Je bekijkt nu Aan de slag met de gratis Wetenschap & Techniek kit

Aan de slag met de gratis Wetenschap & Techniek kit

Inspiratie nodig voor laagdrempelige Wetenschap- en Technieklessen? Speciaal voor de NOT heeft TechniekTalent.nu een W&T-kit ontwikkeld die je gratis kan ophalen bij hun stand. In deze blog vertel ik je er graag meer over.

De blog is geschreven in samenwerking met TechniekTalent.nu.

W&T-kit
De kit bevat 15 korte en inspirerende lessen waardoor je direct aan de slag kunt met Wetenschap & Techniek. Het is een mooie mix van spannende proeven, interessante ontwerpvragen en uitdagende challenges.

Per dag vind je een korte beschrijving van de les en een materialenlijst. In de W&T-kit zit al een deel van de benodigdheden. De rest van de spullen is vaak al wel op school aanwezig. Ook het doel van de les en tijdsduur wordt aangegeven.

Met deze kit wil TechniekTalent.nu je uitdagen om drie weken lang, iedere dag, een W&T-les te doen met je groep.

De W&T-lessen
De lessen zijn geschikt voor alle groepen in het basisonderwijs en duren tussen de 15 en 30 minuten. In de kit vind je een korte beschrijving van elke les. De link naar de complete les ontvang je na aanmelding op de website.

Je vindt daar uitgebreide instructies en achtergrondinformatie. Deze informatie is vooral voor de bovenbouw interessant. Voor de kinderen van de onderbouw zijn de lessen vaak al indrukwekkend genoeg.

De lessen zijn heel afwisselend en bestaan uit proeven, ontwerpvragen en challenges, bijvoorbeeld:

  • proefje waarbij kinderen ontdekken dat op het oog minder sterke voorwerpen (in dit geval drie platte stokjes) samen toch een sterk oppervlak kunnen vormen.
  • ontwerpvraag waarbij de kinderen nadenken over hoe de kinderen gebracht en gehaald kunnen worden zonder dat het chaos wordt.
  • challenge waarbij de kinderen inzien dat mensen zelfs zonder hulpmiddelen tot veel in staat zijn. Ze gaan namelijk een mensentafel bouwen.

Aan de slag met Wetenschap & Techniek met de gratis W&T-kit

Leerzame lessen
Steeds vaker hoor je dat kinderen al op jonge leeftijd kennis moeten maken met wetenschap en techniek. Maar als leerkracht heb je hier vaak geen of weinig ervaring mee en dit kan best een struikelblok zijn.

Probeer dan zeker eens de kit uit. Het is een heel fijn middel om te ontdekken hoe je de lessen op een eenvoudige manier kunt vormgeven. Daarnaast kan je voor nog meer inspiratie mijn vorige blog over het toepassen van W&T binnen een thema teruglezen.

Heb je geen idee waar je moet beginnen? Met deze 25 experimentkaarten laat je de kinderen in een handomdraai kennismaken met Wetenschap en Techniek.

Winactie
Heb je echt een stok achter de deur nodig of zin in een leuke uitdaging? Ga dan direct van start, want tot 10 maart 2019 maak je kans op één van de drie mooie W&T-pakketten.

Elke vijfde les uit de kit wordt afgesloten met een challenge, een spannende opdracht. Als je een filmpje van de challenge instuurt maak je kans. Meer over hoe je meedoet lees je op de website van TechniekTalent.nu.

Ben je enthousiast geworden? De gratis W&T-kit kan je ophalen op de NOT bij de stand van TechniekTalent.nu in hal 1 bij stand C095. 
 
Ik ben benieuwd; ga jij aan de slag met de W&T-kit? Ik hoor graag jouw ervaringen.

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie