Je bekijkt nu Review: Het muizenhuis: het grote feest

Review: Het muizenhuis: het grote feest

Van uitgever Rubinstein kreeg ik een erg leuk prentenboek opgestuurd, namelijk ‘Het muizenhuis: het grote feest‘. Dit boekje is eerder verschenen (2013) als Gouden Boekje en is aangeboden aan H.K.H. Prinsessen Catharina-Amalia, Alexia en Ariane, ter gelegenheid van de inhuldiging van Z.K.H. Koning Willem-Alexander.

Het prentenboek
Sam en Julia beleven een wel heel bijzonder avontuur! Ze krijgen volkomen onverwachts bezoek van drie avontuurlijke kleine meisjes. Met zijn vijven zetten ze de boel op stelten in het Muizenhuis, maar ze maken het ook weer goed. Hun avontuur is het begin van een mooie vriendschap.

De boeken over Sam en Julia verrassen mij steeds weer. Niet zozeer om het verhaal, maar om de prachtige foto’s. Het muizenhuis is fantastisch ingericht en alle details zijn kloppend bij het verhaal. Denk aan eierschillen op de grond, een omgevallen meelpot en de stukjes haring op de viskraam. Wat een werk moet Karina Schaapman hieraan hebben gehad. Meestal vind ik het boek qua verhaal een tikje saai, maar deze keer zit er toch wel een leuke opbouw in. Zeker het begin is voor kinderen best even spannend. En ik vond het einde ook goed, als volwassene heb je wel door dat de drie avontuurlijke meisjes prinsesjes zijn, maar voor de kinderen is dit wel een leuke verrassing!

Review: Het muizenhuis: het grote feest

In de klas
Het prentenboek is natuurlijk uitermate geschikt voor kringgesprekken rondom Koningsdag.

  • Je kunt met behulp van dit boek een koppeling maken naar het Koningshuis. Wie is de familie? Hoe heet de koning en koningin?
  • Laat de kinderen zich inleven in de prinsesjes. Hoe zou jij het vinden om een prins of prinsesje te zijn?
  • Praat met de kinderen over het onderwerp kattenkwaad. Zullen de drie prinsesjes ook wel eens kattenkwaad uithalen?
  • Praat over de tradities op Koningsdag. Denk aan het eten van een tompouce en het uithangen van de vlag.

Dit prentenboek is ook nog geschikt voor de middenbouw van de basisschool.

Het muizenhuis: het grote feest
Schrijver en illustrator: Karina Schaapman
Uitgever: Rubinstein
Prijs: €9,95

Klik hier om het prentenboek te bekijken.

BewarenBewaren

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie