Je bekijkt nu Review: gekleurde houten huisjes Grimms

Review: gekleurde houten huisjes Grimms

Ik ben om verschillende redenen fan van echt houten speelgoed: het is duurzaam, stevig en ziet er vaak aantrekkelijk uit. Een webshop met veel houten merken zoals Grimms, Goki en Holtziger in het assortiment is Houtspel. Zij hebben een enorm aanbod wat ook erg geschikt is voor scholen. Denk aan puzzels, blokken, wereldspel, voertuigen en dieren.

Houten huisjes Grimms
Ik mocht een aantal producten uitzoeken om te reviewen voor mijn website. In dit artikel vertel ik je meer over de houten blokken huisjes van het Duitse merk Grimms. Het speelgoed van Grimm’s is vrijwel altijd te herkennen aan de schitterende en heldere kleuren en de hoge kwaliteit van de afwerking. Daarnaast kenmerkt het speelgoed zich ook door zijn veelzijdigheid, bijna al het speelgoed dat door Grimm’s geleverd wordt kan op meerdere manieren gebruikt worden. Zo zijn de puzzelstukken dik genoeg om ze als blokken te gebruiken en is het hout door zijn nog enigszins ruwe afwerking (het speelgoed van Grimm’s is nooit gelakt maar laat het oorspronkelijke hout in zijn waarde) erg goed stapelbaar waardoor gemakkelijk de mooiste bouwwerken kunnen ontstaan.

Review: gekleurde houten huisjes Grimms houtspel

Review: gekleurde houten huisjes Grimms van Houtspel

Betreed een wereld van ongekende mogelijkheden met deze prachtige houten huisjes in regenboogkleuren. Geweldig om mee te bouwen, om mee te spelen met de poppen of kabouters of om te gebruiken in het creatieve spel. De huisjes zijn verschillend van maat (2 tot 10 cm), hebben allemaal een andere kleur en worden geleverd op een mooi houten blad waar de huisjes precies op passen.

Mogelijkheden in de klas
De huisjes zijn voor ontzettend voor doeleinden te gebruiken. Ik geef een aantal mogelijkheden.

Puzzel
Haal alle huisjes van het houten blad en laat de kinderen ze er weer in zetten. Het is net een puzzel, want ze passen namelijk maar op één manier op het houten blad.

Bouwen
De huisjes kun je stapelen en hierdoor kunnen de kinderen een mooi bouwwerk maken. Laat de kinderen hun droomhuis of een fantasiehuis bouwen. Ze kunnen natuurlijk ook lekker zelf experimenteren.

Wereldspel
Maak een speeltafel door andere houten materialen toe te voegen om een stad te bouwen. Denk aan boompjes, auto’s, treinspoor met trein en houten poppetjes. De kinderen bouwen een stad en spelen daarna met de poppetjes.

Rekenen
Gebruik de huisjes om de getallenrij tot 10 te oefenen. Plak met een post-it blaadje de cijfers 1-10 op de huisjes en laat de kinderen ze in de goede volgorde zetten. Je kunt ook oefenen met even en oneven huisnummers. Of laat de kinderen post bezorgen, een envelop met vier stippen hoort natuurlijk bij huis nummer 4.

Thematafel
Gebruik de huisjes op de thema- of seizoenstafel, denk bijvoorbeeld aan het thema ‘Sinterklaas’ of ‘winter’. Gebruik de huisjes als grachtenpandjes of leg er kerstverlichting achter. Ook bij het thema ‘wonen’ mogen de huisjes eigenlijk niet ontbreken.

De houten gekleurde blokken huisjes zijn €48,25 en te koop bij Houtspel. Natuurlijk is het een investering, maar je kunt de huisjes op veel verschillende manieren gebruiken en ze gaan jaren mee!

Waar zou jij de gekleurde huisjes voor gebruiken?

DSC_0759

Review: gekleurde houten huisjes Grimms van Houtspel

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie