Je bekijkt nu 5 leuke boeken over kamperen

5 leuke boeken over kamperen

Ik ben gek op prentenboeken en vind het heerlijk om de kinderen voor te lezen. Naar mijn mening kun je ontzettend veel met prentenboeken. Ze zijn goed voor het verhaalbegrip en dagen kinderen uit om ook zelf na te denken over eigen ervaringen.

Meestal sluiten ze goed aan bij de belevingswereld bij het kind. Aangezien het zomer is en de grote vakantie voor de deur staat heb ik vijf leuke boeken over kamperen opgezocht.

In deze blog maak ik gebruik van affiliate links. Zie voor meer informatie mijn disclaimer

Kamperen!
Hét prentenboek voor iedereen die gek is op vakantie en kamperen. Kamperen is fantastisch, zelfs al loopt niet alles als gepland. Tim beleeft heerlijke avonturen, ontmoet nieuwe vrienden en achtervolgt een wegvliegende tent. Zelfs de lange autorit en een muggenplaag kunnen de pret niet bederven. Een zonnig prentenboek van topillustrator Philip Waechter voor extra veel vakantieplezier.

Pettson gaat kamperen
Poes Findus vindt op zolder een oude tent. Hij haalt opa Pettson over om te gaan kamperen, maar Pettson wil enkel aan het meer kamperen. Dan kunnen ze ook gaan hengelen en meteen de nieuwe uitvinding van Pettson proberen. Tot de kippen zich ermee gaan bemoeien. Als Opa Pettson en Findus met de tent op weg gaan, eindigen ze… achterin de tuin! En dan begint het kamperen pas echt voor Findus…

Stijn, uitvinder zet een tent op
Uitvinder zijn is altijd handig, ook als je op vakantie gaat. Past de bagage niet in de auto, of lekt de tent? Stijn lost het op. Als zijn moeder hem helemaal naar de bakker in het dorp stuurt om broodjes te halen, bedenkt hij een geniaal plan. En dat voetbaltoernooi op de camping gaat zijn team gewoon winnen, ook al scoren ze geen enkel doelpunt. Voor elk camping-probleem verzint hij wel iets. Twaalf hilarische uitvindingen, waar je zelf misschien ook wel wat aan hebt!

Tent in de storm

Dit boek heeft Avi M3 en is geschikt voor toneellezen.
In de tuin staat een tent. Die is van pap. Ik mag er in met Tom. Dat is heel stoer. Maar dan slaat het weer om.

De sterkste opa van de wereld

De sterkste opa van de wereld gaat kamperen, samen met Tijs en Jasmijn in een tent. Op de camping gebeurt van alles, de tent zakt in elkaar, de rare geit wil naar binnen, en opa’s pannenkoeken smaken zo raar. Tijs en Jasmijn hebben een grote verrassing voor opa. Maar op de waterfiets gaat het helemaal mis. Opa’s bril is ineens foetsie. Nu kan hij haast niets meer zien. Kan de verrassing nog wel doorgaan?

Weet jij nog een leuk boek over kamperen? Laat het dan in een reactie weten.

BewarenBewaren

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Dit bericht heeft één reactie

  1. Simone

    Opa Jan gaat op vakantie van Marius van Dokkum!
    Geweldig boek, heel fantasierijk. kun je heel veel mee doen samen met je groep!

Geef een reactie