Je bekijkt nu Review: de kleine walvis in de winter

Review: de kleine walvis in de winter

‘De kleine walvis in de winter’ is het vervolg op het prentenboek ‘De kleine walvis’.  Benji Davies is er wederom in geslaagd om alleen al met een prachtige voorkant je aandacht te trekken. Ook dit keer is Edward van de Vendel de vertaler. Een prentenboek met deze keer iets meer tekst.

De inhoud
Wie denkt dat Boy de walvis is vergeten heeft het mis. Hij denkt zelfs dat hij overal een glimp van de walvis ziet en de teleurstelling is groot als het iets anders blijkt te zijn. De winter komt eraan en Boy zijn vader gaat voor de laatste keer de zee op, maar hij komt maar niet thuis.

Boy gaat op onderzoek uit en vindt de boot, maar niet zijn vader. Op het moment dat Boy bang begint te worden, komt er hulp uit onverwachte hoek. En tot Boy zijn grote vreugde blijft het niet alleen bij hulp.

De illustraties
Ook in dit prentenboek kun je weer volop genieten van het tekentalent van Benji Davies. Hij weet goed de wintersfeer neer te zetten, door minimaal gebruik van kleuren in de wintertijd.
De illustraties zijn beeldend, waardoor een jong kind een goede voorstelling kan maken van het verhaal. Elke bladzijde is net een klein schilderij.

De kleine walvis in de winterDe kleine walvis in de winter

In de klas
De walvis in de winter is een uitstekend prentenboek om tijdens het thema ‘winter’ in je klas te gebruiken. Weer eens een andere invalshoek om na te denken over de veranderingen in de natuur als het winter wordt.

Ook kun je bij dit verhaal een gesprek met je klas voeren over dapper en bang zijn. Wanneer voelen jouw kinderen zich dapper? Wanneer is iemand eigenlijk dapper? Wanneer ben je bang?
Uiteraard komt ook in dit deel vriendschap om de hoek kijken.

De kleine walvis in de winter
Schrijver: Benji Davies
Illustrator: Benji Davies
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Prijs: €13,99

Klik hier om het boek bij Bol.com te bestellen.

BewarenBewaren

Hanneke Boxman

Hanneke Boxman werkt als leerkracht in het basisonderwijs. Ze deed de PABO in Ede en is leerkracht op een school in Veenendaal. Ze heeft echt hart voor de onderbouw en geeft met veel plezier les aan de kleuters. Ze heeft haar opleiding tot taalcoördinator afgerond, is onderbouwcoördinator en zoekt altijd manieren om zich te blijven ontwikkelen.

Geef een reactie