Je bekijkt nu Boekentip: Zoekbijbel

Boekentip: Zoekbijbel

Als christelijke leerkracht vind ik het belangrijk dat de kinderen op allerlei manieren met het geloof kennismaken. Ik was dan ook erg blij met de Zoekbijbel; door samen met de kinderen de illustraties te bekijken en de teksten te lezen leren de kinderen steeds meer over belangrijke mensen uit de Bijbel. In deze blog vertel ik je er graag meer over.

De Zoekbijbel
In dit grote zoekboek staan acht prachtige zoekplaten over bekende personen uit de Bijbel. De personen die uitgelicht worden zijn: Eva, Jakob, Jozef, Mozes, David, Ester, Jezus en Petrus. Op elke plaat kunnen de kinderen belangrijke gebeurtenissen uit hun leven ontdekken. De illustraties zijn van Marijke ten Cate en de tekst is geschreven door Corien Oranje.

Zo zie je David als kleine jongen op de schapen passen, maar je ziet hem ook in de stoet mensen die meeloopt met de ark en vechten met Goliath. De hoofdpersoon heeft trouwens altijd dezelfde kleding aan, dus is snel te spotten. Hoe langer je naar de platen kijkt, hoe meer je ontdekt. Niet alleen over de personen, maar ook over de tijd waarin ze leefden, over de manier waarop ze woonden, over hoe ze kleding en tenten maakten en oorlog voerden.

Bij de illustraties zijn verhalen op twee niveaus geschreven. Op de voorkant staat een voorleesverhaal en een kort gedichtje voor de jongste kinderen. Wanneer je de flap opendoet komt er een leesverhaal tevoorschijn die kinderen zelfstandig kunnen lezen.

Boekentip: ZoekbijbelBoekentip: ZoekbijbelBoekentip: Zoekbijbel

Wanneer de kinderen de bladzijde omslaan komen ze op de informatiepagina. De illustraties waar de hoofdpersoon opstaan worden toegelicht. Als leerkracht of ouder kan je de achtergrondinformatie aan de kinderen voorlezen. Ook worden er allerlei weetjes over het dagelijkse leven van toen gedeeld. Bijvoorbeeld hoe Adam en Eva vuur konden maken en van welk materiaal er wapens werden gemaakt, heel interessant allemaal!

De tekenaar heeft ook nog op elke plaat zeven figuurtjes verstopt. Een kip met kuikentjes, een schaap met een roze strik. een jongetje met een vogel, een meisje met een cavia, een meisje met een ezel, een nieuwsgierige koe en een bokje dat overal opklimt. Ook fijn op de laatste bladzijde staan alle oplossingen.

Doeboek
Het is echt een geweldig zoekboek voor kinderen. Wat een enorm werk moet het zijn geweest voor de illustrator om alles zo nauwkeurig en waarheidsgetrouw te tekenen. De meeste kinderen vinden zoekboeken geweldig; heel fijn dat er nu ook een zoekboek rondom de Bijbel voor kinderen is gemaakt. Op een speelse en ongedwongen manier maken de kinderen zo kennis met het evangelie.

Extra leuk is het doeboek dat je erbij kan bestellen. Met dit doeboek kunnen kinderen uren tekenen, schilderen, kleuren en knutselen! Je kunt de dieren in het scheppingsverhaal een printje geven of met zelfgemaakte houtskool je eigen illustratie maken. Er staan megagrote kleurplaten uit de Zoekbijbel in, maar je vindt ook tekentips en creatieve opdrachten om helemaal zelf aan de slag te gaan. Echt een aanrader voor wat oudere kinderen!

Zoekbijbel
Auteur: Corien Oranje
Illustrator: Marijke ten Cate
Uitgeverij: Royal Jongbloed
Prijs: €17,50

Klik hier om het boek te bestellen.

Boekentip: Zoekbijbel

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie