Je bekijkt nu Review: Wat grote mensen de hele dag doen

Review: Wat grote mensen de hele dag doen

Ik kreeg van uitgever WPG een ontzettend mooi prentenboek opgestuurd, namelijk ‘Wat grote mensen de hele dag doen‘. Dit prentenboek is geschreven en geïllustreerd door Virginie Morgand. In dit boek worden veertien verschillende werkplekken uitgelicht.

Het verhaal
Ben je klaar voor een avontuur? Kom mee en ontdek wat grote mensen doen… Met deze zin begint dit prachtig geillustreerde prentenboek. Dit bijzondere boek gaat over wat grote mensen de hele dag doen. Elke dag gaan heel veel volwassenen de deur uit en pas ‘s avonds laat zien we hen weer. Dit boek neemt kinderen mee naar veertien verschillende werkplekken om te zien wat mensen zoal voor werk doen. Op elke plek wordt er met acht mensen kennis gemaakt.

De werkplekken die aan bod komen zijn: school, bouwplaats, ziekenhuis, winkels, boerderij, theater, beroep vol actie, hotel, redactie, sportschool, buitenlucht, universiteit, concertgebouw en het vliegveld.

Achterin het boek vind je een trefwoordenregister. Hier kun je op beroep zoeken, denk bijvoorbeeld aan bloemist, zweminstructeur of dierenarts. Op de 14 verschillende werkplekken worden in totaal 112 beroepen toegelicht.

De illustraties
Alle illustraties zijn sober, maar gedetailleerd weergegeven. Er worden steeds een aantal basiskleuren (rood, blauw, groen) gebruikt. Het voelt hierdoor wat retro aan, persoonlijk vind ik dit ontzettend mooi.

Aan elke werkplek wordt op vier pagina’s aandacht gegeven. Op de eerste twee pagina’s staat een grote plaat van de werkplek en een stukje tekst met informatie. Op de twee pagina’s daarna staan de acht volwassenen waarmee kennis kan worden gemaakt. Deze personen kun je op de bladzijde ervoor aan het werk zien. Kunnen de kinderen ze allemaal terug vinden? Dit maakt het prentenboek dus een informatie- en zoekboek in één.

Review: Wat grote mensen de hele dag doenReview: Wat grote mensen de hele dag doen

In de klas
Dit is echt een onmisbaar prentenboek om te gebruiken bij een thema rondom beroepen. Wat ik zo sterk vind is dat er heel veel beroepen in een bepaalde context worden uitgelicht. Daarnaast worden niet alleen de bekende beroepen als dokter, juf of politieman besproken, maar komen ook de minder bekende beroepen aan bod.

Het prentenboek heeft als doelgroep 4-6 jarigen, maar ik ben ervan overtuigd dat dit boek ook in de midden- en bovenbouw nog van nut kan zijn. Zelfs kinderen in groep 8 kunnen het boek bestuderen om zo een idee te krijgen van wat de mogelijkheden ‘in de grote mensen wereld’ zijn.

Wat grote mensen de hele dag doen
Schrijver/illustrator: Virginie Morgand
Uitgever: Oogappel
Prijs: €15,99

Klik hier om het prentenboek te bestellen.

 

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie