Je bekijkt nu Review: De poepfabriek

Review: De poepfabriek

Van uitgever Moon kreeg ik het boek ‘De poepfabriek‘. Een boek van Marianne Busser & Ron Schroder, dat speciaal voor de Kinderboekenweek geschreven is. Het prentenboek bestaat uit acht ‘wist je dat’ gedichtjes over dieren. De gedichtjes zijn af en toe een beetje raar, maar echt waar! Zo gaat er een gedichtje over een olifant, die elke dag zeven kruiwagens vol zou kunnen poepen (vandaar de titel) of een gedichtje over beertjes die bijna altijd slapen en als ze wakker zijn meteen alweer gaan gapen. Elk gedichtje sluit af met:

En iedereen die nu gaat zeggen
dat is wel een beetje raar
moet meteen maar even weten
dit is allemaal echt waar!

In deze blog maak ik gebruik van affiliate links. Zie voor meer informatie mijn disclaimer

In de klas
De gedichtjes zijn informatief en bovenal heel grappig. Ontzettend leuk om elke dag een gedicht voor te lezen en om er met de kinderen over door te praten. Wisten de kinderen dit al of hebben ze iets nieuws geleerd? Ook kan je een gedichtje uitkiezen en deze aanleren of laat kinderen zelf de rijmwoorden invullen. Het boek sluit perfect aan bij het thema van de Kinderboekenweek, maar je kunt het natuurlijk ook op andere momenten voorlezen. Bijvoorbeeld op dierendag. Het boek kost € 4,99 en is onder andere te koop bij Bol.com.

Weggeefactie
Wil je dit boek ook in de klas gebruiken? Laat dan hieronder een reactie achter en maak kans op een gratis exemplaar van ‘De poepfabriek’. Vrijdag kies ik de winnaar! En de winnaar is Janine!

Extra materialen
Er is zelfs een speciaal lied bij het boek gemaakt. Ook kan je op de website van de Marianne Busser & Ron Schroder een kleurplaat van de kaft en van de muizen downloaden.

Bestel het boek bij bol.com.

Review: De poepfabriek

BewarenBewarenBewarenBewaren

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Dit bericht heeft 24 reacties

 1. Maaike Reurslag

  Ik maak graag kans op dit grappige boek met rare weetjes over de dieren en dat nog in gedichtvorm ook, geweldig! Mijn kinderen zullen hier heel blij mee zijn, als ik ze hieruit ga voorlezen en ze leren ook nog wat, dat vind ik dan weer fijn ;)

 2. Yvonne

  Lijkt me echt een. Superleuk boekje om voor te lezen, over door te praten en om het rijmen te oefenen!

 3. Natas O.

  Echt een boekje waar je nog lang over door kunt praten :)

 4. Laura

  De kinderen vinden het heerlijk als er wordt voorgelezen. In mijn afstudeerjaar probeer ik dit steeds meer te doen! Zou leuk zijn als er een gedichtenboek kan worden toegevoegd! Die heb ik nog niet in mijn assortiment!

 5. Marjolijn Coops-Kramer

  Een ‘heerlijk’ boekje. Zou niet misstaan in de bibliotheek van mijn kindercoach praktijk.

 6. Inge

  Mijn klas beleeft vast en zeker de grootste lol
  met dit boek met grappige verhalen rondom de drol!

 7. Petra van Limpt

  Haha, een boek over poep! Dat valt altijd goed, vast ook bij mijn kleuters! Zeker met een hoop (?) beelddenkertjes. Wat een grappig en leerzaam boek lijkt me dat! Ik ga duimen draaien!

 8. Janine

  Een boek over poep… dat wordt lachen, gieren, brullen.
  Maar daarmee kun je ook de woordenschatrugzak van de kinderen vullen.
  De kinderen zullen luisteren met veel plezier en worden hopelijk als dat ene dier….
  Ja in mijn groep 3 krijgt het lezen nu al echt vorm ☺
  En natuurlijk bedoel ik de boekenworm!

 9. Annebel van Blijderveen

  Dit lijkt mij een erg leuk boek om te winnen als stagiaire. Een gedichtenboek hoort ook zeker in je boekenkast te staan en extra leuk met dit thema. Bij mijn oppaskinderen zal dit boek ook zeker in de smaak vallen.

 10. Liesbeth

  Dit lijkt mij zo’n gaaf boek! In de vorm van gedichtjes onthouden mijn kids in de klas het meest! Leuk en grappig boek dus!

 11. Marcella Pronk

  Met dit boek wordt het weer een hilarische dag en daarmee super gezellige dag in de klas. Praten en lezen over poep verveeld nooit

 12. Hanneke Lambers

  Nou Linda, die lijkt mij wel heel erg leuk om te winnen voor mijn groep 4! Vorig jaar hadden ze een hele lieve juf die ook altijd met leuke boekjes en speelgoed voor ze aan kwam. Daarom wil ik ook wel een keer zo’n lieve juf zijn :)

 13. Kelly

  Leuke actie! Ik doe heel graag mee voor mijn klas. Ze willen dit boekje heel graag winnen, zijn ook al druk aan het kleuren voor de kleurwedstrijd waar dit boek mee te winnen is. Dus ik waag ook graag een gokje!

 14. Isabel

  Ik maak graag kans op dit leuke boek!

 15. Maaike van Goozen

  Morgen in groep 3 de klank: oe aanleren, daar hoort natuurlijk het woordje ‘poep’ bij. Met dit boek wordt het dan nog leuker!

 16. Veerle Adriaensens

  Super leuk voor ons kringmomentje, een nieuw gedichtenbundeltje zou niet misstaan!?????????
  Wij duimen met z’n allen ?????

 17. Pamela Maaskant

  Wij zouden dit boek dolgraag willen winnen voor oze dochter. Ze heeft problemen met haar ‘poepfabriek’ en ze is een beetje uitgekeken op joep en zijn poepfabriek en de mol die wilt weten wie er op zijn kop gepoept heeft…
  Dit zou een mooie afwisseling zijn, en boek over poep en dat het niet raar is om te poepen .

 18. monique de jong

  ooh wie wil er nu geen boek over poep voorlezen! Nou ik lees het graag voor dat wordt lachen gieren brullen bij het voorlezen :):)

 19. Karin van Woerkom

  Leuk om voor te lezen bij de peuters. Meedoen dus om een kansje te wagen.

 20. erika van koert

  Erg leuk voor in de klas van mijn dochter. Ik maak er graag kans op

 21. Tamara van Bodegom

  lijkt me een geweldig boekje! “het verhaal van een mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft” en “he wie zit daar op de wc” hebben we al 10-tallen keren gelezen ;) dus daar past deze wel supergoed bij! Zouden m’n kids geweldig vinden!

Geef een reactie