Je bekijkt nu Review: boomhut van Brikkon
de boomhut van Brikkon

Review: boomhut van Brikkon

Via Brikkon kreeg ik deze boomhut opgestuurd. Een boomhut van hout, die je zelf in elkaar zet en kunt vullen met je eigen legosteentjes. In deze blog wil ik mijn ervaringen delen en zal ik een aantal suggesties geven met dit materiaal. Mijn boomhut komt van de website brikkon.nl  Dit is een coöperatie van vijf Rotterdamse ontwerpers en makers. Zij hebben alles bedacht, ontworpen, geproduceerd en verpakt.

Dit materiaal heb ik gekregen. Lees hierover ook mijn disclaimer.

De boomhut
Als je de boomhut via internet hebt besteld, komt er een plat pakketje door de brievenbus. Het pakket bevat een aantal houten plaatjes, waaruit alle onderdelen van de boomhut al voorgestanst zijn. De kinderen kunnen dus meteen aan de slag. Je pakt de houten plaatjes en drukt de onderdelen van de boom er uit. Daarna schuif je de twee hoofdonderdelen met takken in elkaar en de boom kan staan! Dit kan een kind van een jaar of 5 al zelf doen.

De andere onderdelen zijn een schommel en een laddertje. De schommel bevat een touwtje en twee buisjes van plastic, waarbij een volwassene even moet helpen om die vast te maken aan de boom. De ladder is ook door kinderen zelf gebruiksklaar te maken en kunnen ze los tegen de boom aan zetten.

Spelen met de boomhut
Boom klaar? Spelen maar! De kinderen kunnen nu hun legosteentjes gebruiken om de boom te gaan vullen. Het is ontzettend leuk om te merken dat alle legosteentjes op elkaar kunnen in de boom. De kinderen kunnen hun fantasie de vrije loop laten. Waar komt de boomhut? In het midden, of toch ergens anders? Ze kunnen ook een herfstboom, appelboom op perenboom verzinnen. Het is maar net wat ze op dat moment willen. Op de schommel past ook een legopoppetje, wat dan echt heen en weer gaat. Deze boomhut zorgt ongetwijfeld voor veel uurtjes speelplezier. Tip: je kunt ook kleine Duploblokjes gebruiken in plaats van Legosteentjes.

Brikkon-boomhut

Bij Brikkon geven ze zelf ook nog een leuke tip: je kunt op het lichte hout gewoon kleuren met je stiften of kleurpotloden. Zo maak je er een geheel eigen creatie van. Het spelen met deze boom zorgt dus ook voor de ontwikkeling van de creativiteit van de kinderen.
Bij Brikkon hebben ze nog meer houten bouwpakketten. Onder andere een ruimteschip, kasteel en vogel. Je kunt deze allemaal via de website bestellen.

Mooie bouwwerken
Bij Brikkon vinden ze het heel leuk om te zien wat er allemaal met Brikkon gebouwd wordt. Stuur een foto met jouw creatie naar [email protected], want elke maand geven ze een prijs aan het mooiste bouwwerk! Noem wel je naam, zodat ze die kunnen vermelden op de social media, waar iedereen je werk kan zien.

Zelf aan de slag?
Wil je meer weten over hoe de boomhut werkt en welke andere modellen er allemaal beschikbaar zijn? Kijk dan eens op de website www.brikkon.nl

Je kunt hier de boomhut aanschaffen voor €17,95. (Vermelde bedragen onder voorbehoud)

Carolien van Beveren

Carolien van Beveren is gastblogger op klasvanjuflinda.nl. Ze studeerde in 2009 af aan de PABO. Vanaf die tijd heeft ze altijd als onderbouwleerkracht gewerkt, met veel enthousiasme. Ze vindt het belangrijk dat in het onderwijs aan kleuters het spelende kind centraal staat. Ze houdt ervan om thema's uit te werken en blogt hier dan ook regelmatig over. Carolien geeft les op een basisschool in Zeeland. Ze is getrouwd en moeder van een peuter van 2,5 en een baby.

Geef een reactie