Je bekijkt nu Review: Pim Pam Pet ‘het laatste woord’

Review: Pim Pam Pet ‘het laatste woord’

Ik ben gek op spelletjes en probeer dit ook op de kinderen over te dragen. Een tijd geleden heb ik al een keer een artikel over bordspellen in de klas geschreven. Toen ik het nieuwe Pim Pam Pet spel van Jumbo zag was ik dan ook gelijk verkocht. Dit spel wilde ik graag een keer uitproberen en ik vroeg dan ook gelijk een recensie-exemplaar aan. Lees ook mijn disclaimer.

Good memories
Heeeeeel lang geleden, toen ik nog klein was speelde ik vaak op zondagmiddag met mijn neefjes en nichtjes bij mijn opa en oma het spel ‘Pim Pam Pet’. Je moest dan aan zo’n draaischijf draaien en dan wist je de beginletter. Daarna pakte je een kaartje (bij ons waren ze al helemaal vergeeld. Ik denk dat mijn ouders er zelfs nog mee  hebben gespeeld) en las je de vraag. Je moest dan bijvoorbeeld zo snel mogelijk een jongensnaam of dier met een bepaalde letter noemen.

Een nieuwe variant
Ik denk niet dat de kinderen van nu het spel op de ouderwetse manier nog zo leuk vinden. Er is daarom een elektronische versie uitgebracht, ontzettend leuk! In dit spel is de klok de grootste vijand. Je kiest een categorie, start de timer en zorgt dat je binnen 10 seconden een goed antwoord geeft. Elke letter moet aan bod komen en degene die het laatste woord noemt, wint het potje!

Het gaat dus anders dan de traditionele versie, want je mag hier zelf de beginletter kiezen! De volgende speler moet dan een beginletter van een woord indrukken die nog niet gebruikt is. Je kunt je voorstellen dat de stress hoog oploopt, want spelers kunnen uit steeds minder letters kiezen. Wie heeft uiteindelijk het laatste woord?
Pim Pam Pet

 

 

 

 

 

In de klas
Je kunt het spel spelen met twee tot tien spelers. Doordat je ook eigen onderwerpen kan bedenken blijft het spel uitdagend. Een aantal lastige letters (q, u, w, x, y, z) zitten niet in het spel om de vaart er in te houden. In Frankrijk is deze versie razend populair en verkozen tot het spel van 2013! Het spel is vanaf 8 jaar, maar dan zou ik wel van te voren de kaartjes selecteren. Een aantal zijn voor kinderen best lastig. Wat ook heel leuk is, is dat je kinderen zelf kaartjes laat maken!

Spel Pim Pam Pet
Uitgever: JUMBO
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Prijs:  €17,99

Je kunt het spel hier bestellen.

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Dit bericht heeft één reactie

  1. Introverte Mama

    Ik heb hem ook zien staan! Maar niet gekocht. Na jouw review denk ik dat ik hem volgend jaar aan schaf! Dank je wel.

Geef een reactie