Je bekijkt nu Review: Overblijfbijbel

Review: Overblijfbijbel

Wil je als Christelijke school nog meer vorm geven aan je identiteit? Lees de kinderen dan tijdens de lunchpauze een verhaal voor uit de Overblijfbijbel. Dit boek bevat 150 korten, afgeronde verhalen voor kinderen van groep 3 tot en met 8.

Wat is de Overblijfbijbel?
De Overblijfbijbel biedt voor een heel schooljaar (40 weken x 4 keer overblijven) bekende en minder bekende bijbelverhalen, in begrijpelijke taal verteld door Joyce de Jongh. Ze houdt daarbij rekening met kinderen van diverse leeftijden en godsdienstige achtergronden. Bovendien geeft ze bij de verhalen steeds een praktische toepassing voor het leven van de kinderen vandaag de dag.

Elk verhaal sluit af met een gebed en enkele gespreksvragen. Dit maakt de verhalen ook geschikt voor andere schoolmomenten, zoals een dag- of weekopening in de klas.

Kenmerken

  • Korte, complete verhalen.
  • Meer dan alleen de standaard verhalen.
  • Bevat ook moeilijke verhalen. Bijvoorbeeld het verhaal dat priester Uzza sterft, omdat hij tegen Gods regels in de ark aanraakt. De Overblijfbijbel geeft zo een compleet beeld van de Bijbel en gaat dus lastige verhalen niet uit de weg.
  • Praktisch. Er wordt een directe link gelegd naar het leven vandaag de dag.
  • Bij elk verhaal een aansluitend gebed.
  • Gespreksvragen om er over door te praten.
  • Sluit aan bij het kerkelijk jaar.


Mijn mening

Ik vind de Overblijfbijbel erg geschikt voor de lunchpauze. Bovenstaande kenmerken zijn echt pluspunten aan deze Bijbel. De verhalen zijn ook levendig en mooi beschreven. Het enige wat ik mis zijn illustraties bij de verhalen.

De Overblijfbijbel
Schrijvers: Joyce de Jongh
Uitgever: Arkemedia
Prijs: €24,95

Klik hier om het boek te kopen.

 

 

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie