Je bekijkt nu Review: Waar is Ko?

Review: Waar is Ko?

Van uitgever De Vier Windstreken kreeg ik weer een erg leuk prentenboek toegestuurd. ‘Waar is Ko?‘ is geïllustreerd door Marieke van Ditshuizen en geschreven door Cobi Boomsma. Een prentenboek over een jongen die zijn konijn kwijt is.

In deze blog maak ik gebruik van affiliate links. Zie voor meer informatie mijn disclaimer

Het verhaal
Het prentenboek gaat over Cas die voor zijn verjaardag een konijn cadeau krijgt. Hij timmert zelf een hok voor zijn nieuwe vriendje en rent de volgende ochtend gelijk naar Ko toe. Maar Ko is verdwenen! Hij zoekt overal, maar Ko is nergens te vinden. Dan ziet Cas de ingang van een tunnel en hij besluit om Ko achterna te gaan. Hij graven vindt Cas best lastig, maar gelukkig krijgt hij al snel hulp van Mol. Steeds graaft Cas omhoog om te kijken of hij daar Ko vindt. Ze komen op allerlei plekken, in het circus, in de zee en uiteindelijk vinden ze Ko in de duinen tussen andere spelende konijnen. Ko wil liever bij zijn vriendjes blijven, maar gelukkig wil Mol best bij Cas in de tuin wonen!

De illustraties
Het is een prentenboek met weinig tekst, dus het draait vooral om de prenten. Deze zijn heel beeldend en nodigen echt uit om erover te vertellen. Ze bevatten veel details en de kinderen raken dus niet snel uitgekeken. Op bijna elke bladzijde zie je nog net een stukje van Ko, dus het is tegelijkertijd ook een soort zoekboek. Dit is zo’n boek waarbij je de kinderen ook de kans moet geven om het na het voorlezen zelf nog eens door te kunnen bladeren.

Review Waar is Ko1

Review Waar is Ko2

Review Waar is Ko3

In de klas
Je zou het prentenboek goed kunnen voorlezen wanneer je over het thema ‘feest’ werkt of als een kind jarig is. Al gaat het niet echt om het ‘jarig zijn’. Je zou het ook heel goed kunnen gebruiken rondom de sociaal-emotionele ontwikkeling. Cas wilde graag dat Ko bij hem zou wonen, maar Ko wilde liever bij de andere konijnen blijven. Je kunt dit doortrekken naar situaties van de kinderen. Wanneer willen zij graag hun zin? Krijg je die altijd? Wat zou je kunnen doen als de ander iets niet wilt?

Op de website van de uitgever is een kleurplaat bij het boek te downloaden.

Waar is Ko?
Schrijver: Cobi Boomsma
Uitgever: De vier windstreken
Prijs: €14,50

Bestel het boek.

Waar is Ko

BewarenBewaren

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie