Je bekijkt nu Review: de kleine walvis

Review: de kleine walvis

Naar de omslag van het nieuw binnengekomen prentenboek ‘de kleine walvis‘, kon ik al een paar minuten kijken. Het is dan ook niet voor niets uitgeroepen tot Prentenboek van het jaar 2017. Het boek is geschreven door Benji Davies en vertaald door Edward van de Vendel.

Het verhaal
Wat nou als je een kleine walvis vindt op het strand en je die geheim moet houden voor je vader? Dat over komt Boy. Hij woont samen met zijn vader en zes katten in een huisje aan zee. Zijn vader is visser en is vaak de hele dag weg. Boy vindt het erg gezellig dat de walvis is er is en hij zorgt goed voor hem. Het lukt hem om het dier eventjes geheim te houden, maar zijn vader komt er toch achter en de walvis wordt terug naar zee gebracht. Gelukkig krijgt Boy er ook iets moois en fijns voor terug.

De illustraties
Zoals ik al eerder noemde kijk je je ogen uit bij elke illustratie. In dit boek zeggen de illustraties alles. Per bladzijde zijn er dan ook maar een aantal zinnen te vinden. Je zou het verhaal zelfs snappen als de tekst weggelaten zou zijn.
De illustraties zijn heel erg gedetailleerd en worden op een vriendelijke manier weergegeven. De kleuren die gebruikt zijn, zijn heel zacht en dat past ook goed bij het verhaal.

beachhouse_wide_03

de kleine walvis

de kleine walvis

In de klas
De twee invalshoeken waaraan ik moest denken bij het lezen van dit prentenboek zijn: ‘strand’ en ‘gevoelens’. De illustraties geven een mooie aanleiding om te praten over hoe het strand eruit kan zien, wat je er allemaal kunt vinden etc.
Ook al wordt het niet met veel woorden gezegd in het boek, toch kun je heel goed meevoelen met Boy. Je begrijpt waarom hij zo blij is met een vriendje. In de klas kun je het hebben over je eenzaam voelen en vriendschap.

De kleine walvis
Schrijver: Benji Davies
Illustrator: Benji Davies
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Prijs: €13,99

Klik hier om het boek te bestellen.

https://www.bol.com/nl/p/de-kleine-walvis/9200000045961056/

BewarenBewaren

Hanneke Boxman

Hanneke Boxman werkt als leerkracht in het basisonderwijs. Ze deed de PABO in Ede en is leerkracht op een school in Veenendaal. Ze heeft echt hart voor de onderbouw en geeft met veel plezier les aan de kleuters. Ze heeft haar opleiding tot taalcoördinator afgerond, is onderbouwcoördinator en zoekt altijd manieren om zich te blijven ontwikkelen.

Dit bericht heeft 4 reacties

 1. Anna

  Ik had het boek deze week voor mijn dochter van 3,5 besteld en het was gisteren aangekomen, dus we hebben het boek gelijk samen gelezen. Het heeft inderdaad hele mooie illustraties.

  1. Hanneke Boxman

   Leuk om te horen!! En inderdaad.. ze zijn echt prachtig.

 2. Anita Willems

  Wat een prachtige prenten! Mijn kinderen zijn bijna 8 en er al te oud voor, maar het is een leuk cadeau voor jongere kinderen. Die review over het boek Wat is de achternaam van God sprak me ook al aan.

  1. Hanneke Boxman

   Wat leuk om je enthousiaste reactie te lezen! We hopen je te blijven inspireren met blogs en reviews!

Geef een reactie