Je bekijkt nu Review: Tam Tam Eerste woordjes

Review: Tam Tam Eerste woordjes

Playlab is met een nieuw spel op de markt gekomen, namelijk Tam Tam Eerste woordjes. Het spel is geschikt voor kinderen vanaf groep 3, maar je zou het de laatste schoolmaanden ook al met sterke groep 2 kinderen kunnen spelen. Dit spel richt zich op de eerste woordjes. Het zijn allemaal eenlettergrepige woorden. Het spel kan zowel thuis als op school gespeeld worden.

Dit materiaal heb ik gekregen. Lees hierover ook mijn disclaimer.

Het spel
Kinderen combineren de vrolijke plaatjes op de kaartjes met de woordjes die op de andere kaartjes staan. Tussen twee kaarten is er altijd een match. Zo zijn er talloze combinaties mogelijk om eindeloos spelenderwijs te kunnen leren! Een match kan bestaan uit een woord met een afbeelding, een woord met een woord of een afbeelding met een afbeelding.

De kaarten zitten in een stevig doosje. Hierin zitten de spelkaarten en kaarten met verschillende leuke spelideeën. Hieronder kun je er drie lezen:

Flipflap
Bij dit spel moeten de spelers zo snel mogelijk hun kaarten kwijtraken. Alle spelers krijgen tien kaarten en leggen deze voor zich neer op een stapeltje. In het midden wordt een kaart open neergelegd. De spelers mogen twee kaarten in hun handen houden. Wie kan als eerste een match vinden tussen de kaart midden op tafel en een van de kaarten in hun hand?

Review: Tam Tam Eerste woordjes

Stapeldol
Bij dit spel gaat het erom zo veel mogelijk kaarten te verzamelen. Alle spelers krijgen een woordenkaart en een afbeeldingkaart. De overige kaarten worden op een stapel neergelegd. Alle spelers draaien hun kaarten open en proberen de woorden en afbeeldingen zo goed mogelijk te onthouden. Dan wordt de onderste kaart van de stapel omgedraaid. De spelers zoeken zo snel mogelijk een match tussen de kaart midden op tafel en een van de kaarten voor zich.

Met z’n allen!
Bij dit spel gaat het erom om samen de kaarten van tafel weg te spelen. Er worden 36 kaarten open op tafel neergelegd in een raster van 6 x 6. Om de beurt matcht elke speler een van de open kaarten op tafel met een van de kaarten er direct naast. Dit paar wordt dan weggehaald en de volgende speler is aan de beurt. Het spel is afgelopen als een speler geen kaarten meer kan matchen.

Tam Tam Eerste woordjes is verkrijgbaar in speelgoedwinkels en kost € 9,99. Vanaf april t/m mei is het tweede Tam Tam spel voor de helft van de prijs beschikbaar bij Bol.com, Bart Smit en Toys XL.

Als eerste op de hoogte gehouden worden van nieuwe berichten? Volg me dan op Bloglovin.

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie