Je bekijkt nu Review: Een perfecte picknick

Review: Een perfecte picknick

Van uitgever De Fontein kwam er weer een leuk prentenboek binnen. ‘Een perfecte picknick‘ is geschreven en geïllustreerd door Ciara Flood. Het is vertaald door Tjibbe Veldkamp.

In deze blog maak ik gebruik van affiliate links. Zie voor meer informatie mijn disclaimer

Het verhaal
Dat Eekhoorn en Mol beste vrienden zijn blijkt al in het begin van dit verhaal. Op een dag willen ze gaan picknicken en Eekhoorn vindt dat het de allerperfectste picknick ooit moet worden. Mol vindt het allemaal prima. Met een tas vol lekkers gaan ze op pad en Eekhoorn is van plan om de perfecte picknickplaats te vinden. Het blijkt dat die plek nog niet zo makkelijk te vinden is. Als ze dan eindelijk toch de perfecte plek hebben gevonden krijgt Eekhoorn de schrik van zijn leven want de picknick lijkt de allermislukste picknick ooit te worden. Gelukkig zijn er veel behulpzame dieren. Perfect is de picknick misschien niet, maar zeker wel gezellig.

De illustraties
In dit boek draait het vooral om de prenten. Ze zijn paginavullend en beelden het verhaal goed uit. Ook zijn ze gedetailleerd getekend dus er valt veel te ontdekken voor de kinderen. Er straalt een warmte vanuit waardoor de sfeer goed overkomt. Door de vele details en de echtheid van de prenten zullen de kinderen veel herkennen uit hun leefwereld. Wat knap is, is dat er ook humor in zit.

Review- Een perfecte picknickReview- Een perfecte picknick2Review- Een perfecte picknick3

In de klas
Dit prentenboek kun je voor veel dingen gebruiken. Als je het met de kinderen over vriendschap wil hebben is dit boek zeker geschikt. Wanneer is iemand je vriend? Wat doe je met je vriendje? Maar wat je ook uit dit boek kunt halen zijn de verschillen tussen Eekhoorn en Mol. Je hoeft als vrienden dus niet per se hetzelfde te zijn.
Voorin het prentenboek staat een plattegrond afgebeeld van de route die Eekhoorn en Mol lopen als ze op zoek gaan naar een goede plek. Een perfect uitgangspunt voor een rekenactiviteit over plattegronden. Ook zijn de huizen van beide dieren gedetailleerd getekend. Welke kamers zien de kinderen? Welke spullen staan erin? Wat voor kamers hebben zij thuis? Mogelijkheden genoeg!

Een perfecte picknick
Schrijver: Ciara Flood
Uitgever: De Fontein
Prijs: €12,99

Klik hier om het boek bij Bol.com te bestellen.

Perfecte picknick

BewarenBewarenBewarenBewaren

Hanneke Boxman

Hanneke Boxman werkt als leerkracht in het basisonderwijs. Ze deed de PABO in Ede en is leerkracht op een school in Veenendaal. Ze heeft echt hart voor de onderbouw en geeft met veel plezier les aan de kleuters. Ze heeft haar opleiding tot taalcoördinator afgerond, is onderbouwcoördinator en zoekt altijd manieren om zich te blijven ontwikkelen.

Geef een reactie