Je bekijkt nu Boeken bij het thema mijn lijf

Boeken bij het thema mijn lijf

Ga je binnenkort aan de slag met het thema mijn lijf? Het is voor de kinderen fijn als ze zelf ook de teksten kunnen lezen. Ik heb wat boeken bij het thema mijn lijf verzameld.

De eerste twee boeken kunnen de kinderen zelf lezen. De twee informatieboeken van Willewete zijn fijn om samen te lezen of om zelf in te bladeren.

Fijn in je vel

In eenvoudige woorden en korte zinnen wordt verteld over je lichaam. Hoe blijf je fit, hoe eet je gezond en hoe kun je ontspannen? De tekst is gedrukt in duidelijke grote schreefloze letters. Het leesniveau loopt op van moeilijkheidsgraad AVI-Start t/m AVI-E3. 

Bekijk het boek bij bol.com.

kijk maar, hoor maar!

Dit is een heel leuk boekje met 30 versjes over lichaamsdelen en zintuigen voor beginnende lezers. Naast de versjes staan prachtige fullcolour foto’s en grappige tekeningen. De schrijvers gebruiken korte zinnetjes met uitsluitend eenlettergrepige woorden zonder hoofdletters.

In de speelse teksten wordt de lezer vaak aangesproken en met vragen opgeroepen goed te kijken en mee te denken. Echt een aanrader om in de klas te gebruiken!

Bekijk het boek op bol.com.

Willewete – Zo werkt mijn lichaam

Na een grappige inleiding komen achtereenvolgens aan de orde het geraamte, de spieren, hart en bloedvaten, spijsvertering, longen en luchtwegen, huid, hersenen en zenuwstelsel, zintuigen en de voortplanting.

Elk onderwerp staat in een spread met een tekst in grote letter, wist-je-dat-kaders, heldere schematische dwarsdoorsnedes en vrolijke getekende kleurenillustraties. De informatie is gericht op jonge kinderen die nog niet zo veel weten over het lichaam.

Je vindt in dit boek ook een leuk knutselwerkje, een grote uitklappagina en een miniquiz, zodat je een echte expert wordt.

Bekijk het boek bij bol.com.

Willewete – Zo zie ik eruit

Wil je alles weten over hoe je eruitziet? In dit boek lees je meer over je gezicht en alle andere delen van je lichaam. Waar zit je neus? Wat doe je met je mond, je ogen en je oren? Wat kun je allemaal doen met je armen en je benen?

Op deze en vele andere vragen krijg je een antwoord. Je vindt in dit boek ook leuke versjes en opdrachten, een grote uitklappagina en een miniquiz, zodat je een echte expert wordt. 

Bekijk het boek bij bol.com.

Tip! Ben je op zoek naar spellen rondom het thema mijn lijf? Dan moet je dit themapakket zeker eens bekijken.

Welke van de boeken lijkt jou het leukste? Weet jij nog leuke boeken bij het thema mijn lijf?

Boeken bij het thema mijn lijf

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie