Je bekijkt nu Review: Een plekje voor Welpje

Review: Een plekje voor Welpje

Ergens in Afrika, onder een goudgele zon, wonen Giraf, Zebra, Neushoorn, Olifant en Aap gezellig dicht bij elkaar. Zo begint het bijzondere verhaal over een klein welpje dat niet welkom is, omdat hij is wie hij is. Het is geschreven en geïllustreerd door Mylo Freeman en komt van uitgeverij De Eenhoorn.

Het verhaal
Giraf, Zebra, Neushoorn, Olifant en Aap hebben het samen goed. Op een dag vindt Aap een kleine panterwelp. Alle dieren maken zich zorgen. ‘Een pantermoeder laat haar kind nooit zomaar achter. De jager heeft haar vast en zeker meegenomen.’ Maar dat is niet hun enige zorg, want ‘er hangen niet genoeg blaadjes aan de boom’. En ‘zodra hij groot is, eet hij ons allemaal op’.

Zo heeft ieder dier een excuus om niet voor het kleine welpje te hoeven zorgen. Ondertussen is de kleine panter verdwenen. De Giraf, Zebra, Neushoorn, Olifant en Aap gaan naar hem op zoek en vinden hem gelukkig weer terug.

De illustraties
Dit prentenboek heeft prachtige illustraties, gemaakt met ecoline. Het geeft het verhaal een bijzondere sfeer. De platen passen goed bij de tekst die er steeds bij staat. Wanneer je het verhaal leest en de platen bekijkt zie je het verhaal zo voor je.

Review Een plekje voor Welpje

In de klas
Met het verhaal over de kleine panterwelp worden de kinderen aan het denken gezet. Je kunt dit prentenboek gebruiken om verschillende manieren van omgaan met elkaar te herkennen en te bespreken.

Naar aanleiding van dit verhaal kun je ook vooroordelen met de kinderen bespreken.

  • Wat denk jij als je naar andere kinderen kijkt?
  • Hoe zou je iemand kunnen leren kennen?
  • Is iemand wel eens anders dan je van te voren gedacht had?

Tip
De uitgeverij heeft op haar site, bij verschillende boeken, leuke lessuggesties staan.

Een plekje voor Welpje
Schrijver: Mylo Freeman
Illustrator: Mylo Freeman
Uitgever: De Eenhoorn
Prijs: € 14,50

Klik hier om het prentenboek te bestellen.

Review Een plekje voor Welpje

Marianne van de Wal

Marianne van de Wal is gastblogger op klasvanjuflinda.nl Ze werkt al ruim 10 jaar als leerkracht in de onderbouwgroepen. Ze ontwerpt en ontwikkelt haar eigen lessen en materialen. Voor haar staat spelen in hoeken, lezen in boeken, ervaringen delen en verhalen op schrijven, centraal. Marianne geeft 3 dagen per week les in groep 2/3 op een kleine, zelfstandige en gezellige basisschool in Best. Ze is getrouwd en moeder van 4 jonge kinderen van 0-6 jaar.

Geef een reactie