Je bekijkt nu Review: Heb jij misschien Olifant gezien?

Review: Heb jij misschien Olifant gezien?

‘Heb jij misschien Olifant gezien?’ is het prentenboekdebuut van David Barrow. Verstoppertje spelen met een olifant lijkt misschien onmogelijk, maar dit boek bewijst dat het lastiger kan zijn dan je in eerste instantie zou denken.

De inhoud
Als je het boek openslaat maak je kennis met het jongetje waar het verhaal over gaat door middel van familiefoto’s. Meteen daarna begint het verhaal met de vraag van Olifant aan het jongetje of hij mee wil doen met verstoppertje. Daar heeft het jongetje wel zin in en hij biedt aan dat Olifant zich mag gaan verstoppen.

Nadat het jongetje tot 10 heeft geteld begint de zoektocht. Het jongetje zoekt in de keuken, op de slaapkamer,  in de woonkamer, op de gang en zelfs buiten. Maar waar hij ook zoekt, hij vindt Olifant helemaal niet. Als het jongetje het opgeeft komt Olifant tevoorschijn.
Een verrassend eind is dat ze uitgedaagd worden door Zoef de schildpad die toevallig heel erg goed is in tikkertje.

De illustraties
David Barrow heeft niet alleen het boek geschreven maar ook geïllustreerd. Er worden geen felle kleuren gebruikt. Dit draagt bij aan de knusse sfeer van het boek. De illustraties zijn gemaakt met waterverf. In combinatie met de grote olifant en de pagina vullende prenten, maakt het dit boek indrukwekkend. Knap is dat de kleuren op een manier worden gebruikt, waardoor de Olifant bijna in de omgeving opgaat dat je snapt dat het jongetje hem niet kan vinden.

Review: Heb jij misschien Olifant gezien?

In de praktijk
‘Heb jij misschien Olifant gezien?’ is een ontzettend leuk prentenboek om aan jonge kinderen voor te lezen. Welk kind houdt nou niet van verstoppertje spelen? Sommige kinderen zullen de humor snappen dat een verstopte olifant makkelijk te vinden moet zijn. Tijdens het voorlezen van het boek zullen de kinderen allicht de olifant snel vinden. Samen kun je bespreken hoe het komt dat het jongetje de olifant niet ziet.

Ook geeft dit boek de kans om uit te leggen hoe verstoppertje spelen eigenlijk werkt. En wat is er dan leuker om daarna ook echt verstoppertje te gaan spelen? Veel plezier!

Heb jij misschien Olifant gezien?
Auteur: David Barrow
Illustrator: David Barrow
Uitgever: Gottmer
Prijs: €13,99

Klik hier voor meer informatie.

Heb jij misschien Olifant gezien?

Hanneke Boxman

Hanneke Boxman werkt als leerkracht in het basisonderwijs. Ze deed de PABO in Ede en is leerkracht op een school in Veenendaal. Ze heeft echt hart voor de onderbouw en geeft met veel plezier les aan de kleuters. Ze heeft haar opleiding tot taalcoördinator afgerond, is onderbouwcoördinator en zoekt altijd manieren om zich te blijven ontwikkelen.

Geef een reactie