Je bekijkt nu Tiptoi® Mijn geluiden prentenboek – Bij ons thuis

Tiptoi® Mijn geluiden prentenboek – Bij ons thuis

De afgelopen tijd is er steeds meer aandacht voor digitale leermiddelen. In de kleutergroepen wordt dit vaak gedaan door de materialen van Tiptoi® in te zetten. Speciaal voor de peuters/groep 1 heeft Tiptoi® twee nieuwe producten ontwikkeld. Vandaag deel ik meer informatie over de starter set Mijn geluiden prentenboek – Bij ons thuis.

Wat is Tiptoi®?
Tiptoi® is een interactief leersysteem wat ontwikkelt is door Ravensburger. Het concept bestaat uit een zogeheten stift en een boek die  je los van elkaar aanschaft. Er zijn enkele pakketten waarbij je de stift en het boek samen krijgt. De stift is de basis, zonder stift heb je niks aan de boeken.

Door de stift aan je computer te koppelen, wordt de tiptoi manager gedownload. Hierop staat alle software van de bestaande boeken. Je download het bestand wat je nodig hebt op de stift en dan kun je met het boek zelf aan de slag gaan. De stift vertelt je wat je moet doen, hoe de spellen werken en of je het juiste antwoord geeft.

tiptoi® Starterset prentenboek Bij ons thuis tiptoi® Starterset prentenboek Bij ons thuis

Starterset Mijn geluiden prentenboek
De kinderen maken in dit prentenboek kennis met de familie Hofman. In dit gezin wonen de kinderen Lara, David en baby Finn met hun ouders, opa en oma en de hond Rocky.

Op elke twee platen is een illustratie met herkenbare gebeurtenissen afgebeeld. Lara en papa komen terug met de boodschappen, in de keuken wordt gekookt, Lara’s vriendin Paulin komt spelen, er wordt een picknick gehouden in de tuin en tanden worden gepoetst in de badkamer.

Op elke bladzijde staan verhalen, liedjes, spelletjes en geluiden die de kinderen met behulp van de elektronische stift kunnen afspelen. Op deze wijze komt het huis van de familie Hofman echt tot leven.

De peuter kan op de verschillende afbeeldingen klikken. De mensen beginnen te praten, maar ook over voorwerpen (bijvoorbeeld het gordijn) worden dingen verteld. Onderin het boek staan verschillende symbolen waarop geklikt kan worden. Zo kunnen de kinderen kiezen voor kijken, liedjes luisteren en een spelletjes spelen. Ook voor de ouders is een informatieknop toegevoegd.

Wanneer een peuter met dit boek aan de slag gaat zal hij spelenderwijs veel nieuwe woorden en begrippen leren. De woorden zijn betekenisvol, omdat ze herkenbaar zijn uit de eigen wereld en ervaringen. Daarnaast maakt de peuter kennis met de eerste grammaticale structuren door middel van eenvoudig te begrijpen zinnen. Peuters kunnen het prima zelfstandig doen, maar ook samen met een volwassene.

Door de leuke en aansprekende spelletjes en verhalen hebben de kinderen helemaal niet door dat ze aan het leren zijn!

Tiptoi® Mijn geluiden prentenboek – Bij ons thuis (Starterset)
Uitgever: Ravensburger
Prijs: €49,95

Het tiptoi® ‘Mijn geluiden prentenboek’ is overigens ook los verkrijgbaar, dus zonder stift.

Klik hier voor meer informatie of om het product te bestellen.

Tiptoi® Mijn geluiden prentenboek - Bij ons thuis

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie