Je bekijkt nu Review: Speel je mee?

Review: Speel je mee?

Ik vind de prentenboeken van Hervé Tullet ontzettend leuk. De boeken draaien niet echt om verhaalbegrip, maar meer om interactie tussen de voorlezer en het kind. Het zijn boeken waarop de verwondering voorop staat. In deze blog wil ik je graag wat vertellen over het boek Speel je mee?.

Speel je mee?
In dit vierkante prentenboek heeft een geel rondje de hoofdrol. Hij vraagt of je met hem mee wil spelen. Dit kan het kind doen door de aanwijzingen op te volgen en met zijn vinger of hand te bewegen. Drukken, de lijn volgen, springen, blazen, tuimelen, het komt allemaal aan bod. Het grappige is dat het lijkt alsof de kinderen op een tablet of telefoon spelen. Steeds wanneer je de bladzijde omslaat is er iets veranderd. 

De illustraties
De illustraties zijn heel eenvoudig in primaire kleuren en zwart afgebeeld op glanzend witte pagina’s. Ze zijn precies goed en kenmerkend voor de stijl van Hervé Tullet.

Review: Speel je mee?

In de klas
Door de opdrachten wordt de fijne motoriek gestimuleerd, dit boekje is dus zeker goed te gebruiken bij kinderen die hier meer moeite mee hebben. Daarnaast kan je het boekje inzetten bij het herkennen van kleuren en het oefenen met tellen. Het is echt een boekje voor de jongste kleuters.

In de hogere groepen zou je het boek op een andere manier kunnen gebruiken. Zouden de kinderen zelf zo’n soort verhaal of prentenboek kunnen maken? Met eenvoudige opdrachtjes een interactief verhaal opstellen. Extra leuk natuurlijk als ze het ook bij de kleuters mogen uitproberen.

Tip: op Pinterest vind je nog meer leuke ideeën bij de boeken van Hervé Tullet.

Speel je mee?
Schrijver: Hervé Tullet
Uitgever: Oogappel
Prijs: €13,99

Klik hier voor meer informatie of om het boek te bestellen.

Review: Speel je mee?

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie