in het doel te krijgen. Zijn vrienden vragen zich af of zijn voeten wel helemaal recht staan. Als De Vijf Apen komen en vervolgens de bal afpakken, maakt dat het er allemaal niet makkelijker op.

Een warme nacht in de stad
Het is ontzettend heet in de stad en Wombat en Vos gaan op zoek naar verkoeling. De fontein van de stad lijkt hen wel wat, maar die blijkt leeg. En het wordt alleen maar warmer. De brandkraan, de diepvries in de supermarkt en de ijsfabriek worden ook geprobeerd. En ondertussen wordt het alleen maar warmer.

Mijn mening
Wombat en Vos zijn een perfecte combinatie. Waar Wombat houdt van actie, vrolijkheid en veel lef heeft, vindt Vos rust fijn, is hij regelmatig humeurig en heeft hij veel pech. Ze vullen elkaar mooi aan. Leuk om eens te bespreken met je kinderen. Wat zijn hun eigenschappen en die van hun vriendjes?

In het boek is er net zoveel te zien als te lezen. De tekeningen zijn zwart-wit en hebben de uitstraling van een strip. Er zit veel humor in en dat maakt de verhalen nog meer levend. Er zit veel vaart in de verhalen. Wombat en Vos rollen van de ene situatie in de andere.

Kinderen vanaf een jaar of 7 zullen genieten van dit grappige duo.

Wombat & Vos – Avonturen in de stad
Auteur: Terry Denton
Uitgever: Condor
Prijs: €12,50

Klik hier voor meer informatie of om het boek te bestellen.

Wombat en Vos

Hanneke Boxman

Hanneke Boxman werkt als leerkracht in het basisonderwijs. Ze deed de PABO in Ede en is leerkracht op een school in Veenendaal. Ze heeft echt hart voor de onderbouw en geeft met veel plezier les aan de kleuters. Ze heeft haar opleiding tot taalcoördinator afgerond, is onderbouwcoördinator en zoekt altijd manieren om zich te blijven ontwikkelen.

Geef een reactie