Je bekijkt nu Thema water boeken AVI start t/m E4

Thema water boeken AVI start t/m E4

Ga je binnenkort aan de slag met het thema water? Het is voor de kinderen fijn als ze zelf ook de teksten kunnen lezen. Ik heb wat boeken bij het thema verzameld. De boeken variëren van AVI niveau Start t/m E4. Daarnaast geef ik ook tips voor informatieboeken van Willewete.

Met vis naar zee

Dit is een AVI strip (Start) voor beginnende lezers. Teun gaat naar zee. Met zijn vis. Maar Poes heeft wel zin in vis, en hij gaat erachteraan. Hoe zal dat aflopen?

Bekijk het boek bij bol.com.

Een gat in de zee?

Een boek geschreven op AVI Start. Wat is water fijn! Met een boot in het bad. Of een duik in de zee. Maar pas op voor de golf! En is daar een gat? Een gat in de zee? Dit boek is een samenleesboek. De één leest de eenvoudige tekst voor, de ander leest de iets moeilijkere tekst voor. Zo geniet je samen van het boek.

Bekijk het boek bij bol.com.

Koen, een man van de zee

Dit boek is ook een samenleesboek, geschreven op AVI M3. Koen is een echte zeeman. Een zeeman maakt van alles mee. Hij spoelt aan op een strand… Hij vaart in een storm… Dat is niet zo best! Maar hij vindt een goede vriend. Die wil hij niet meer missen.

Bekijk het boek bij bol.com.

Met de klas naar zee en nog veel meer!

Dit boek is geschikt voor kinderen die lezen op AVI M3 niveau. In dit boek lees je heel wat! Van een klas die naar zee gaat. Van brit, en haar paard. En van trees, die een dans doet…

Bekijk het boek bij bol.com.

Gooi juf in zee

Dit boek is geschikt voor kinderen die lezen op AVI M3 niveau. Kas treft het: zijn tand is eruit en nu mag hij met de hele klas een dagje zeilen op ‘Het Zeepaard’, de boot van Peer. Maar als de wind wegvalt, blijft de boot midden op zee dobberen. Piraten Piet en Riet Snot enteren de boot en eisen goud. Ze dreigen juf Fiep in zee te gooien als ze niks krijgen. Zal het groep 3 lukken om juf te redden en Piet Snot en zijn zus te slim af te zijn?

Bekijk het boek bij bol.com.

Wat een snertweer!

Ietje gaat met haar ouders varen. Niet eventjes, maar een hele dag. O, wat heeft ze er veel zin in! Ietje houdt van water en van zon. Maar dan komen er plotseling donkere wolken. Het begint te regenen en keihard te waaien. De kleine boot schommelt wild op en neer. Als dat maar goed afloopt … Samenlezen: AVI E4 en AVI E5

Bekijk het boek bij bol.com.

Willewete water

Wil je alles weten over water? In dit boek lees je meer over hoe
belangrijk water voor ons is en hoe je water kunt gebruiken. Je komt
ook te weten hoe water eruit kan zien, hoe dieren omgaan met water
en hoe water over de wereld reist. Je vindt in dit boek ook een leuke
doe-tip, een versje, een grote uitklappagina en een miniquiz, zodat
je een echte expert wordt.

Bekijk het boek bij bol.com.

De kringloop van water

Het water op onze planeet maakt een lange reis! Je leest het in dit boek. Regendruppels vallen op de aarde. Rivieren brengen het water naar de zee. Dat zeewater verdampt. Hoog in de lucht vormt die damp weer nieuwe regenwolken. De serie Oog voor de natuur laat kinderen op een levendige en verhalende manier de natuur om hen heen ontdekken.

Bekijk het boek bij bol.com.

Water besparen

Als je dit boek leest, kun je alles leren over hoe je met je leefomgeving om moet gaan. In deze serie wordt duidelijk uitgelegd wat kinderen kunnen doen om zich met het milieu bezig te houden. De kinderen lezen aan de hand van alledaagse voorbeelden hoe ze het milieu werkelijk kunnen helpen.

Bekijk het boek bij bol.com.

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie