Je bekijkt nu Review: Angel Sand

Review: Angel Sand

Een tijdje geleden kreeg ik van Trendyspeelgoed ‘Kinetic sand‘ om in de klas uit te proberen. Deze maand kreeg ik weer wat nieuws opgestuurd, namelijk ‘Angel sand‘. Dit is een soort zand wat ontwikkeld en samengesteld is uit natuurlijkvriendelijke materialen en vochtvasthoudende olie. Klinkt goed genoeg om een keer in de klas uit te proberen!

Dit materiaal heb ik gekregen. Lees hierover ook mijn disclaimer.

Wat is Angel sand?
Angel sand is een nieuw concept zand met eigenschappen van klei, dat zelfs na veelvuldig gebruikt niet uitdroogt of hard wordt. Je kunt er nieuwe vormen mee maken zonder de toevoeging van water. Hierdoor wordt het in de klas geen modderpoel. Ook krijg je er geen vieze vingers van!

Voordelen
x Het is gemaakt van natuurlijke materialen, die niet schadelijk zijn voor kinderen.
x Het zand droogt niet uit en wordt niet hard.
x Je kunt het zand lang gebruiken.
x Het zand plakt niet snel aan je handen en veroorzaakt geen stof. Je kunt het makkelijk van je handen en kleding wassen.
x Je kunt alles maken wat je wilt! Een beetje samendrukken zorgt ervoor dat het zand aan elkaar plakt.

IMG_0762.JPG

Wat vinden de kinderen ervan?
Het klinkt allemaal prachtig, maar ik wil het natuurlijk ook zelf in de praktijk uittesten. Het kinetic sand van vorig jaar is blijven liggen in groep 2, dus ze waren enorm enthousiast dat ze weer wat nieuws mochten proberen. Het eerste wat hen opviel waren de prachtige pastelkleuren. “Veel vrolijker dan het bruine zand, juf!” De kinderen wisten er wel raad mee en iedereen wilde het even proberen. Het voelt heerlijk zacht aan en binnen de kortste tijd werden de prachtigste dingen gebouwd.

Ook gebruiken in de klas?
Je kunt het beste de 3 liter emmer wit zand als starterset te kopen, anders hebben de kinderen te weinig zand om mee te ‘bouwen’. Je kunt dit dan aanvullen met verschillende kleuren. Het is ook handig om een bak met vormpjes erbij te kopen, maar de gewone zandbakvormpjes zijn natuurlijk ook prima om te gebruiken. De starterset kost €34,95 en een voordeelverpakking van 5 kleuren is €24,95. Het is echt een aanrader en ook leuk om te gebruiken op peuterspeelzalen of thuis. In onderstaand filmpje krijg je een heel goed beeld van wat je er allemaal mee kunt doen. Zeker dus even bekijken!

Je kunt ‘Angel sand’ bij Trendyspeelgoed kopen.

 

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Dit bericht heeft één reactie

  1. Willemijn

    Gaan de kleuren niet door elkaar??

Geef een reactie