Je bekijkt nu 5 grappige prentenboeken voor kleuters

5 grappige prentenboeken voor kleuters

Ik ben gek op prentenboeken en vind het heerlijk om de kinderen voor te lezen. Naar mijn mening kun je ontzettend veel met prentenboeken. Ze zijn goed voor het verhaalbegrip en dagen kinderen uit om ook zelf na te denken over eigen ervaringen. Meestal sluiten ze goed aan bij de belevingswereld bij het kind.

Vaak kiezen we een prentenboek dat bij een bepaald thema of seizoen past, maar soms is het ook leuk om een prentenboek dat net een beetje anders is te lezen.

Er zijn de laatste jaren ontzettend veel grappige prentenboeken uitgegeven en ik zet de vijf grappigste op een rij:

1. Het boek zonder tekeningen
Het eerste prentenboek zonder prenten is uniek, eigenzinnig en hilarisch. Als je dacht dat een boek saai is als er geen tekeningen in staan, dan heb je dat mis. Want dit boek met niks dan woorden is NIET saai.

Maar pas op: elk woord moet luidop gelezen worden. Ook een woord als BLORK of BLURF. Zelfs als er staat: ‘Ik ben een aap.’ En dat vinden vooral kinderen maar al te leuk. Wie dit boek voorleest, wordt op slag een komiek. Je publiek komt niet meer bij van het lachen. Wees dus gewaarschuwd!

2. Pas op! Dit boek bijt!
Pas op! Dit boek is niet wat het lijkt! Het verhaal begint heel lief, met een lelijk klein eendje dat anders is dan zijn broertjes en zusjes, maar dan wordt al snel duidelijk dat er iets in het boek zit wat er niet hoort. Iets wat bijt… Het is een supergrote krokodil!

Eerst begint hij de letters op te eten en dan neemt hij zelfs een hap uit het omslag… Die engerd moet zo snel mogelijk het boek uit. Maar hoe? Een hilarisch verhaal dat kleuters uitnodigt om mee te denken en mee te doen.

Lees ook: 10 favoriete prentenboeken van een kleuterjuf.

5 grappige prentenboeken voor kleuters
3. Ik zou wel een kindje lusten
De kleine krokodil vindt bananen best lekker, maar eigenlijk zou hij ook wel eens een kindje lusten. Op een dag ziet hij een meisje en waagt hij een poging… Een dolkomisch verhaal met fijne droge humor die iedereen, jong en oud, zal waarderen.

4. Een boek
Een boek is misschien wel het eerste interactieve kinderboek dat geen gebruik maakt van mechanische snufjes. Hervé Tullet slaagt erin om op basis van een ogenschijnlijk eenvoudig idee een fantastisch boek te maken: verrassend, spannend, met humor en boordevol fantasie! Ervaar het zelf door gewoon te doen wat het boek zegt!

5. Het grote kriebel, klap, kus, schud, blaas, boek
Klop zachtjes op het ei en ontdek op de volgende pagina wat er uit het ei komt. Kus de prins en zie hem op het volgende blad veranderen in een monster. Blaas de regenwolken weg. Schud met je boek zodat de peren uit de boom vallen.

Welke grappige prentenboeken vind jij heel leuk?

BewarenBewarenBewarenBewaren

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Dit bericht heeft 5 reacties

 1. Dirk Branders

  Hoi … volgende boeken zijn ook leuk :
  De krokodil die niet van water hield
  De leeuw in de muis
  Lotta telt
  Jonnie
  Hennie de heks

 2. Linda

  Het grote kriebel, klap, kus, schud, blaas, boek is al heel lang niet leverbaar, helaas. Hoop hem ooit nog te vinden.

 3. Mary-Lou

  Wat een leuke en grappige boeken, ik ken ze allemaal niet. Ik ga hier zeker een aantal van noteren. Zelf vind ik “De hik” erg grappig.

Geef een reactie