Je bekijkt nu Baudi: kleine architecten worden grote bouwers

Baudi: kleine architecten worden grote bouwers

Ben je op zoek naar mooi constructiespeelgoed met oneindig veel mogelijkheden dat geschikt is voor de hele basisschool? Dan spreekt het bouwmateriaal Baudi je vast en zeker aan. In deze blog vertel ik je graag wat het is en wat je ermee kunt.

Deze blog is geschreven in samenwerking met Olifu.nl.

Baudi
De kinderen op mijn school zijn gek op bouwen; we hebben dan ook veel constructiemateriaal beschikbaar. Soms lopen de kinderen toch tegen beperkingen van het materiaal aan. Er missen bijvoorbeeld bepaalde vormen of er kan alleen in de lengte worden gebouwd en niet in de breedte.

Het leuke van Baudi is dat je kunt bouwen wat je maar wilt. Door de verschillende vormen en clips zijn er ontzettend veel mogelijkheden. Al bouwende komen de kinderen weer tot nieuwe inzichten en ideeën.

Het materiaal
Baudi bestaat uit houten kisten met basiselementen zoals vierkantjes en rechthoeken, aangevuld met elementen zoals clips of torens. Het is stevig materiaal van goede kwaliteit.

Baudi heeft de 7 Olifu-kleuren: 3 primaire kleuren (rood, geel, blauw), 3 secundaire kleuren (groen, paars, oranje) en naturel. Deze kleuren komen in alle Baudi-modules terug.

Constructiemateriaal baud

In de klas
Het is voor de kinderen echt leuk en uitdagend materiaal, ze zijn er dan ook enthousiast mee aan het bouwen gegaan. Bij ons op school staat Baudi al weken in de hal, zodat de kinderen er steeds mee verder kunnen.

De verschillen tussen de kinderen waren in het begin duidelijk zichtbaar. Sommigen gebruikten het als kapla, weer anderen gebruikten het vooral 2D, maar met wat sturing en het tonen van voorbeelden komen de kinderen tot steeds mooiere 3D bouwwerken.

Door het ontwerpen en ontwikkelen wordt de creativiteit, nieuwsgierigheid, fantasie en verbeelding gestimuleerd. Daarnaast oefenen de kinderen het ruimtelijk inzicht en eventueel het samenwerken.

Aangezien het open spelmateriaal is, is het geschikt voor alle groepen van de basisschool. Als leerkracht kan je er zelf voor kiezen om aan oudere kinderen hogere eisen stellen. Kinderen kunnen aan elkaar hun bouwwerken tonen, zodat er weer nieuwe ideeën worden opgedaan.

Inspiratiekaarten
Baudi is op veel verschillende manieren te gebruiken. De kinderen kunnen zelf experimenteren met de bouwonderdelen, maar je kunt er ook bepaalde opdrachten, passende bij het thema, aankoppelen. Bijvoorbeeld, tijdens het thema ‘heelal’ laat je een raket ontwerpen of tijdens het thema ‘op wielen’ een voertuig.

Ik heb diverse inspiratiekaarten ontworpen die je gratis krijgt bij aanschaf van de startset. Op elke inspiratiekaart wordt een voorbeeld gegeven van iets dat kinderen kunnen bouwen, denk bijvoorbeeld aan een robot of fantasiedier.

Er zitten ook opdrachtkaarten tussen waarbij de kinderen een techniekopdracht moeten uitvoeren; bijvoorbeeld ‘bouw een brug over een afstand van 30 cm’.

Uiteraard kunnen de kinderen de kaarten er ook zelf bij pakken als ze even geen inspiratie hebben om iets te bouwen.

Meer informatie?
Mijn Baudi komt van de website Olifu.nl. Je begint met de ‘startset’. Mochten de kinderen enthousiast zijn (en daar twijfel ik niet over) dan kan je ook nog uitbreidingspakketten aanschaffen.

Tip! Met de code juflinda krijg je 10% korting op de aanschafprijs! De kortingscode is geldig tot 1 mei.

Ik ben benieuwd, vind je Baudi wat voor jouw groep?

Speelgoed Baudi constructiemateriaal


Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie