Je bekijkt nu Review en weggeefactie: poppenkastset Jan Klaassen

Review en weggeefactie: poppenkastset Jan Klaassen

Ik ben van kinds af aan al gek op poppenkast en vind het erg leuk om zelf verhalen uit te spelen. Tijdens mijn jaren bij de kleuters probeerden we dit dan ook regelmatig te doen. We gebruikten geen script en het was soms echt inproviseren. Met als gevolg dat we de gekste verhalen creëerden en zelf bijna niet meer bijkwamen van het lachen. Nu in groep 3 laat ik de kinderen zelf verhalen bedenken en geniet ik van de giechelende voorstellingen. Ik heb een tas met allerlei dierenhandpoppen, maar elke poppenkast moet op zijn minst toch ook wel een ‘echte’ Jan Klaassen en Katrijn hebben.

Ook leuk! Tips om te beginnen met poppenspel.

Poppenkastset Jan Klaassen
De website handpoppen.net verkoopt verschillende poppenkastsets en ik mocht de Jan Klaassen set uitproberen. Als uitbreiding kun je ook sprookjespoppen kopen. Denk aan Roodkapje, de wolf, grootmoeder, Pinokkio, Hans en Grietje en nog veel meer. Het mooie aan deze poppenkastpoppen is dat ze ook benen hebben!

Agent en Boef
Ik ben heel erg blij met deze set, want je kunt gelijk al hele verhalen uitspelen. De set bestaat uit vier poppen, hieronder zie je agent en boef. Deze vind ik echt super leuk! De agent ziet er een beetje dom, maar ook wel streng uit. De boef kijkt ontzettend ondeugend en heeft ook zo’n prachtige stoppeltjes baard. Op de bovenste foto kun je goed zien dat er een zak over zijn schouders ligt. Dit maakt hem extra schuldig!

Agent en boef

Jan Klaassen en Katrijn
Je kunt zien dat het traditionele en mooie poppenkastpoppen zijn. Jan Klaassen ziet eruit alsof hij uit een sprookjesverhaal is weggelopen. Vooral zijn muts met al die details vind ik geweldig. Katrijn ziet er heel meisjesachtig uit en heeft een fijn en vriendelijk gezicht. Haar jurk is misschien een tikje oubollig, maar dat mag met poppenkastpoppen.

Jan Klaassen en Katrijn

Ook hebben?
De handopening voor de hand zit achter de benen en is geschikt voor kinderen en volwassenen. De Jan Klaassen poppenkastset kost €84,60. Je krijgt dan vier verschillende soorten poppen. Ook erg leuk is bijvoorbeeld de set Pinokkio, Hans en Grietje of Rood kapje. Het is ook mogelijk om de handpoppen los te bestellen. Deze zijn gemiddeld zo’n €23,00 per stuk. Bij twee of meer poppenkastpoppen ontvang je een mooie korting van 10%!

Lees meer: Wat zou een kleutergroep zonder handpop zijn?

Weggeefactie
In samenwerking met handpoppen.net heb ik weer een geweldige winactie. Ik mag namelijk een set van vier poppenkastpoppen naar keuze weggeven! Kijk op de website welke vier poppenkastpoppen jij zou willen winnen en mail je keuze naar [email protected]. Je mag dus een bestaande set uitkiezen, maar ook zelf een poppenkastset samenstellen. Mail je keuze voor woensdag 25 maart en maak kans op deze prachtige prijs!

Wauw, mijn mailbox stroomde echt vol met jullie mailtjes. Ik ben bij 100 gestopt met tellen zoveel waren het er! Ik heb al jullie verhalen gelezen en uiteindelijk gekozen. Het verhaal dat mij het meest aansprak was van Meike van Caldenberg. Zij werkt op een school met heel veel allochtone kinderen (zo’n 92%). Elke week organiseren ze een poppenkast om zo de woordenschat van de kinderen te vergroten. Ik vind dit een heel goed intiatief en ik denk dan ook dat zij de poppenkastpoppen goed kunnen gebruiken. Gefeliciteerd Meike! 

Copyright foto’s Annemarie van den Heuvel

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Dit bericht heeft één reactie

  1. Mieke

    Hallo Linda, wat n leuke poppenkastpoppen, De Jan Klaassenpoppenkastset. Kun je mij laten weten waar ik deze kan kopen/bestellen? De website handpompen.net heeft ze blijkbaar niet meer. Ik wil ze graag aan mijn kleinkinderen kado doen. Met vriendelijke groet, Mieke Jörgens

Geef een reactie