Je bekijkt nu Thema de schat boeken beginnende lezers

Thema de schat boeken beginnende lezers

Ga je binnenkort aan de slag met het thema de schat of piraten? Het is voor de kinderen fijn als ze zelf ook de teksten kunnen lezen. Ik heb wat boeken bij het thema verzameld.

Heb je kinderen in de klas die wel echt wat uitdaging op leesgebied kunnen gebruiken? Dan is het plusboekje over Piet Piraat heel leuk!

Kaat en Ko (serie)

Kaat woont aan zee met haar hondje Ko en haar vader Gijs. Ze wil graag een piraat zijn en leest erover in haar boek. Op een dag ziet Kaat een jongen op het strand lopen. Hij heet Bink en hij woont bij het hoge duin. Zijn vader zorgt voor het licht in de vuurtoren. 

Eerst weet Kaat niet of ze hem wel aardig vindt, maar langzaam worden ze vrienden. Dan zien ze dat er een fles is aangespoeld. In de fles zit een brief. Het is een schatkaart! Kaat en Bink gaan op zoek. Maar vervolgens zijn ze verdwaald…

Bekijk de boekenserie bij bol.com.

Gooi juf in zee

Kas treft het: zijn tand is eruit en nu mag hij met de hele klas een dagje zeilen op ‘Het Zeepaard’, de boot van Peer. Maar als de wind wegvalt, blijft de boot midden op zee dobberen.

Piraten Piet en Riet Snot enteren de boot en eisen goud. Ze dreigen juf Fiep in zee te gooien als ze niks krijgen. Zal het groep 3 lukken om juf te redden en Piet Snot en zijn zus te slim af te zijn?

Bekijk het boek bij bol.com.

De schat van Klaas Kompaan

De schat van Klaas Kompaan (AVI M4) vertelt het wonderlijke levensverhaal van Claes Compaen, een piraat uit Oostzaan, die écht heeft bestaan in de tijd van Piet Hein en Michiel de Ruyter.

Het lijkt verzonnen, maar het is echt gebeurd… Voor jongens en meisjes! Op sfeervolle wijze geïllustreerd door Alex de Wolf. 

Bekijk het boek bij bol.com.

Kaat piraat

Hoera! Papa zet een groot zwembad in de tuin. ‘Spelen we piraat?’ vraagt Kaat. Tom en Rik lachen haar uit. ‘Meisjes kunnen geen piraat zijn,’ zegt Tom. Dat vinden Kaat en Saar onzin. Ze gaan de jongens een lesje leren. Wie is de beste piraat? 

Bekijk het boek bij bol.com.

Welke van de boeken lijkt jou het leukste? Weet jij nog leuke boeken bij het thema de schat?

leesboeken thema de schat

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie