Je bekijkt nu Review: Jij bent een prinses

Review: Jij bent een prinses

In mijn klas zitten een hoop meisjes-meisjes, die gek zijn op prinsessen en optutten. Speciaal voor deze meiden schreven Tanneke Dorgelo en Maaike van den Akker het boek ‘Jij bent een prinses‘. Een klein prentenboekje voor meisjes van 4 tot 8 jaar. Leuk om in de kleine kring voor te lezen en er met de meiden over door te kletsen.

In deze blog maak ik gebruik van affiliate links. Zie voor meer informatie mijn disclaimer

Het verhaal
De koning geeft een feest. De prinsessen Felicia, Rizpah en Emmelie willen iets bijzonders doen om hun papa te verrassen. Ze proberen er net zo uit te zien als die perfecte prinsessen uit het boek dat ze gevonden hebben. Maar tijdens het feest gaat er van alles mis! Nu is de koning vast teleurgesteld! De prinsessen leren dat ze prinsesjes zijn omdat ze bij de koning horen, niet om hoe ze eruitzien of om wat ze kunnen. Een waardevolle boodschap voor elk prinsesje!

Het verhaal is een parabel over God als vader en de mensen als zijn kinderen. Je mag bij Hem horen, zoals je bent! In het verhaal zelf wordt er niet over God of Jezus gesproken, maar je kunt hier zelf met de kinderen over doorpraten. Het boek is dus niet alleen een ‘leuk’ prentenboek, maar heeft daarnaast dus een prachtige boodschap.

Ook leuk! 16 manieren om de kinderen te laten weten dat ze bijzonder zijn! 

In de klas
Dit verhaal ik vooral geschikt voor kleuters, zeker wanneer ze al wat meer ik-besef krijgen. Met dit verhaal leer je ze indirect dat ze mooi zijn en dat je trots mag zijn op wie je bent. Je mag een bril dragen, je hoeft je sproetjes niet met make-up te verbergen en prinsessen kunnen prima kort haar hebben. In het verhaal komen drie heel verschillende prinsesjes (karakters) voor en dat is ook met een reden. Hierdoor leert het boek dat iedereen anders is en juist daardoor zijn we allemaal uniek en bijzonder. We mogen zijn wie we zijn. Het boek nodigt uit om er nog verder over door te praten. “Welk prinsesje vind jij het leukst?” “Wat is er mooi aan jou?” “Wat vind je mooi aan de ander? “Waar ben jij goed in?” Het boek is wel echt een meisjesboek met meisjesachtige illustraties en een roze lettertype. Het zou leuk zijn als er binnen de serie ‘Thuis bij de Koning’ ook nog een boek voor prinsjes uitkomt.

Nieuwsgierig naar het boek? Hier kun je de eerste bladzijden bekijken.

Jij bent een prinses
Schrijver: Tanneke Dorgelo en Maaike van den Akker
Uitgever: Arkmedia
Prijs: €8,95

Bestel het boek.

Review: Jij bent een prinses

 

 

BewarenBewaren

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie