Review + winactie: North Pole expedition

Review + winactie: North Pole expedition

Ik ben ontzettend fan van de Smart games en ik heb er dan ook al een heel aantal verzameld. Ze zijn niet alleen goed in te zetten bij de kleuters, maar ook juist in hogere groepen. Sinds kort is er weer een nieuwe Smartgame op de markt, namelijk North Pole Expeditions. In deze blog vertel ik je er graag meer over en deel ik een leuke winactie!

Smartgames
Smart Games zijn slim opgebouwde puzzelspellen voor kinderen. Ze bestaan al voor kinderen vanaf 3 jaar. Het zijn spellen die kinderen alleen kunnen spelen, maar ook samen. Opdrachten zijn verdeeld over 4 of 5 niveaus. Je begint met starter, dan volgt junior, dan master en vervolgens expert. De opdrachten worden steeds iets moeilijker, zo blijft elk spel interessant én leuk.

Voordat de kinderen een heel spel hebben uitgespeeld, zijn ze heel wat uren of dagen verder. Een groot voordeel is dat alle Smartgames zelf controleerbaar zijn met behulp van het nakijkboekje.

North Pole expedition
De kinderen waren erg enthousiast om de nieuwe Smartgame uit te proberen. Dit spel is geschikt voor kinderen vanaf zes jaar, dus prima te doen voor mijn groep 3/4.

Het denkspel bestaat uit twee spelvarianten, dat biedt dus enorm veel mogelijkheden. Een variant met een eskimo in een kano op het water en een variant met een eskimo op het ijs. De kinderen kiezen dus van te voren welke variant ze spelen.

North pole expedition bevat een spelbord, 7 transparante puzzelstukken, 20 opdrachtkaarten (dubbelzijdig met ieder twee uitdagingingen), dus 80 opdrachten en een apart boekje met speluitleg en oplossingen.

Review + winactie: North Pole expedition

Review + winactie: North Pole expedition

De uitdaging is om de transparante puzzelstukken zo neer te leggen dat de vissen in het water zijn en de ijsberen op het ijs. Ook de eskimo (het ligt eraan welke variant je kiest) moet of op het land staan of in het water zijn. De opdrachtkaarten bij Starter zijn mooi om mee te beginnen. Een aantal puzzelstukken zijn hierbij al voorgedrukt, zodat je weet waar ze moeten liggen. Dit helpt de kinderen een stuk op weg bij het zoeken van de oplossing. De spelvarianten worden steeds moeilijker en ik heb dan ook regelmatig met de kinderen mee moeten puzzelen. De opdrachten worden steeds pittiger! Het spel is niet voor niks ook geschikt voor volwassenen.

Mijn mening
Ik vind dit echt weer een fantastische Smartgame om zowel op school als thuis te gebruiken. De kinderen oefenen hun ruimtelijk inzicht, maar ook allerlei sociale vaardigheden als samenwerken, geduld hebben en doorzetten.

Er is steeds maar één oplossing en dat maakt het soms best lastig. Ik merk dat er altijd wel kinderen zijn die het op een gegeven moment willen opgeven. Maar dit is nu juist het idee achter de Smart Games. De kinderen ervaren dat niet altijd alles vanzelf gaat en dat je soms extra je best moet doen om een bepaald doel te halen. Ze kunnen zichzelf (of met behulp van een klasgenoot) uitdagen om weer een stap verder te komen. Elke klas zou daarom een aantal Smartgames in de klas moeten hebben.

Weggeefactie
Dit denkspel is een mooie aanvulling op het thema winter, kerst of de Noordpool. Zou je dit spel ook willen gebruiken? Dan heb ik goed nieuws, want ik mag een exemplaar weggeven!

Wat moet je doen voor deze weggeefactie? Heel simpel, laat hieronder in een reactie achter waarom jouw groep wel een (extra) Smartgame kan gebruiken. Je kunt tot dinsdag 17 oktober 2017 meedoen. De winnaar is: Yvonne Heijmans.

Het spel t.w.v. € 22,99 is ook te bestellen bij Bol.com.

Review + winactie: North Pole expedition

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Auteur:

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Ze werkt drie dagen per week in groep 3/4 op een basisschool in Veenendaal. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en heeft ze de Master SEN richting gedragsspecialist afgerond.

97 gedachten over “Review + winactie: North Pole expedition

 1. Evie Dhollander schreef:

  Ook ik ben enorme fan van de smart games. Ik zet ze regelmatig in bij mijn 6-jarigen en idd ze leren dat ze soms even moeten blijven proberen en niet opgeven. Fantastisch hoe je dat aanleert met de smartgames. Al enkele aanwezig in de klas maar de nieuwe editie natuurlijk nog niet dus altijd welkom!!!

 2. Maaike schreef:

  Super mooie aanvulling voor in mijn groep 3. Wij hebben al een aantal smartgames, maar hoe meer hoe beter! Ideaal voor het oefenen van doorzettingsvermogen!

 3. Maud schreef:

  We hebben al een groot aantal SmartGames in de klas, bijvoorbeeld Roodkapje, de Ark van Noach en die wilde dieren. Het spel van de drie biggetjes is favoriet! De North Pole Edition lijkt me een fantastische toevoeging aan onze collectie. Over het algemeen echte uitdagende spellen voor jong en oud!

 4. Karlijn schreef:

  Als leerkracht en tevens orthopedagoog in opleiding, kan ik dit spel goed gebruiken. Wegens de grote niveauverschillen zou het fantastisch zijn om de kinderen door middel van dit soort spellen meer uit te dagen. Daarnaast kan ik ze goed gebruiken bij de behandeling van kinderen, waarbij de strategie en het doorzetten aanbod komt.

  • Irene gentenaar schreef:

   Wat leuk! Ik wil dit graag in mijn groep, voor extra uitdaging, een andere manier van leren denken. Helaas momenteel geen budget, dus wie weet via deze weg! Mijn groep 3 gaat er sowieso van smullen.

 5. Anja schreef:

  Waarom ik dit nieuwe spel van Smart games zou moeten winnen? Nou, ik zou deze willen winnen voor alle kinderen op mijn basisschool. Omdat ik elk kind de uitdaging gun die zijn nodig hebben. Vorig jaar heb ik over de Noordpool gewerkt en dit was zo gaaf! Dus… deze winter hoop ik ook weer mijn kids uit te dagen met dit spel van Smart Games!

 6. Mirte schreef:

  Wat en super leuk spel! De leerlingen vinden de smart games super leuk. Lijkt me erg leuk om ze een nieuw spel te leren.

 7. Sippie schreef:

  Voor de bollebozen in mijn groep zou ik erg graag deze smartgame willen winnen! Ik weet zeker dat ze er erg blij mee zullen zijn😊

  Groet, Sippie

 8. Judith Rooker schreef:

  Ja!! Super leuk. We zijn op school bezig smart games in ons onderwijs te intergreren en deze hebben we nog niet. Zou erg welkom zijn.

 9. Hester schreef:

  Ik ben onderwijsassistent en begeleid veel groepjes op school. Dit spel zal heel erg van pas komen bij onze avonturiers.

 10. Dagmar oude groote beverborg schreef:

  Zal het graag willen proberen in onze groep 4.
  Is dit voor kinderen met ass en adhd te veel gevraagd of vinden ze dit zo leuk dat ze elke keer weer willen pakken.

 11. Demi schreef:

  Ik zou het super vinden om deze smartgame te winnen. Mijn klas bestaat uit een hoop slimme kinderen die wel wat uitdaging kunnen gebruiken.

 12. Gea schreef:

  Oh echt supergaaf voor mijn klas. Vooral voor een hoogbegaafd meisje die het op dit moment moeilijk heeft met zichzelf!
  Groetjes Gea

 13. Chantal schreef:

  Geloven in ontwikkeling, altijd! Dat is het motto van onze school. In onze groep 1 en 2 willen wij de kinderen dan ook heel graag uitdagen om verder te ontwikkelen en hoe kan dit beter dan met een super gave smartgame!!

 14. Petra Koekkoek schreef:

  In onze groep 2/3 zouden de kids staan te popelen om dit spel te spelen!
  We zijn begonnen met het loslaten van de leesmethode en ook de rekenmethode is al niet meer leidend. Heerlijk, spelend leren! Dit spel zou perfect in onze spellenkast passen en aansluiten bij spelend leren!

 15. Hanneke schreef:

  Ik zou dit heel graag voor mijn klas willen winnen. Ben een nieuwe groep begonnen dit jaar en heb nog weinig spellen voor in mijn klas.

 16. Karin V schreef:

  Ik zou het erg leuk vinden om dit spel te winnen voor mijn groep! Ik weet nu al welke kids ik hiermee wil laten werken. Kinderen die extra uitdaging nodig hebben, maar die het ook zooooo lastig vinden om door te zetten wanneer het moeilijk wordt!

 17. Annette schreef:

  Wij hebben nu een paar smartgames in de klas. Kinderen vinden het erg leuk om ermee te spelen. Een nieuw spel zouden ze heelleuk vinden!

 18. Linda schreef:

  Mijn school is sinds dit schooljaar gefuseerd. Hier zijn nog nauwelijks smartgames te vinden! Gelukkig heb ik er van mijn ‘oude’ school wel een aantal meegenomen, maar deze zou wel een hele welkome aanvulling zijn én leuk voor onze fusieschool

 19. Denise de vlam schreef:

  Waarom ik het ‘ mijn’ groep 3 gun?! Eigenlijk gun ik het ieder kind, maar ja dat gaat helaas niet, dus kies ik toch maar voor ‘mijn’ groep 3 gewoon omdat ik het ieder kind gun om te leren omgaan met en ervaren van doorbijten, proberen, succeservaringen opdoen en zien dat Je veel kunt!

 20. Lianne schreef:

  Wij hebben in onze 3/4 nog geen smart games dus als ik denk aan de blije koppies wanneer ik dit spel te voor schijn tover en vertel waar ik dit vandaan heb…: gegarandeerd trotse (want hun juf heeft iets gewonnen voor hen!) en blije koppies en trappelende voeten om dit te proberen!! Ontzettend leuke actie!

 21. Pernelle Kriek schreef:

  Geweldig om dit in groep 3 te kunnen spelen. En helemaal leuk in combinatie met de komende winterperiode 😉

 22. Jeanet schreef:

  Jaaaaa, deze smartgame zou ik erg graag willen winnen voor de kids op onze school, SBO.
  Vooral onze lln. met een vorm van ASS zijn er dol op.
  Ik ga duimen!

 23. Hiske Rijpma schreef:

  Dit spel zouden mijn levelwerkers, die ik iedere donderdag begeleid, fantastisch vinden. En… ikzelf stiekem misschien nog wel het leukst!

 24. Mirjam Morren schreef:

  Ik doe graag mee, ik heb nog geen smartgames in de klas, dit zou dan de eerste zijn. Ben benieuwd of ik net zo enthousiast word als jij! Leuk!

 25. Gysella Lozeman schreef:

  Erg leuk om in te zetten bij de kinderen uit mijn klas die wat meer uitdaging aankunnen. Op dit moment gebruiken wij geen Smartgames. Dus leuk om er eens 1uit te proberen. Wie weet volgen er dan meer…

 26. Juf R schreef:

  Ik zou wel willen winnen! In mij klas, het eerste leerjaar, zitten een paar heel knappe kinderen die wat extra uitdaging kunnen gebruiken. Daarnaast zitten er ook kinderen in de klas die zouden genieten van het logisch denken samen met een klasgenootje. Helaas heb ik slechts 2 smartgames in de klas. Veel te weinig om 24 kinderen een volledig schooljaar uit te dagen..

 27. Maaike schreef:

  Ik doe graag mee voor mijn combinatiegroep 3/4 die het geweldig vinden extra uitgedaagd te worden. Een super leuke aanwinst voor onze rekenkast en planbord.

 28. Dieke schreef:

  Natuurlijk doe ik ook graag mee met deze actie! Ik heb wat kleuters in de klas die wel wat extra uitdaging kunnen gebruiken! ;-)

 29. Mirjam Tros schreef:

  Mijn kinderen uit mijn klas kunnen dit spel goed gebruiken omdat ze nu weer meer tijd hebben om spelend te leren.

 30. Annemieke Docters van Leeuwen schreef:

  We zijn dit schooljaar, mede dankzij jouw E-book, meer spelenderwijs aan de slag gegaan. We hebben veel mooie nieuwe spellen aan mogen schaffen, maar de smartgames ontbreken helaas nog in de klas. Ze staan wel al op de verlanglijst. Een aantal kinderen zou de uitdagende spellen goed kunnen gebruiken!

 31. U.Michorius schreef:

  Graag! In onze groep 1-2 zitten een aantal leerlingen die meer uitdagende materialen heel leuk vinden en ze hebben het de uitdaging ook nodig om verder te kunnen groeien. We zouden wel een leuk nieuw spel willen 😊 En kan ik het in de vakanties mooi meenemen voor mijn eigen kids die van uitdagingen houden 😉

 32. Feikje schreef:

  Ik heb een paar smartgames in de groep. De kinderen vinden het fantastisch! Voor mijn groep 2 zou ik graag deze nieuwe winnen en ik zal hem dan ook wel eens even uitlenen aan groep 3. Daar vinden ze de smartgames ook geweldig!

 33. Laura Deen schreef:

  Voor het eerst in groep 3 werkzaam en zou heel graag wat meer spelenderwijs leren willen introduceren! Zijn we al druk mee bezig, maar Smartgames hebben we helaas nog niet in de klas. Hoe gaaf als we deze winnen! En wie weet kan ik dan mijn leidinggevende overtuigen om er meer aan te schaffen 😀

 34. Claudia W. schreef:

  S-lim, aantrekkelijk puzzelspel
  M-eerdere niveaus
  A-ltijd zelf-controlerend
  R-azendleuk voor mijn leergierige groep 3
  T-evens interessant voor zesjarige zoon

 35. Carolien schreef:

  Ja graag, groep 5 de Minion klas wil graag smartgames. Juist om extra stimulans te geven aan die kinderen die wat extra kunnen gebruiken.

 36. renske schreef:

  Ik zou wel een smartgame willen omdat ik dan kan uitwisselen met de andere klassen. Dan hebben we er allemaal plezier van in onze middenbouw.

 37. Noortje schreef:

  Wat ontzettend leuk. Dit spel past erg goed in mijn verzameling smart games. De kinderen in mijn combiklas zullen hier vast erg blij mee zijn. Dan hebben zij weer een leuk spel om te spelen als zij klaar zijn met hun taken.

 38. Lieneke schreef:

  In een klas met veel kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong kun je nooit genoeg smartgames hebben! Deze is dus ook zeer welkom in onze groep.

 39. Angela Nijenhuis schreef:

  Zou deze heel graag willen winnen voor in mijn groep. De kinderen zijn gek op smartgames. Een leuke extra uitdaging.

 40. Wendy schreef:

  Leuk om mijn collega mee te verrassen.
  Zij geeft 1 dag per week les aan de plus groep.
  Er is helaas weinig budget dus zeer welkom en zo kunnen er veel kinderen van genieten!

 41. Johanneke schreef:

  Ik zou hem graag thuis willen gebruiken voor mn 2 slimme jongens. De een wordt bijna 4 en begint dan zijn schoolloopbaan, de oudste kan nog wel leren om door te zetten en niet bij de oplossingen te kijken.

 42. Rosanne schreef:

  Super leuk voor in onze werkplek ontdekken vanwege het puzzeleffect, maar ook het thema. We hebben er al een aantal en de kids zijn altijd enthousiast om deze te spelen. Dit zou een hele mooie toevoeging van onze collectie zijn!

 43. Martine schreef:

  Ik zou deze smartgame heel graag willen winnen,
  dan zijn mijn kinderen in groep 1/2 buiten zinnen!
  Samenwerken, logisch denken en ruimtelijk inzicht,
  die kennis zal inslaan als een bliksemschicht!

 44. Ingrid schreef:

  Ik had al wel eens van smart games gehoord, maar nu pas een concreet beeld bij hoe het werkt. Juist daarom zou ik dit spel graag voor groep 6/7 willen winnen!

 45. Marieke vos schreef:

  Jaaa voor mijn groep 7, met veel niveau verschil!
  Leuk cadeau als we straks verhuisd zijn naar de dependance.

  • Clio Griffioen schreef:

   I loooooove smartgames! En mijn zesdeklassers zouden dit spel fantastisch vinden om te spelen tijdens de talentenuurtjes!!

 46. Lars schreef:

  Heel graag! Het lijkt mij een super leuke smartgame om te gebruiken in mijn groep 4 van 31 leerlingen. Een goede smartgame om leerlingen zelfstandig mee te laten werken is zeer welkom!

 47. Yvonne Heijmans schreef:

  Ahhh leuke actie. Leuk voor mijn groep 3/4. Heb 1 smartgame en deze is zeer in trek. Op een lijstje houden ze bij welke ze gehaald hebben. Een kind controleert s iemand er een gemaakt heeft. Erg leuk dus om te winnen!

 48. Stefanie Tevreden schreef:

  Oh super graag. Heb te weinig leuke vernieuwende spellen in mijn klas. Zou deze graag willen voor groep 4. Dit zou een hele mooie aanwinst zijn .

 49. Karin Swart schreef:

  Ik zou deze game heel graag willen winnen voor mijn groep 3 omdat ik dit soort spellen nog mis! En omdat ik bij mijn collega Arjanne de Winter gisteren heb gezien hoe super leuk deze games zijn!!! 😃

 50. Will schreef:

  Lijkt me superleuk voor ‘mijn’ groep 6 waar ontzettend enthousiaste leerlingen in zitten die wel van uitdaging houden. Ze hebben nooit van Smartgames gehoord voor zover ik weet, dus lijkt me ontzettend leuk om te introduceren!

 51. Debbie schreef:

  Dit zou super zijn voor mijn groep 5! Altijd leuk en fijn om iets anders te kunnen doen dan op de tablet of in een werkboek werken.

 52. pascale schreef:

  Mag ik mee dingen voor een exemplaar van dit gave spel. Mijn jongste dochter zit in haar laatste jaar bachelor lager onderwijs (België dus) en startte gisteren met werkplekleren op de school waar ze straks het volledige 2de semester de klas overneemt. Voor de paasvakantie staat ze in een eerste graadsklas (da’s eerste en tweede leerjaar, bij jullie groep 3 en 4 denk ik),erna in de derde graad. De winter is tegen dan misschien wel al voorbij maar de polen kunnen ook passen in het thema “onze wereld” hé ;-)
  Dus niet echt voor een vast klasje, maar hopelijk in ’t korte wel. en zo’n leuke aanvulling op de dingetjes die ze nu al aankoopt, is iets wat ik haar echt gun!

 53. Liesbeth van den Heuvel schreef:

  De kinderen vinden het altijd geweldig om te kunnen spelen met een smartgame en willen graag doorgaan, ook al is de tijd om. Met nog een smartgame erbij, kunnen we nog meer kinderen tegelijk laten spelen.

 54. Renée Krijtenburg schreef:

  Op onze school middenin de Schilderswijk zijn we ook gek op de Smartgames en momenteel werken we over de aarde met de beide polen, dus het zou geweldig leuk zijn om daar nu net een spel over te hebben waar we lekker mee aan de slag kunnen. Ook bij ons hebben we kinderen die wel een extra uitdaging kunnen gebruiken en dit spel past daar goed bij!
  We hopen van harte dat we dit spel mogen winnen!

 55. Angela schreef:

  Ik werk op Curacao op een basisschool in een speciaal onderwijs klasje voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Ondanks hun gedrags en leerproblematieken, willen ook deze bijzondere kinderen graag eens op een nieuwe manier uitgedaagd worden! Ik heb nu 1 smartgame in de klas en de kinderen zijn er een echt dol op, het is echt razend populair! De rekenles is ineens heel snel klaar als ze daarna met dit spel mogen spelen. Aangezien het goed is om het samenwerken te oefenen, maar de hele klas op 1 spelletje toch lastig blijft, zou het super leuk zijn om dit spel erbij te winnen! Het kan dan in Nederland bezorgd worden en m’n ouders kunnen het met hun vakantie hiernaartoe meenemen!

  • Angela schreef:

   Ohja ps! En hoe leuk is het om met dit spel het thema winter en kou toch bekend te kunnen maken op dit warme tropische eiland!

 56. Lianne schreef:

  Ja, zou erg welkom én leuk/leerzaam zijn voor de kinderen in mijn klas. Mag voor het 2e jaar achter elkaar dezelfde groep hebben. Nu kennen ze ‘mijn’ smartgames al.. Daarom zou dit spel zeker welkom zijn!

 57. Lianne schreef:

  Ja, zou erg welkom én leuk/leerzaam zijn voor de kinderen in mijn klas. Mag voor het 2e jaar achter elkaar dezelfde groep hebben. Nu kennen ze ‘mijn’ smartgames al.. Daarom zou dit spel zeker welkom zijn!

 58. Jorien Osse schreef:

  Aaaah leuk, ik houd van smartgames!! We hebben thuis een kast vol, en ik neem er wel eens 1 mee naar school, maar daar worden mijn kinderen niet altijd blij van. Het zou leuk zijn er 1 voor school te winnen ( die mijn kinderen in de vakantie dan kunnen lenen :-) )

 59. Iene schreef:

  Ik heb een klasje met sterke kinderen (niveaugroepen) die heel wat uitdaging nodig hebben . Werkblaadjes zijn niet zo interessant, dus probeer ik heel veel spelmateriaal aan te bieden. Een smart games zou niet misstaan in onze kast.

 60. Kelsey schreef:

  Klinkt goed dit nieuwe spel. Zou goed passen bij ons nieuwe thema straks in de winter. Wij werken ontwikkelingsgericht in groep 3. Het spel zou goed passen in de verschillende planbordactiviteiten. En natuurlijk vind de juf het spel stiekem ook erg leuk!

 61. Suzanne schreef:

  Heb laatst een soort gelijke Smart Game geleend voor de plusleerlingen van mijn groep 2. Ze vonden het geweldig. Wat een concentratie en doorzettingsvermogen. Het wordt tijd dat we zelf ook een Smart Game in de klas krijgen!

 62. Ylse Veenstra schreef:

  Ik heb een hele leuke 4/5 combi maar vooral dat doorzetten en samenwerken is nog iets waar veel te winnen valt. Dit spelenderwijs aanbieden is echt geweldig. Ik ben zelf ook echt fan van smartgames. Ze hebben een prachtige vormgeving. Het motiveert en stimuleert kinderen ontzettend!

 63. Thije schreef:

  Dit jaar ben ik in mijn groep 3 (mede door jouw e-book) gestart met spelenderwijs leren. En wat vinden zowel de kinderen als ik het leuk! Deze smart game zal een goede aanvulling zijn op de spellen die ik al heb, en waar kinderen nu al met zoveel plezier en motivatie mee werken!

 64. Inge Verbruggen schreef:

  Hoi Linda,

  Dit spel zou een mooie aanvulling zijn op enkele spellen die we al hebben en inzetten tijdens rekencircuit, inloop of als klaaropdracht. Zowel de Levelwerkkinderen als de andere kinderen zouden hier heel blij van worden!
  Wij gaan duimen 😄

 65. Jolien Bosman schreef:

  Een klas vol eigenwijze smarties leren óók in stapjes en met plannen. Met dit spel krijgt dat leren weer even een boost (en een frisse blik 😉)!!

 66. Annelien De Neve schreef:

  Dag Linda,
  Dit lijkt mij héél leuk en leerrijk voor mijn klas met kinderen met autisme (Buitengewoon Lager Onderwijs in België)! Ze werken op niveau 3de, 4de en 5de leerjaar, dus veel differentiëren is noodzakelijk. En hoewel we hen aanleren om samen te werken en er veel aandacht gaat naar sociale vaardigheden, spelen en leren ze ook graag alleen 😉 Smartgames zijn dan ook heel geliefd in de klas! 😀

 67. Arjanne schreef:

  Jaaa voor mijn collega Karin!! Voor haar leuke groep 3, omdat wij ons meer willen verdiepen in deze games en dit een mooie opzet is

 68. Marieke schreef:

  Mijn meerkunners spelen twee keer per week Smart Games ipv de gewone rekenles. Alle andere kinderen willen ook zo graag Smart Games spelen dus ik vind dat mijn groep 4 dit zeker verdient!

 69. Imelda schreef:

  Wat leuk!
  Mijn eerste jaar in groep 3 en dat is al een grote uitdaging voor mij. Nu nog wat goede uitdaging voor de kinderen! ;-)

 70. Floor schreef:

  Wat een leuke actie die precies bij mij past.
  Na de kerstvakantie gaan wij beginnen met het thema Noord en Zuidpool van de Kleuteruniversiteit. Ik ben al op zoek naar leuke materialen voor in mijn groep 1-2. Deze smarthame past dat prachtig bij. Ook omdat we nu al zien dat er een aantal kleuters al flink uitgedaagd moeten worden.
  Duimen maar!!! Groetjes Floor

 71. Stephanie schreef:

  Na een aantal jaar groep 1/2 gehad te hebben, dit jaar voor het eerst groep drie: een nieuwe uitdaging! Na de kerstvakantie krijg ik groep twee er bij; uitdaging nummer twee! Met een aantal plussers in beide groepen kan ik nog wel wat extra uitdaging gebruiken dit schooljaar.

 72. Eva Doldersum schreef:

  Mijn groep 5/6 moet nog erg wennen aan de nieuwe combingroep. Hoe mooi zou het zijn als ze samen hun hersens kunnen breken over dit fantastische spel!

 73. Leonie schreef:

  Wauw!! Een gave smartgame.. dat is echt geschikt voor mijn groep 4/5. Hier zitten een aantal bollebozen in, die wel uitdaging nodig hebben dmv zo’n spel, omdat ze snel opgeven. Dit zet ze aan het denken, kunnen ze samen doen(dus trainen sociaal emotioneel ook)
  Een meerwaarde in mijn klas

 74. Sara schreef:

  Voor tijdens planbord zou dit soort spelletjes heel goed van pas komen. Zelf heb ik er nog maar 3 in de klas vanwege de hoge kostprijs en het weinige budget. Het zou mega leuk zijn voor de kids als er een smartgame bij komt.

 75. Caroline schreef:

  Deze smartgame zou ik erg graag inzetten bij de talentenbox van de winter :)
  Al vrees ik dat het zo fijn gaat zijn dat het langer in de talentenbox zal zijn.

  Het geeft een kind de kans om in alle rust te blijven proberen/bijleren …. zich keer op keer beter te leren kennnen. HEEL erg graag dus!

 76. Ilse schreef:

  Ik zou dit spel super graag willen winnen voor mijn groep 3. Sinds dit schooljaar heb ik de methode van rekenen los gelaten! Wij werken in circuitvorm waarbij ik allerlei rekenspelletjes inzet. Tot nu toe bevalt dit erg goed. Ook doordat ik hogere rekendoelen stel. Hierdoor merk ik nu al bijvoorbeeld dat de kinderen bezig zijn met klokkijken. Dat was vorig schooljaar rond deze tijd wel anders. Mooie ontwikkelingen dus! Dit spel ontbreekt helaas nog. Ik zou dit spel super graag willen toevoegen aan het rekencircuit zodat mijn kinderen nog meer op een speelse manier kunnen leren.

 77. Mariël schreef:

  In mijn groep 4/5 zitten best wat kinderen die al gauw met hun weektaak klaar zijn. Dit zou een fantastische aanvulling zijn op onze kieskast. Dan kunnen ze zelfstandig aan de slag. Het is voor sommige kinderen enorm goed om extra te oefenen in vooral het leren omgaan met moeilijke dingen. Dat ze leren hoe ze moeten doorzetten, als ik je review lees komt dat hier wel van pas.

 78. Renate schreef:

  Oh ja, ik ben zelf ook dol op dit soort games. Wij hebben een zelfstandig werkuur elke dag in onze stamgroep (groep 3/4/5) en daar zou zo’n spel goed tot z’n recht komen.

 79. Miriam schreef:

  In mijn groep 3/4 zijn ze dol op deze smartgames! Het is een SBO klas waar behoorlijk wat potentie in zit. Hierdoor wordt dat nog meer gestimuleerd.
  Groetjes Miriam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *