Je bekijkt nu Maan, roos, vis: schooltje spelen

Maan, roos, vis: schooltje spelen

De kinderen in groep 3 beginnen steeds beter te lezen en te schrijven. Ook het maken van sommetjes vinden ze erg leuk. Sinds kort gebruiken ze het krijtbord dan ook niet meer om op te kleuren, maar om mee schooltje te spelen. Om de beurt mag er iemand juf zijn en de rest van de kinderen moeten heel goed luisteren. Uitgever Zwijsen heeft hier heel leuk op ingespeeld en heeft een prachtig kant en klaar pakket gemaakt waarbij de kinderen (ook zonder bord) schooltje kunnen spelen. In deze blog vertel ik je er graag meer over.

Dit materiaal heb ik gekregen. Lees hierover ook mijn disclaimer.

Schooltje spelen
Schooltje spelen‘ geeft kinderen de kans om thuis of op school zelf de juf of meester te zijn. Samen met een vriendje of vriendinnetje kunnen ze de lessen thuis naspelen. Op deze manier kunnen de kinderen spelenderwijs aan de slag met de letters, woorden en cijfers van school.

De doos waarin de producten zitten is tegelijkertijd een uitklapbare lessenaar. De ene kant is voor de juf, hierop staan de dagritmekaarten, absentielijst en de weekplanner. De andere kant is voor de leerling, hierop staat een letterkaart en een schrijfblad. Door de lessenaar midden op tafel te zetten kunnen beide leerlingen deze gebruiken.


Maan, roos, vis: schooltje spelenMaan, roos, vis: schooltje spelen

Maar dat is nog niet alles. Bij het pakket zitten ook drie werkboekjes en allerlei beschrijfbare oefenkaarten met leesletters, schrijfletters, zoekplaten, klokkijken, sommetjes en woorden. Ook zitten er gelinieerde en blanco whiteboards bij. Het leuke hiervan is dat de kinderen deze kaarten met de bijgeleverde rode en zwarte uitwisbare stiftjes kunnen beschrijven.

Om het pakket compleet te maken zit er nog een diploma, stickervel, schoolbel en boekje met allerlei leuke spelideeën bij.

Veilig leren lezen
Veel kinderen leren lezen met behulp van de methode ‘Veilig leren lezen’. Dit pakket sluit hier naadloos op aan, want de werkboekjes die erbij zitten zijn gebasseerd op deze methode. Ze sluiten aan bij kern start tot en met kern 6. Deze werkboekjes kun je het beste kopiëren, want deze zijn niet herschrijfbaar.

In de klas
De kinderen vonden het geweldig om met dit spel aan de slag te gaan. De materialen die erbij zitten maken het ook allemaal zo echt! Zelf werken wij met de methode Lijn 3, maar dat maakt niets uit voor het spelplezier. De kinderen zijn druk bezig geweest met het maken van sommetjes en het schrijven van letters en woorden. Het grappige is dat de kinderen helemaal niet door hebben dat ze eigenlijk gewoon aan het oefenen en leren zijn!

Maan, roos, vis: schooltje spelen

Maan, roos, vis: schooltje spelen Maan, roos, vis: schooltje spelen

Bovenstaande dames waren zo enthousiast dat ze zelfs liever binnen wilden spelen met het schooltje dan naar buiten te gaan. ‘Schooltje spelen’ is zowel op school als thuis prima te gebruiken. De kinderen kunnen er samen mee spelen, maar thuis kunnen de kinderen ook poppen of knuffels als leerlingen gebruiken. Het is namelijk toch het allerleukste om de juf te mogen spelen! Het spel is ook goed uit breiden door wat leesboeken en eventueel een letterdoos toe te voegen.

Ben je net als ik enthousiast over het spel of wil je meer informatie?

Het speelgoed is bij bol te bestellen. 

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie