Je bekijkt nu Tiptoi® Spel – Al mijn dieren

Tiptoi® Spel – Al mijn dieren

De afgelopen tijd is er steeds meer aandacht voor digitale leermiddelen. In de kleutergroepen wordt dit vaak gedaan door de materialen van Tiptoi® in te zetten. Speciaal voor de peuters/groep 1 heeft Tiptoi® twee nieuwe producten ontwikkeld. Vandaag deel ik meer informatie over het spel Al mijn dieren.

Wat is Tiptoi®?
Tiptoi® is een interactief leersysteem wat ontwikkelt is door Ravensburger. Het concept bestaat uit een zogeheten stift en een boek die  je los van elkaar aanschaft. Er zijn enkele pakketten waarbij je de stift en het boek samen krijgt. De stift is de basis, zonder stift heb je niks aan de boeken.

Door de stift aan je computer te koppelen, wordt de tiptoi manager gedownload. Hierop staat alle software van de bestaande boeken. Je download het bestand wat je nodig hebt op de stift en dan kun je met het boek zelf aan de slag gaan. De stift vertelt je wat je moet doen, hoe de spellen werken en of je het juiste antwoord geeft.

Spel Al mijn dieren
Bij het spel zitten 60 puzzelstukken en een besturingspaneel. De stift dient los aangeschaft te worden. Op basis van de kleur op de achterkant, kunnen diersoorten worden gesorteerd. Er zijn drie verschillende spellen mogelijk:

Dierenpuzzel
De peuter kiest een dier om mee te beginnen en tipt op de dierenmoeder. Daarna begint de zoektocht. Welke puzzelstukken horen bij het dier? Wat eet het? Hoe zien de jongen eruit? En waar leven ze? Wanneer alle puzzelstukken zijn gevonden kan de puzzel gemaakt worden.

De peuter krijgt daarna de opdracht om op elk puzzelstukje te tippen. De puzzelstukjes worden geteld en ten slotte wordt er een liedje over het dier gezongen.

Tiptoi® Spel - Al mijn dieren

Eerste getallen
De peuter kiest een puzzelstukje met dierenjongen. Samen met de stift gaat hij tellen hoeveel dieren er op het plaatje staan. Nadat de dieren geteld zijn zoekt hij het passende getal bij het puzzelstuk met de dierenjongen en puzzelt deze aan elkaar.

Dierenquiz
Bij dit spel wacht de peuter een spannende dierenquiz. De stift stelt allerlei vragen over dieren die de peuter kan beantwoorden door het passende puzzelstuk te vinden. Welk dier heeft vleugels? Wat eet de egel het liefst?

Handig
Elk spel kan alleen of met meerdere spelers gespeeld worden. Ook bij dit spel is er weer informatie toegevoegd voor ouders. Naast algemene informatie over elk spel, wordt ook informatie gegeven over de manier waarop het kind kan worden ondersteund tijdens het spelen.

Naast bovenstaande spellen kunnen de peuters ook meer informatie over dieren horen als ze op het symbool van het oog en puzzelstuk klikken. Er klinken dierengeluiden of er wordt iets verteld over het dier. Ook kunnen de kinderen verschillende liedjes beluisteren.

Wanneer de peuter met dit spel aan de slag gaat zal hij spelenderwijs nieuwe begrippen leren. De kinderen leren over verschillende soorten dieren en hun omgeving, maar er komen ook rekenbegrippen aan bod. Het tellen en het koppelen van een hoeveelheid aan een symbool.  Peuters kunnen het spel prima zelfstandig doen, maar ook samen met een volwassene.

Tiptoi® Spel – Al mijn dieren
Uitgever: Ravensburger
Prijs: €16,98

Klik hier voor meer informatie of om het product te bestellen.

Tiptoi® Spel - Al mijn dieren

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie