Je bekijkt nu Mijn kleine verhalendoos: De ark van Noach

Mijn kleine verhalendoos: De ark van Noach

Hoe tof is het om verhalen uit de Bijbel met de peuter na te spelen. Dit kan bijvoorbeeld met Mijn kleine verhalendoos: De ark van Noach. In deze blog vertel ik je er graag meer over.

Mijn kleine verhalendoos: De ark van Noach
Wat een ontzettend leuke doos is dit; het bevat namelijk een boekje, puzzel en speelfiguurtjes. De giraffe, duif en Noach zijn van hout.

Daarnaast bevat de verhalendoos nog een aantal kartonnen speelfiguurtjes; de vrouw van Noach, olifant, leeuw en een zebra.

De doos kan gebruikt worden als ark en de puzzel dient als speelplaat. Misschien heb je thuis nog wel andere houten dieren die kan je ook prima toevoegen om het verhaal na te spelen.

Hoe kan je de kleine verhalendoos: De ark van Noach gebruiken?

Voorlezen
Het is belangrijk dat de kinderen eerst kennis maken met het verhaal over Noach. Bij de kleine verhalendoos zit een klein vierkant kartonnen boekje dat je kunt voorlezen.

Het verhaal wordt verteld vanuit een algemene verteller en niet uit bijvoorbeeld Noach. Dat vind ik persoonlijk wat jammer. Ook bevat het best wat details; zoals dat de ark bleef steken op de berg Ararat.

Het maakt het verhaal compleet, maar is voor voor jonge kinderen nog niet zozeer van belang. Wat mij betreft had de tekst wel wat eenvoudiger en korter gemogen.

Mijn kleine verhalendoos - de ark van Noach

Verhaallijn bedenken
Na het voorlezen ga je natuurlijk samen met de kinderen het verhaal naspelen. Bedenk eerst samen de verhaallijn. Wat gebeurt er eigenlijk allemaal in het verhaal?

Het begint natuurlijk met alle dieren die naar de ark gebracht moet worden, daarna het varen van de ark, dan het loslaten van de raaf en duif en ten slotte het uit de ark gaan.

Zeker voor peuters is het fijn als ze wat houvast hebben. Je zou bijvoorbeeld afbeeldingen bij bovenstaande situaties kunnen kopiëren of printen van internet. Ze kunnen zo nog een keer de volgorde van het verhaal controleren.

Het spel
En dan komt het spelen! Het is helemaal niet erg als het iets anders gaat dan in het verhaal. Het gaat erom dat de kinderen op een speelse wijze kennis maken met het verhaal. En dat ze weten wat de betekenis is van de regenboog.

Tip: Je kunt er eventueel nog een leuke knutselactiviteit aan koppelen. Op Pinterest vind je veel leuke ideeën.

De kleine verhalendoos: De ark van Noach
Schrijver: Diverse auteurs
Illustrator: Beatrice Tinarelli
Uitgeverij: Columbus
Prijs: €17,95

Klik hier om het prentenboek te bestellen.

Mijn kleine verhalendoos - de ark van Noach

 

 

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie