Je bekijkt nu Boekentip: Mijn eerste bijbelwoorden

Boekentip: Mijn eerste bijbelwoorden

Ben je een christelijke ouder dan vind je het belangrijk om je kind al op jonge leeftijd kennis te laten maken met verhalen uit de Bijbel. Hoe leuk is het om dit te koppelen aan het leren van woordjes! In deze blog wil ik je graag wat meer vertellen over het kartonnen boek ‘Mijn eerste bijbelwoorden‘.

Mijn eerste bijbelwoorden
Dit grote kleurrijke kartonnen boek is heerlijk om samen met je dreumes te bekijken. Op elke twee bladzijden wordt een verhaal met woorden afgebeeld.

Bij het verhaal staat ook een tekst uit de Bijbel. De verhalen zijn: de tuin van Eden, de ark van Noach, de Rode zee, het verhaal van Kerst en Jezus houdt van kinderen,

Bij de verhalen staan woorden met plaatjes afgebeeld. Bijna elk woord staat in een vierkant kader.  Soms staan er twee woorden in een kader. Bij het verhaal ‘de tuin van Eden’ passen woorden als zon, maan, man, vrouw, bloem, leeuw, boom, fruit, vlinder en slang.

Daarnaast worden er ook bij elk verhaal vragen gesteld. Bijvoorbeeld: Wie heeft veren? en Wie eet fruit?

Door samen door het boek te bladeren leren de kinderen op een speelse manier hun eerste bijbelwoorden en maken ze kennis met verhalen. Het zijn verhalen die in alle kinderbijbels terugkomen.

Mogelijkheden met het boek
Natuurlijk kan je het boek samen doorbladeren en de woorden benoemen. Maar je kunt er ook allerlei spelletjes mee spelen.

  • Speel een zoekspelletje. “Waar zie je het schaap? Wijs maar aan.” Er staan veel dieren in het boek. Kan het kind ook het geluid van het dier namaken?
  • Wanneer het kind iets ouder is kan je er een raadsel bij bedenken. “Het dier is heel groot en heeft een lange nek”. En kan het ook een raadsel voor jou verzinnen?
  • Kopieer wat afbeeldingen uit het boek en speel het spel ‘Zoek dezelfde’. Je geeft het kind een plaatje en laat het dezelfde afbeelding in het boek opzoeken. In plaats van plaatjes kan je ook concreet materiaal (speelgoed) gebruiken.
  • Door de plaatjes twee keer te kopiëren kan je er zelfs memorie van maken. Begin wel met een klein aantal sets en breid het langzaam uit.
  • Sommige verhalen kan je goed uitspelen; denk bijvoorbeeld aan het verhaal van Noach of het kerstverhaal. Je stimuleert zo dat de kinderen de woorden ook zelf gaan gebruiken.

Al met al een heel leuk boek om op verschillende manieren te gebruiken.

Mijn eerste bijbelwoorden
Auteur: diverse auteurs
Uitgeverij: Columbus
Illustraties: Gill Guile
Prijs: €9,95

Klik hier om voor meer informatie of om het boek te bestellen. 

Mijn eerste bijbel woorden

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie