Je bekijkt nu Review: Märklin Regional Express Trein

Review: Märklin Regional Express Trein

Ben je op zoek naar een leuk decembercadeau voor in de klas, dan wil ik je graag kennis laten maken met de Märklin Regional Express Trein. Dit is een prachtige speelgoedtrein waar je de jongens erg blij mee zult maken.

Dit materiaal heb ik gekregen. Lees hierover ook mijn disclaimer.

Märklin Regional Express Trein
De 61 centimeter lange trein is een replica van de lokale Duitse stoptrein en bestaat uit vijf delen. De wagons zijn door middel van sterke magneten met elkaar verbonden en zijn ook weer makkelijk te ontkoppelen. Door middel  van een sterke batterij-aandrijving wordt de trein voortgetrokken. Kinderen kunnen de trein vooruit, achteruit, harder en zachter laten rijden met behulp van de draadloze infrarood-afstandbediening. Daarnaast is de treinset voorzien van drie verschillende geluidsfuncties, namelijk stationsvermelding, claxon en het geluid van sluitende deuren.

Review: Märklin Regional Express Trein

In het pakket zitten 22 gebogen stukken kunststofrails en een kruising. Met het spoor dat je standaard erbij geleverd krijgt kan je een treinbaan maken met de afmetingen: 150 x 76 cm. In het bijgeleverde boekje worden verschillende voorbeelden weergegeven. Om het speelplezier te vergroten kun je de uitbreidingsset kopen. Hierdoor kunnen de kinderen de bestaande set aanvullen met bijvoorbeeld een uitwijkspoor of met wisselstukken hun eigen treintraject realiseren.

De treinset kan op twee verschillende frequenties werken (A en B) waardoor je op de andere frequentie nog een andere trein kan installeren. De hele set wordt geleverd inclusief de benodigde batterijen (4x AA- en 2x AAA).

Review: Märklin Regional Express Trein

Review: Märklin Regional Express Trein
Review: Märklin Regional Express Trein
In de klas

De kinderen (vooral de jongens) waren ontzettend enthousiast toen ik de trein tevoorschijn haalde. Ik hoorde regelmatig kreten als “vet cool” en “gaaf” en er werd zelfs ruzie gemaakt wie er als eerste de afstandsbediening mocht bedienen. In groepjes van vier gingen ze gemotiveerd aan de slag om een mooie treinbaan te bouwen. Dit viel nog niet mee, want er wordt veel technisch inzicht van ze gevraagd. Hoe kun je de baan op elkaar aansluiten? Welk stukje spoor heb je nu nodig? De kinderen discussieerden met elkaar, werkten samen en het ruimtelijk inzicht werd op deze manier vergroot. Uiteindelijk hadden ze een prachtige baan gebouwd met zowel rechte stukken als bochten en kon de trein uitgetest worden.

Om het spel nog een extra dimensie te geven heb ik allerlei houten blokken, boompjes, dieren en poppetjes toegevoegd. Met de blokken werden gelijk huizen en een echt station gebouwd. Je zou hier eventueel ook playmobil bij kunnen gebruiken.

De kinderen vinden het vooral zo aantrekkelijk dat de trein bestuurbaar is en dat hij allerlei geluiden kan maken. Voorlopig zijn ze er nog lang niet op uitgekeken!

Ook kopen?
De startset Märklin Regional Express Trein is te koop bij Treinbaan.nl. Je kunt hier ook allerlei uitbreidingspakketten vinden. Wat dacht je van extra rails of accessoires als een tunnel, perron of seinpaal?

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie