Je bekijkt nu Knetteren en knallen, Bijbels proefjesboek

Knetteren en knallen, Bijbels proefjesboek

Bijbellezen doe je toch aan tafel, bij het naar bed gaan of in de kerk? Daar dacht Hanna Holwerde anders over. In het boek Knetteren en knallen verbindt zij Bijbellezen en proefjes doen aan elkaar. Op een nieuwe manier ontdekken hoe bijzonder de verhalen in de Bijbel zijn. Meer weten? Lees dan vooral dit blog.

Knetteren en knallen
In het boek Knetteren en knallen vind je bij 62 verhalen uit de Bijbel een proefje. In de inhoudsopgave wordt duidelijk aangegeven waar je het proefje kunt vinden bij een bepaald verhaal. Elk verhaal omvat twee bladzijdes waar minimaal 1 proefje staat omschreven. Regelmatig vind je een tweede proefje, waarmee je nog meer de verdieping in kan gaan.

Elk proefje heeft zijn eigen naam. Daaronder wordt weergegeven over welk verhaal uit de Bijbel het gaat en welke specifieke tekst. Vervolgens staat in een duidelijk kader weergegeven wat je nodig hebt en hoe je het proefje moet uitvoeren. Regelmatig zijn er tips te vinden. Ook is er een kader ‘wat gebeurt er?’ op elke bladzijde te vinden. Daar kun je de verklaring lezen voor de uitkomst van je proefje.


Mijn mening
Allereerst nodigt het boek enorm uit om ingekeken te worden door de aantrekkelijke vrolijke, kleurrijke omslag. Die vrolijkheid en kleurrijkheid vind je ook aan de binnenkant, waardoor je niet stopt met bladeren. En elke bladzijde heeft wel weer een bijzondere titel of een afbeelding waardoor ik nieuwsgierig werd naar welk proefje het was en bij welk Bijbelverhaal dat hoort.

Wat fijn is, is dat je voor de proefjes gewone huis-tuin en keukenmaterialen kunt gebruiken. Zo is de drempel heel laag om er mee aan de slag te gaan. Daarnaast is de uitleg helder, zodat de doelgroep, kinderen 8-12 jaar, hier zelfstandig mee aan de slag kunnen. Met uitzondering van de proefjes waarbij wordt aangegeven dat je die alleen onder begeleiding van een volwassene mag doen uiteraard.

Men zegt niet voor niets dat je iets leert door het zelf te doen. Hoe gaaf is het om je eigen papieren struik in vuur en vlam te zetten en je ziet dat hij niet verbrand. Ongetwijfeld denk je daaraan terug als je het verhaal van Mozes en de brandende struik leest. Door de proefjes te doen ontdek je wat voor bijzondere gebeurtenissen hebben plaatsgevonden. Het geeft ook voldoende gesprekstof, want je bent samen aan het ontdekken.

‘Knetteren en knallen’ geeft je andere en misschien ook nieuwe inzichten over de Bijbel. Ontdek het samen!

Wil je de kinderen laten experimenteren als wetenschappers, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Met deze 25 experimentkaarten laat je de kinderen in een handomdraai kennismaken met Wetenschap en Techniek.

Klik hier voor meer informatie of om het boek te bestellen. 

Knetteren en knallen
Auteur: Hanna Holwerda
Illustrator: Marloes Lisette de Vries
Uitgever: Royal Jongbloed
Prijs: €14,95

Hanneke Boxman

Hanneke Boxman werkt als leerkracht in het basisonderwijs. Ze deed de PABO in Ede en is leerkracht op een school in Veenendaal. Ze heeft echt hart voor de onderbouw en geeft met veel plezier les aan de kleuters. Ze heeft haar opleiding tot taalcoördinator afgerond, is onderbouwcoördinator en zoekt altijd manieren om zich te blijven ontwikkelen.

Geef een reactie