Je bekijkt nu Review: Bas bij de boer

Review: Bas bij de boer

In het prentenboekje ‘Bas bij de boer‘ beleeft Bas weer een nieuw avontuur. Het is één van de vijf delen die zijn uitgegeven in deze categorie van Bas. De welbekende tekeningen zijn gemaakt door Dagmar Stam en het boek is geschreven door Liesbeth van Binsbergen.

Het verhaal
Overall aan, pet op en laarzen aan. Bas is er helemaal klaar voor om boer Teun te helpen op de boerderij. Ze beginnen met eieren rapen in het kippenhok om vervolgens op de tractor over het land te rijden. Bas vindt het bijzonder als de schapen naar de kapper moeten. Hij mag in de stal bij de koeien, waar hij een kalfje de fles geeft. Als dank krijgt Bas een natte lik van een koe in zijn nek. Na al het harde werken is het fijn dat er een tafel vol met eten klaar staat. Als Bas zijn buik vol heeft gegeten zwaait hij iedereen weer uit. Hup, op zijn tractor naar huis!

De illustraties
Zoals altijd het geval is bij Dagmar Stam, stralen de illustraties een gezellige sfeer uit. Doordat er op elke bladzijdes maar vier korte regels aan tekst te vinden zijn vullen de illustraties eigenlijk het gehele boekje. Heerlijk voor jonge kinderen om het verhaal echt voor zich te zien.

Review: Bas bij de boerReview: Bas bij de boerReview: Bas bij de boer

Mijn mening
Inmiddels ken ik het verhaal van Bas bij de boer uit mijn hoofd, want mijn zoontje van 2 jaar is dol op dit prentenboekje. Sowieso dus een aanrader voor kinderen die van dieren houden.
Het is fijn dat het boek een korte verhaaltekst heeft. Jonge kinderen hebben een korte spanningsboog en dan zijn korte, heldere zinnen met verhalende illustraties erg fijn.

Doordat het een korte tekst is, blijft er ruimte over om met je kind wat verder te praten over het verhaal. Hoeveel eieren zou Bas geraapt hebben? Wat zou hij als eten gekozen hebben? Wat zou jij als eten gekozen hebben? Zeker met de jongste kinderen is het leuk om zo wat dieren van de boerderij te oefenen. Hoe gezellig zou het zijn om dan ook echt eens naar de kinderboerderij te gaan?

Bas helpt mama
Schrijver: Liesbeth van Binsbergen
Illustrator: Dagmar Stam
Uitgever: Royal Jongbloed
Prijs: € 9,95

Klik hier om het prentenboek te bestellen.

Hanneke Boxman

Hanneke Boxman werkt als leerkracht in het basisonderwijs. Ze deed de PABO in Ede en is leerkracht op een school in Veenendaal. Ze heeft echt hart voor de onderbouw en geeft met veel plezier les aan de kleuters. Ze heeft haar opleiding tot taalcoördinator afgerond, is onderbouwcoördinator en zoekt altijd manieren om zich te blijven ontwikkelen.

Geef een reactie